به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله علمالهدی امروز در جمع تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مشهد به مناسبت روز« معلم» ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید مطهری گفت: در جمع شما عزیزان هرگونه بحث واظهار نظر در مورد مقام معلم یک بحث تکراری وکهنه است، چون هر قدر در توصیف معلم بحث شود، بالاتر ازآن، احساسی در درون شماست.
وی در ادامه ضمن ابراز تاسف از بعضی قدرناشناسیها در جریان های مختلف جامعه به ویژه در جریان اقتصادی نسبت به مقام معلم، بیان داشت: این مطلب تازه نیست؛ بیش از هفتاد سال است در کشور که در یک نظام مدیریتی؛ معلم جایگاهی از نظر تقدیر پیدا نکرده است.
امام جمعه مشهد افزود: به دلیل برخی مشکلات سیاسی واجتماعی وبرخی ضرورتهاتی که بخشی از آنها ضرورت یک جامعه انقلابی واستکبار ستیز است، مدیران این نظام توفیق پیدا نکردهاند شخصیت معلم را در برخی برنامه ریزیها مربوط به اقشار مختلف جامعه رعایت کنند.
عضو خبرگان رهبری افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برجسته ترین الگوی مدیریتی انقلاب از تبار معلم بود که شهید رجایی وباهنر نمونهترین آنان بودند.
وی اضافه کرد: دولتی که در دوران این دو شهید تشکیل شد دولت معلم بود که این دو تشکیل دادند، بعد از این دولت، دولتهای متعددی روی کار آمدند، آنجا که مردم میخواستند از مدیران و مسئولان در ساختار یک دولت تقدیر کنند آن را تشبیه به دولت رجایی وباهنر میکردند.
امام جمعه مشهد بیان داشت:۳۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، در عرصه مدیریتی انقلاب قشر برجسته و الگو معلم است، اسوهترین نیروهای عدالت یاب، منصف انقلابی وانقلاب ساز و قهرمان آفرین از پهنهی مدیریت اجرایی کشور جلودارش معلمان هستند.
آیت الله علم الهدی در ادامه با طرح این سوال که چرا روز شهادت شهید مطهری، روز معلم نامگذاری شد و روز ولادت این شهید بزرگوار به این نام انتخاب نشد؟ گفت:معلم یعنی فرایند بالاتر از عالم و دانشمند، یعنی امروز معلم در طبقه بندی اندیشه در صف اول جبهه اندیشه وفکر قرار دارد، عرصه شخصیت شما عرصه احساسی خشک و گزاف نیست. باید عرصه شما جدی و درایت مندانه باشد.
وی با تاکید بر اینکه مطهری معلم جامعی بود، با طرح این سوال که چرا روز شهادت مطهری ونه روز ولادتش به عنوان روز معلم نامگذاری شد، گفت: روزی که این معلم به شهادت و جامعه ما به یک نقطه محرومیت از یک استاد رسید، آن روز؛ روز معلم نام گذاری شد. در طول 36 سال این فکر به مغز اندیشمندان در عرصه تعلیم و تربیت بروز نکرد چرا روز معلم در روز شهادت این استاد برزگ است نه در ولاتش.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: عرصه تعلیم وتربیت عرصه قربانی وشهید شدن است. معلم مثل شمع بسوزد؛ نور بدهد و قربانی شود تا نسل ساخته وجامعه رشد کند.
امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) روز شهادت شهید مطهری را روز معلم نامگذاری کردند، بیان داشت: هیچ داغی به اندازه شهادت مطهری، امام را محزون نکرد، زمانی که ۷۲تن از یاران امام خمینی (ره) در دفتر حزب به شهادت رسیدند امام فرمودند که این از الطاف الهی است، زمانی که رئیس جمهور و نخست وزیر به شهادت رسیدند امام آن را به عنوان نقطه تعالی یاد کردند. زمانی که جنگ شروع شد امام خمینی(ره) فرمودند که یک دیوانهای سنگی در چاه انداخته؛ اما زمان شهادت مطهری امام خمینی(ره) سوختند و گریستند.
وی بیان داشت: امام خمینی(ره) با نامگذاری روز معلم خواستند این فکر به قشر معلم تداعی شود که معلم یعنی فدائی و قربانی شدن و همه چیز را در راه خدا دادن.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: قبل از شروع نهضت امام خمینی(ره) در سال 41 حادثهای اتفاق افتاد، یک حرکت فراگیر به وسیله معلمان بهوجود آمد که دکتر خانی در آن جریان کشته شد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه این حرکت درآن زمان باعث شد که آبروی معلم برود، چون برای تامین معیشت خود دست به قیام زدند، گفت: در زمانی که فساد همه جای جامعه را فراگرفته بود و ۴۰ هزار مستشار آمریکایی این ملکت را گرفته بودند؛ یک حرکت فراگیر معلمی از نظر اقتصادی و معیشتی آبروی معلم را برد.
وی بیان کرد: انتظار میرفت معلم به عنوان یک قشر اندیشمند با فسق و فساد مقابله کند نه اینکه برای معیشت خود دست به قیام بزند، اگر در آن زمان معلمان حرکتی انقلابی انجام میدادند آن روز کشور زیر و رو میشد؛ اما قیامی که آنان انجام دادند نه تنها ارزش نداشت بلکه ضد ارزش بود.
امام جمعه مشهد گفت: مسیر معلمی مسیر ایثار و قربانی شدن است و مسئولان دولتی هرگز نباید نسبت به تامین معیشت معلمان بی تفاوت باشند؛ بلکه مسئولان باید تمام امتیازات اقتصادی و معیشتی را در اختیار این قشر قرار دهند.
آیت الله علم الهدی عنوان کرد: این قشر مقدس اگر صدایشان بلند میشود نباید برای معیشت و شکم خود دست به اعتصاب بزنند چرا که در این صورت ما مطمئنیم پشت این صدا یک توطئه جاسوسی و خارجی قرار دارد.
عضو خبرگان رهبری بیان داشت: شما معلمین در بستر این انقلاب به معلمی پرداختهاید بنابراین در شان شما نیست که برای تامین معیشت خود دست به اعتصاب و تظاهرات بزنید. مجلس ودولت به بهترین وجه نسبت به پرداخت حقوق معلم اقدام کنند و هر گونه کوتاهی در این زمینه گناهی غیر قابل بخشش است.