به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،شورای هماهنگی دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه در اعتراض به عملکرد و اظهارنظرهای دواتگری، نماینده مجلس نامهای به وی نوشت که متن نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
جناب آقای دواتگری
نماینده محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
تاریخ درمورد ظلم و جفائی که در حق دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه و خانواده محترم آنها که بخشی از آنها از دانشجویان شاهد و ایثارگر، دانشجویان ممتاز و متعهد، و مربیان زحمت کش دانشگاههای مناطق محروم کشور عزیزمان هستند، قضاوت خواهد کرد.
جای بسی تعجب است که نمایندهای که خود مدعی کرسی قضاوت بوده و سالها برمنصب قضاوت نشسته است، اصول ابتدایی قانونی را رعایت نمیکند. واسفا، واسفا، واسفا.
جناب آقای دواتگری
چطورخودتان را فردی حقوقی میدانید ولی درمورد دانشجویان بورسیه عالمانه و به صورت متعدد مرتکب اعمال غیر قانونی شده و در این امر هم اصرار میورزید. شما را چه شده است، که ازمشی عدالتگری فاصله گرفتهاید.
به نمایندگی از ۱۲۹۱ نفر از دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه و برای تنویر افکار عمومی و تذکر به جنابعالی موارد خلاف قانون انجام شده توسط شما و دوستانتان در پرونده دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه را به شرح ذیل یاد آوری میکنیم. چون مدام از بیقانونی وخلاف قانونی بورسیه دانش آموختگان و دانشجویان مصاحبه میکنید مجبور به نوشتن این متن شدهایم وگرنه صحبتهای جناب عالی ارزش پاسخ دادن در این سطح را نداشته است. باشد که خداوند رحمان ورحیم ازباب لطف خویش کسانی را که دراین مدت ظلمها و تهمتهای ناروایی به دانشجویان بورسیه و خانواده آنها وارد نمودهاند را ببخشاید. هر چند باید برادرانه به شما بگوییم این همه ظلم از فتنه گرانی که در وزارت علوم لانه کردهاند بعید نبود چون حکایت واعمال آنها در سال ۸۸و۷۸برکسی پوشیده نیست، ولی از شما چرا؟ وانتظار دیگری بود. لذا مطالب ذیل جهت یادآوری بیان میشود:
۱- در همان کمیته بدوی که جنابعالی حضور داشتهاید، علاوه براینکه بطور غیر قانونی تشکیل و فرآیندی جدید دادرسی برای بررسی وضعیت دانشجویان را پیش گرفت که خلاف قوانین حقوقی بوده، بدون اجازه دفاع به دانش آموختگان و دانشجویان مظلوم، احکام خلاف قانون وظالمانه صادر شده است و به صورت شفاهی و تلفنی (که خلاف قانونی است) به دانشجویان ابلاغ شده است، آیا شما به این اعمال غیر قانونی آگاه بودید چرا تذکر ندادهاید؟ مگر شما نماینده ملت نیستید؟ جلوگیری از انتخاب واحد، حضور در امتحان جامع، دفاع از رساله، اخذ پول از دانشجویان و... در صورتی که هنوز احکام نهائی نشده است؟ غیر قانونی نبود؟
۲- احکام بدوی صادر شده به صورت غیر قانونی بلافاصله بدون اینکه ابلاغ شود و فرصت تجدید نظر منقضی شده باشد اجرا شده است. شما چرا قانون را رعایت نکردهاند؟ مگر شما نماینده ملت نیستید؟ جنابعالی که عضو کمیته بدوی بودید، چرا بعنوان کمیته تجدید نظر انتخاب شدید، در کدام آیین نامه یا قانون حقوقی آمده است که اعضای کمیته بدوی و تجدید نظر میتوانند با هم مشابه باشند؟ این غیر قانونی نیست؟ شما چرا به این بیقانونی معترض نشدید؟
۳- برابر مصوبه شورای انقلاب فرهنگی اعضای کمیته رسیدگی به پروندههای علمی و آموزشی دانشجویان و استادان باید به تایید شورای انقلاب فرهنگی برسد. آیا آن کمیتهها به تایید شورا رسیده است؟ قطعا جواب آن منفی است. پس شما عضو دو کمیته غیر قانونی بودید این با کدام قانون سازگار است؟ این اعمال در حالی صورت گرفته است که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، احکامی که توسط این هیاتها صادر شده وجهه قانونی ندارد. زیرا برطبق تنها تبصره مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، «در هر یک از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیاتی به عنوان مرجع نهایی به منظور تجدیدنظر و رسیدگی به شکایات اساتید و دانشجویان از آراء و تصمیمات هیاتها و کمیتههای تخصصی فعال... تشکیل میشود. ترکیب اعضاء و وظایف و اختیارات هیاتموضوع این تبصره، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.» شاید شما بگویید این کمیتهها مصوب شورای مرکزی بورس میباشد. هرچند شورا نمیتواند در این مورد مصوبهای داشته باشد. به فرض که این عمل درست باشد، چطور مدیران فعلی وزارت علوم میتوانند دستور دهند؟ میتواند مصوبه وضع کند؟ مصوبات آنها قانونی است و هرچه میگویند قانونی است؟ اما دولت نهم و دهم نمیتواند؟
۴ - شما که معتقد به غیر قانونی بودن بورسیه دانشجویان هستی دعوت میکنیم ماده ۵ و ۶ آیین نامه اعطای بورس تحصیلی مصوب سال ۱۳۶۸ و بند ۳ ماده ۵ آیین نامه از همین قانون را مطالعه نمایید. قطعا میدانید که شورای مرکزی بورس جایگاه قانونی داشته و مصوبات آن برابر قاعده مسلم حقوقی (قانون عطف به ماسبق نمیشود) سازگار است و همچنین دستورات صادر شده چنان که برای افراد حقوقی را ایجاد نماید از باب رعایت حقوق مکتسبه جزء قوانین آمره محسوب شده و رعایت آن ازباب اینکه نباید به حقوق مکتسبه افراد خللی وارد شود لازم الرعایه است. به گونهای که این اصل در حقوق خصوصی، حقوق جزاء حقوق عمومی وحتی در اسناد بین المللی به عنوان وسیله اثبات حق از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا حقی است که تحت شرایط قانونی معین به دست آمده است، هرچند در شرایط جدید وضعیت قانونی گذشته تغییر کرده باشد لکن، حقوق به دست آمده به اعتبار شرایط زمان و مکان حدوث آن، که منجر به ایجاد حق شده، معتبر است. ورویههای قضایی واحکام صادره در مراجع قضایی مبیین این اصول وقواعد حقوقی میباشد. لذاشرایط اختصاصی برابرقانون اعطای بورس باشورای مرکزی بورس واگذار شده است، وهرچند در سالهای مختلف تفاوت نماید اما حقوق مکتسبه بر اساس شرایط ایجاده شده مورد حمایت قانون گذار میباشد. برهمین اساس ماده ۴قانون مدنی واصل ۱۷۰قانون اساسی گویای این واقعیت است. نیک میدانید فلسفه این اصول وقواعد اساس و پایه ثبات وامنیت قضایی در جامعه وجلوگیری از هرج ومرج است. علیهذا با ایجاد حق مکتسب و تعهد پذیرفته شده از سوی دولت سابق، نقض تعهدات دولت قبل بر فرض وقوع تخلف اداری یا وجود منازعات سیاسی و تسری آن به دانشجویان پذیرش شده، منطبق با هیچ یک از اصول حقوقی نمیباشد. حال اگر قانون دیگری درورای افکار خود ودوستانتان دارید بگویید تاما هم بدانیم. لذا اصرار شما به غیر قانونی بودن با وجود اینهمه مستندات قانونی خود غیرقانونی و مخالف اصول اخلاقی، حقوقی وسیاسی میباشدکه ذکرآنها در اینجا مناسب نیست.
۵ - شما میگویید دکترای بدون آزمون خلاف قانون است؛ در صورتی که وزارت علوم دولت اصلاحات طبق بند ۳ تفاهم نامه شماره ۲۱۴۷۳/۱/۴۲ مورخ ۳/۴/۸۳ که بین معاونت دانشجویی و معاونت آموزشی وقت وزارت علوم صورت گرفت توافق نمودند که دانشگاهها میتوانند نسبت به پذیرش مربیان دانشگاه و نیز پذیرفته شدگان اعزام به خارج (تبدیل به داخل) که از طریق اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج معرفی میشوند اقدام نمایند. قابل ذکر است که تعدادی از پذیرفته شدگان اعزام به خارج بدون آزمون کتبی و حتی شفاهی که همان مصاحبه است پذیرفته شدهاند. آیا میدانید فردی که ادعای گزارش بورسیه دانشجویان را ارائه داده است بدون آزمون و پس از مدتی تصدی مدیریت در اداره کل بورس به خارج از کشور برای ادامه تحصیل با بورس جمهوری اسلامی ایران اعزام شده است! آیا از فرآیند تحصیل تعدادی از افرادی که در کمیتههای بررسی مصادیق شرکت کردهاند اطلاع دارید؟ آیا آنها در آزمون شرکت کردهاند؟ شاید بگویید براساس نظر وزیران محترم وقت بوده است. آیا وزرای دولتهای گذشته این اختیار را داشته اما وزرای دولتهای نهم و دهم این اختیار را نداشتهاند!
۶ - لغو بورس دانشجویان شاهد و ایثارگر که بر اساس قانون جامع ایثارگران مشمول قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بوده که بر اساس تبصره ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، و ماده ۴۴ قانون پنجم پنج ساله توسعه حداقل ۷۰ %حد نصاب شرایط علمی پذیرفته شدگان را جهت اعطای بورس تحصیلی داخل و خارج را پیش بینی نموده است؛ همچنین مستند به آیین نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد و ایثارگران دولت مکلف به اشتغال و بکارگیری آنها ست غیرقانونی نیست؟ شما از کدام قانون صحبت میکنید؟
۷- دانشجویان براساس رویه قانونی بورس شدهاند چه نیازی به انجام کمیسیون وشوراهای پیچیده خلاف عرف و قانون است. این اعمال اجتهاد در مقابل نص میباشد که برابر اصول مسلم حقوقی و فقهی اجتهاد در مقابل نص وارد نیست. آیا اگر هر دولتی بخواهد مصوبات دولت قبلی را در کشور بدون ترتیبات حقوقی ابطال نمایید در کشور هرج و مرج بوجود نمیآید؟ این عمل با کدام سازکار سیاسی حقوقی و فقهی و حکومتی سازگار است؟ با ملاک گرفتن از بیانات مقام معظم رهبری حضرت ایت الله العظمی امام خامنهای در دیدار خبرگان مبنی براینکه؛ همه کشورهای جهان طبق مقررات پذیرفته شده بین المللی، پس از تغییر دولتهایشان نیز به تعهدات خود پایبندند. پس ما میخواهیم مسئولان وزارت علوم به تعهدات دولت قبل پایبند باشند. مگر نه این است که این بیان شیوا ورسا، فتوا ویک حکم حکومتی برای تمام جهان اسلام و افراد معتقد به یک نظامی سیاسی و حقوقی اسلامی است. مضاف بر این بیان ارزشمند، حتی اعمال دوستان شما خلاف آیه مبارکه (یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَوْفُواْ بِالْعُقُودِ) وحدیث پیامبر گرامی اسلام (ص) (المؤمنون عند شروطهم» میباشد. زیرا مؤمنان پای شرایط خودشان ایستادهاند. این اصول کلی صحت هر گونه پیمان و تعهد و قراردادی را که میان دو نفر بسته میشود، تضمین و تأمین کرده است. و در قانون مدنی هم به این اصل اصاله الزوم میگویند؟ از شما بعنوان یک حقوقدان بعید بود؟ آیا اینهمه مستندات فقهی و حقوقی برای اقناع شماکافی نبود؟
۸- نامه کمیسیون اصل ۹۰ به وزارت علوم مبنی براینکه فرآیند بورس در دولتهای گذشته قانونی بوده است را غیر قانونی میدانید میدانید در حالیکه طبق اصل نودم (۹۰) قانون اساسی «مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهدو در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قوه قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.
همچنین در ماده واحده قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده مصوب ۱/۱۱/۱۳۵۹ مجلس شورای اسلامی راجع به اجازه مکاتبه و تحقیق مستقیم به کمیسیون اصل ۹۰ با دستگاههای دولتی جهت رسیدگی به شکایات مردم، کمیسیون اصل ۹۰ میتواند با قوای سه گانه جمهوری اسلامی و تمام وزارتخانهها و ادارات و سازمانهای وابسته به آنها و بنیادها و نهادهای انقلابی و مؤسساتی که به نحوی از انحاء به یکی از قوای فوق الذکر مربوط میباشند مستقیماً مکاتبه یا به آنها مراجعه نماید.
در حالیکه اعمال فتنه گران دروزارت علوم را قانونی میدانید؟ با این تفاسیر از شما میپرسیم نظر شما در مورد فتنه ۸۸چیست؟ لطفا واضح و شفاف توضیح بدهید؟ آیا اعمال فتنه گران قانونی بود یا خیر؟ پاسخ این سوال از آنجا مهم است که شما در کنار گروهی قرار گرفتی که ازسران فتنه در دانشگاهها بودهاند و هنوز از اقدامات گذشته خود تبری نجسته اند و عرصه را برای دانشجویان ارزشی و انقلابی تنگ کردهاند. و شما هم آنها را تایید میکنید. اعمال آنهارا قانونی میدانید ولی اینهمه مستندات قانونی وحقوق مکتسبه را غیر قانونی میپندارید!!!
۹ - زمانی که اسامی دانشجویان بورسیه با هزاران تهمت واقترا در سایتها ورسانهها منتشر شد چرا به این عمل زشت وغیر قانونی بعنوان نماینده ملت وهمکار وزارت در کمیته غیر قانونی اعتراض نکردید؟
۱۰- تحریک دانشگاهها بر ضد بورسیهها به منظور غیرممکن کردن جایابی هیات علمی غیر قانونی نیست؟
۱۱- شما و دوستانتان به صراحت بگویید از کدام قانون حرف میزنید، تا ما تکلیف خود را بدانیم.
بدانید که مردم قهرمان، شهید پرور، ولایی وارزشی ایران اسلامی داری بصیرت، فهم وشعور سیاسی بالایی میباشند که در فهم امثال ما و شما نمیگنجد. لذا در محاسباتت خودت دقت کند که دچار خطا نشوید.
شورای هماهنگی دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه -گروه خادمین نظام
اینها یکسری دانشجویان انقلابی را مورد هجمه قرار دادند و میخواهند دست انقلابی ها را از دانشگاهها کوتاه کنند.