به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي دانشگاه قم، به مناسبت ايام ميلاد با سعادت مولي الموحدين، حضرت علي(ع) و هفته بزرگداشت مقام استاد، مراسم تجليل از اساتيد نمونه و مديران آموزشي برگزيده دانشگاه قم، در تالار شهيد بهشتي(ره) دانشگاه قم برگزار شد.
در اين مراسم حجت الاسلام ديرباز رئيس دانشگاه قم، ضمن تبريك هفته معلم، از اساتيد دانشگاه كه در طول سال تلاش بسياري براي رشد علمي دانشگاه انجام داده اند تقدير و تشكر كرد و افزود: بايد در اين زمينه تلاش جدي صورت بپذيرد و تلاش شود تا علاوه بر رشد علمي به مسائل اخلاقي هم پرداخته شود.
ديرباز در خصوص تجليل از اساتيد برتر گفت: همه اساتيد ما برتر هستند اما بر اساس شاخصها برخي انتخاب شدهاند كه به همه تبريك ميگويم.
تغيير ساختار آموزشي و تلاش براي گسترش كيفي مسائل آموزشي
در اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين دكتر ديلمي، معاون آموزش و تحصيلات تكميلي دانشگاه نيز گفت: دانشگاه قم داراي شش دانشكده ادبيات و علوم انساني، الهيات و معارف اسلامي، حقوق، علوم پايه، فني و مهندسي و مديريت است و براي تشكيل گروههاي جديد بايد نظم خاص و اهميت آن بررسي و در صورت نياز اين مسائل را دنبال كرده و بتوانيم به نتيجه برسانيم.
معاون آموزشي دانشگاه قم تاكيد كرد: بايد به فكر توسعه كيفي مسائل باشيم و بكوشيم تا به نحو مطلوب كارها را دنبال كرده تا با همكاري گروههاي ستادي در راستاي رفع مشكلات گام برداريم.
حجتالاسلام ديلمي تصريح كرد: امروزه برنامههاي بلند مدت راهبردي ترسيم شده و بخش زيادي از وقت نيز صرف اين امر شد تا بتوانيم با نقشه راه صحيح در كيفي سازي آموزش گام برداريم.
وي در خصوص فرايند انتخاب استاد نمونه گفت: بازنگري در اين انتخاب انجام شد و امسال دو نفر از اساتيد به اساتيد نمونه كشوري نيز معرفي شدند.
وي افزود: ساختار آموزشي را نيز تغيير داديم تا بتوانيم در راستاي كيفي سازي و از بين بردن چندگانگي تلاش كنيم.
فقيهي، مسئول دفتر نظارت و ارزيابي دانشگاه قم نيز در خصوص انتخاب اساتيد نمونه گفت: انتخاب اساتيد براي ششمين سال انجام شدكه بعد از پنج سال نياز به يك بازيابي شيوه نامه بود و تمام هماهنگي هاي لازم با همكاري و هماهنگي معاونت آموزشي انجام شد.
وي بیان داشت: نحوه انتخاب مديران برتر و مسئولان برتر دانشگاه به گونهاي بوده كه بتوانيم بهترين افراد را انتخاب كنيم و اين تجليل براي چهارمين سال است كه برگزار ميشود و نكته قابل توجه اينكه ارزيابي معاونان نيز امسال براي نخستين بار انجام شد.
فقيهي در خصوص نحوه ارزيابيهاي صورت گرفته گفت: نظر خواهي از همكاران گروه، نظر خواهي از مسئولان مربوطه، نظر خواهي از دانشجويان برتر و.... از جمله مواردي بوده كه جزو ارزيابي بوده است.
مسئول دفتر نظارت و ارزيابي دانشگاه قم بيان داشت: در مواردي كه همكاري اعضاي هيئت علمي در تكميل فرم ها كمتر از ۴۰ درصد بوده نتايج ارزيابي استخراج نشده است.
فقيهي بیان داشت: از دو سال پيش تمام آيين نامه و دستورالعمل و فرم ها و.... در سايت دفتر نظارت دانشگاه وجود دارد كه اساتيد مي توانند مراجعه كنند.
مسئول دفتر نظارت و ارزيابي دانشگاه قم ابراز داشت: يكي از وظايف دفتر نظارت و ارزيابي بررسي رتبه بندي دانشگاه هاست و ما هر ساله گزارشي از دانشگاه ارائه مي دهيم و آخرين گزارش هم پايان اسفند بود و اميدواريم روز به روزشاهد ارتقا جايگاه دانشگاه قم باشيم.
در ادامه آيت الله كريمي جهرمي، سخنران ويژه مراسم، طي سخناني در زمينه علم اندوزي و ويژگي هاي معلم گفت: از اساتيد انتظار مي رود نسلي انديشمند و متفكر تربيت كنند و اين هنر علمي و فكري اساتيد است.
استاد اخلاق حوزه علميه افزود: استاد بودن و معلم بودن براي افراد امري الهي است و خداوند نيز خود را معلم انسان قلمداد كردهاند، انبياي الهي نيز معلم انسان بودند و توانستند آنها را به مسير درست هدايت كنند.
در اين مراسم از دكتر كاردگر از دانشكده ادبيات و علوم انساني، دكتر جوادي از دانشكده الهيات، دكتر عبدي پور از دانشكده حقوق، دكتر فقيهي از دانشكده علوم پايه و خانم دكتر فتوحي از دانشكده فني و مهندسي تجليل به عمل آمد.
همچنين در اين مراسم از پهلواني به عنوان رئيس دانشكده نمونه، دكتر جباري معاون آموزشي و پژوهشي نمونه و دكتر رضايي نور مدير گروه نمونه نيز تجليل شد.