به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز در نشست استانداران که در سالن پیامبراعظم وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم سال جاری تحقق شعار سال تحت عنوان همدلی و همزبانی است و این نامگذاری با توجه به شرایط داخلی کشور و با تحلیل درست و دقیق انجام خواهد شد لذا هر مقدار که جلوتر می رویم فشارهای بین المللی بیشتر شده و با توجه به توفیقات ما از موضوعات سوریه، عراق و تحولات یمن نگاه و برخورد دشمنان حساس تر شده است.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات سال ۹۲ غرب را وادار به تعامل با ایران کرد به موضوع انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت: در حوزه انرژی در سال ۹۲ به گونه ای بود که ایران در شرایط حداقلی در فعل و انفعالات بین المللی بود و با توجه به تبلیغات سعی در مقصر جلوه دادن ایران داشتند.
وی تصریح کرد: با هدایت های مقام معظم رهبری و درایت دولت تدبیر توانستیم در این حوزه گام های بلندی برداریم و با پشت سر گذاشتن چندین مذاکره که هر چند نتیجه نهایی مشخص و معلوم نیست اما مسیر به گونه ای بود که ارتباطات در حوزه اقتصادی و سیاسی با ایران تقویت شد و از هم اکنون نوع تعامل در راستای فشار و انزوا از بین رفته و باید با نگاه جدید برخورد کرد.
وی تاکید کرد: روند به گونه ای است که می توان با گام داشتن در این زمینه در راستای حقوق ملت ایران اقدام کرد و این نوع اقدام مخالفین منطقه را به تلاش جهت عدم تحقق در این زمینه وادار می کند که با وجود تحولات منطقه و جهت گیری در این زمینه و نیز ورود مستقیم عربستان به یمن، مبارزه با بیداری اسلامی و مواجه با ایران شکل گرفته است.
* رقابتها در زمینه انتخابات مجلس به صورت پنهان آغاز شده است
رحمانی فضلی با بیان اینکه شرایط داخلی مکمل شرایط سیاسی است، ادامه داد: در حوزه سیاست داخلی دو انتخابات مهم یعنی انتخابات مجلس و خبرگان رهبری را پیش رو داریم که رقابتها در زمینه انتخابات مجلس به صورت پنهان آغاز شده است که امید است امسال رقابت پرشوری را داشته باشیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: یکی از چالش های جدی در انتخابات این بوده است که با استفاده از ترویج افکار عمومی در زمان انتخابات بهره برداری خود را انجام دهد و هرگاه دچار کاستی های بودیم باید به عنوان مجریان تلاش کنیم در چارچوب قوانین و مسائل منطقه اقدام کنیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه ما به عنوان مجری قانون باید همه امور را در چارچوب قانونی انجام دهیم، تصریح کرد: قضاوت و داوری در حوزه اجرا و نظارت و تبلیغات به گونه ای است که وزارت کشور را به عنوان دستیار اجرایی به فضای انتخاباتی زودرس بکشاند و باید در مقابل تلاش کنیم بی طرفی خود را در فعالیت های رسانه ای حفظ نماییم و از عجله و ورود به عرصه سیاسی له یا علیه کسی پرهیز کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در رفتار روزانه خود نباید تلقی طرفداری از جریان خاصی صورت گیرد، ادامه داد: باید تلاش جهت برگزاری انتخابات سالم را انجام دهیم.
*توفیقات دولت در زمینه اقتصادی و کنترل تورم
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به مباحث اقتصادی گفت: در این مدت ۲۰ ماهه توفیقاتی را در حوزه اقتصادی به ویژه در حوزه سیاست گذاری و تصمیم گیری ها داشتیم تا روندها و جهت گیری ها برای مردم قابل پیش بینی باشد که در این راستا موفقیت های موجود در حوزه کنترل تورم را داشتیم.
رحمانی فضلی با بیان این مطلب که در حوزه عمرانی توانستیم از ۱۱ هزار میلیارد در سال ۹۲ به ۳۲ هزار میلیارد در سال ۹۳ برسیم، یادآور شد: در گشایش تجارت خارجی در حوزه اقتصاد کلان جهت گیری ها مناسب بوده اما کماکان با چالش مواجه هستیم که یکی از این چالش ها ادامه تحریم هاست که باید در تعاملات خود با دنیا با سهولت برخورد کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: ما امسال کاهش قیمت نفت را خواهیم داشت و با توجه به اینکه در سال ۹۳، شش ماهه اول قیمت نفت به صورت مناسب وجود داشت میانگین فروش در کل سال متوسط ۷۰ تا ۷۵ دلار بود که این مهم اثرگذاری در حوزه عمرانی نداشت.
رحمانی فضلی کاهش قیمت نفت را یکی از چالش های سال جاری دانست و گفت: موضوع رونق اقتصادی در جهت کاهش رشد تورم آثار منفی خواهد داشت.
رحمانی فضلی همچنین در رابطه با خشکسالی و کمبود بارندگی در سال جاری گفت: اثرات این مهم در حوزه کشاورزی و کاهش محصولات کشاورزان و نیز در حوزه اجتماعی بوده که کاهش موضوع بارندگی فی نفسه مهم است اما کماکان در حوزه آبریز بزرگ مشکلات جدی خواهیم داشت که با در نظرگرفتن سال انتخابات باید فضا آرام باشد و استانداران هم ضمن افزایش روحیه جدی با کنترل فضای سیاسی این مسئله را حل کنند.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه دولت باید در خصوص برگزاری مطلوب شرایط همدلی در پیش گیرد، اضافه کرد: باید فضای شکل گرفته در سال جاری قوی باشد و وظیفه ما به گونه ای است که چالش ها پایین بیاید و نقاط قوت تقویت شود تا در مجموعه رضایتمندی مردم به حاکمیت افزایش پیدا کند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه میزان رضایتمندی مردم، اعتماد به دولت را افزایش خواهد داد، ادامه داد: ما باید از ساده ترین موضوعات استفاده کنیم تا کسانی که بیشترین برخورد را با مردم دارند بیشترین نوع تعامل مناسب را با مردم داشته باشند.
رحمانی فضلی در رابطه با حوادث اخیر اجتماعی اظهار داشت: با وجود خلاء های که طی هشت سال گذشته در راستای افزایش سرمایه عمومی و چالش های اجتماعی ایجاد شده است آنچه اهمیت دارد باید در جهت رفع این چالش های اجتماعی پیش برویم و استانداران در راستای رضایتمندی مردم تلاش کنند.
*ضرورت ایجاد وحدت برای جلوگیری از رقابتهای ستیزانه جو در انتخابات
رحمانی فضلی یکی از مُقوم های مهم حاکمیت را نوع تعامل ملت با دولت دانست و ادامه داد: بحث دیگر وحدت و انسجام است که باید با توجه به ماهیت انتخابات در سال جاری شرایط اجتماعی را ایجاد کرد که منجر به عدم رعایت امانتداری انتخابات و رقابت های ستیزه جو نشود چرا که این مهم در شرایط خاص سیاسی تشدید می شود که امکان لطمه خوردن به حوزه های سیاسی با چنین تهدیداتی وجود دارد.
رحمانی فضلی افزود: وزارت کشور در جایگاه اجرایی و حاکمیتی برای ایجاد آرامش در جهت ثبات حوزه سیاسی و وحدت تلاش بیشتر کند و در سطوح خرد و کلان با ایجاد تقویت روحیه وحدت با تدبیر پیش برود چرا که اختلافات فردی به اختلافات کلان منجر خواهد شد و مسائل اجتماعی به مسائل امنیتی تبدیل خواهد شد.
رحمانی فضلی در این زمینه به حادثه مهاباد اشاره کرد و گفت: در حادثه اخیرمهاباد موضوع شخصی به موضوع اجتماعی تبدیل شد که اگر تدبیر در این زمینه انجام نمی شد منجر به مسائل امنیتی و خسارت های جدی می شد.
*دولت یازدهم ذره ای انحراف از نظرات رهبری نداشت
رحمانی فضلی تصریح کرد: در تبعیت و اطاعت از رهبری به جرات میتوانم بگویم هیچ دولتی چنین سابقهای نداشته است. با دستوراتی که مرتب از سوی رئیسجمهور اتخاذ میشود، دولت ذرهای انحراف از نظرات ایشان ندارد و تمام تلاش این بوده که در تمام حوزهها با حفظ آرامش و ایجاد ثبات، شرایط عمومی جامعه را پیش ببریم اما بنا به دلایل مختلف و بنابر رقابت های سیاسی برخی جریانات سیاسی انگار دائم در حال رقابت سیاسی هستند که این امر صحیح نیست.
رحمانی فضلی تاکید کرد: طبق میثاق قانون اساسی با مردم باید با دولت همکاری کنیم اما برخی داوری ها در حوزه سیاسی منصفانه نیست و اثرخیرخواهی و منفعت ملی نبوده است چرا که مباحث کوچک را چنان جلوه گری می کنند که عظمت و شرایط کشور فدای موضع گیری در یک کلمه می شود.
*استانداران با مخالفین انقلاب و دولت برخورد کنند
وی تصریح کرد: کسانی که از ابتدا با جمهوری اسلامی و انقلاب مخالف بودند با دولت ها نیز مخالف هستند و استانداران باید با این عده افراد برخورد کنند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: وظیفه ما به عنوان دولت این است که جایگاه دولت و نظام را در منطقه توجیه و تبیین کنیم و با تعاملات مثبت با سیاسیون فضای رقابتی را تقویت کنیم.
وی تاکید کرد: ما از رفتارهای قانونی متشکل سیاسی در هر جهتی حمایت می کنیم و اگر شرایط به گونه ای باشد که خدشه ای وارد شود پیگیری خواهیم کرد چراکه تعامل مثبت، مدیریت قانونی و رفتار منصفانه از سوی دولت است.
وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه اجتماعی وظیفه ما آگاهی دادن است، ادامه داد: موفقیت های دولت در حوزه عملکردی و سیاسی نباید به گونه ای باشد که دولت به دنبال تضعیف ارزش های انقلاب و زاویه دار بودن است.
رحمانی فضلی تاکید کرد: باید در حوزه تبلیغات و روابط عمومی حساس باشیم و در بسترسازی و زمینه سازی شجاعانه وارد شویم چرا که در دفاع از برنامه های دولت نباید انفعال، ضعف و سستی و کاهلی داشته باشیم.
وزیر کشور در پایان با اشاره به اینکه آخرین حرف را در انتخاب استانداران دولت می زند، خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم با نمایندگان ولی فقیه و مسئولین استانی تعامل داشته باشیم که این از اصول دولت است و زمانی قومی با تصمیم قطعی دولت انتخاب شده است و دولت نیز از وی حمایت می کند و ما نیز از همه مدیران استانی و تشکل های سیاسی خواهشمندیم با حفظ وحدت این نماینده دولت را حمایت کنند.