آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۱۰۶۱
صالحی امیری در اختتامیه همایش ملی فرهنگ، هنر و اندیشه:

بداخلاقی، تهمت و انگ‌زنی در حوزه سیاست نشان از ضعف اخلاقی و فرهنگی است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: اگر ما در حوزه سیاست بداخلاقی، تهمت و انگ‌زنی مشاهده می‌کنیم، ناشی از این است که در آن جامعه اخلاق و فرهنگ خدشه‌دار شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، رضا صالحی امیری، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اختتامیه همایش کانون‌های فرهنگی انجمن‌های علمی و نشریات دانشجویی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور در اصفهان، گفت: مهم‌ترین مسئله فعلی ما این است که بدانیم با چه مسئله‌ای مواجه هستیم و برای حل آن چه باید کرد.

 

وی با بیان اینکه برای شناخت مسائل فرهنگی نیازمند دانش فرهنگی هستیم، ادامه داد: متاسفانه در سطح کشور طی سه دهه گذشته با تفسیر و تحلیل غلط؛ تبلیغات، پوستر، عکس و فیلم به عنوان فرهنگ کشور معرفی شد؛ در حالی که عرصه فرهنگ بسیار گسترده و وسیع است.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه از دریای دانش فرهنگی هنوز نتوانسته‌ایم قطره‌ای بچشیم، افزود: باید بدانیم فرهنگ چیست و چه کارکردی دارد، اساس اولین کارکرد فرهنگ انسجام بخشی است.

 

مشاور رئیس جمهور بیان داشت: انسجام چیزی است که امروز شما دانشجویان را از سراسر کشور در کنار هم جمع کرده است. انسجام دارای سطح اجتماعی، صنفی، فردی و غیره است که نهایتا به انسجام ملی می‌انجامد و این اجتماع شما در این همایش نماد یک کار فرهنگی در دانشگاه‌های کشور است.

 

صالحی امیری با تاکید بر اینکه امسال سال همدلی و همزبانی است، گفت: باید خشونت و بداخلاقی را از جامعه دور کنیم و دانشجویان باید پرچم فضیلت و اخلاق را برافراشته نگه دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما از فضیلت فرهنگ فاصله گرفته‌ایم، جوهر اخلاق فرهنگ است و انسان با فضیلت با فرهنگ‌تر است.

 

مشاور رئیس جمهور گفت: اگر در جامعه‌ای ایدز، طلاق، خشنونت، نزاع، فساد، اعتیاد، طلاق و غیره مشاهده می‌شود، نشان از افول اخلاقی در جامعه است.

 

صالحی امیری بیان داشت: بنده بر این باور هستم که اساس توسعه در ایران نه سیاست است و نه اقتصاد؛ بلکه فرهنگ است. اگر ما در حوزه سیاست بداخلاقی، تهمت و انگ‌زنی مشاهده می‌کنیم، ناشی از این است که در آن جامعه اخلاق و فرهنگ خدشه‌دار شده است.

 

وی افزود: اگر در حوزه اقتصادی با پدیده‌ فساد و رشوه مواجه هستیم، ناشی از این است که انسان‌های در حوزه اقصادی فاقد فضیلت فرهنگی و اخلاقی هستند؛ چراکه انسان فرهنگی می‌تواند سلامت اقتصادی داشته باشد.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: اگر قرار بود با پیشرفت اقتصادی، اصل قرار دادن توسعه سیاسی و پیشرفت اجتماعی به هدف برسیم، طی سال‌های گذشته این اتفاق رخ داده بود؛ دلیل اصلی این است که ما مسیر و بستر اصلی توسعه که توسعه فرهنگی است را گم کرده‌ایم، باید انسان فرهنگی تربیت شود تا بتواند جامعه، اقتصاد و سیاست را اصلاح کند.

 

صالحی امیری با بیان اینکه کارکرد دوم فرهنگ شخصیت سازی است، گفت: با وجود ادبیات نامشخص، توهین، انگ زدن‌ها، پیامک‌ها و رفتارها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که دچار چالش شخصیتی هستیم. که یکی از میوه‌های فرهنگ شخصیت است.

 

وی ادامه داد: کارکرد سوم فرهنگ، هویت‌سازی است. هویت ارزش بنیادی جامعه است و ریشه‌های هویتی این کشور نظام و ایران و اسلام است. اگر جامعه‌ای دچار بحران هویتی شود، باید منتظر فروپاشی آن بود و این زنگ خطری است که مبادا از ارزش‌های هویتی و مبنایی خود دور شویم.

 

مشاور رئیس جمهور با اشاره به سازگاری به عنوان کارکرد چهارم فرهنگ بیان داشت: اگر می‌بینید افراد در جامعه با هم سازگار نیستند و مشکلات اجتماعی و اقتصادی عدیده داریم، ناشی از بحران عدم سازگاری است.

 

صالحی امیری صریح کرد: سازگاری یعنی تحمل دیگران و جامعه‌ای که در آن سازگاری وجود ندارد میل به انتقام جویی افزایش می‌یابد. البته این سازگاری ویژگی اختصاصی نسل جوان است که امروزه دارای ظرفیت بالای سازگاری اجتماعی هستند.

 

وی در بخش دیگری بیان داشت: باید دانشگاه و کانون‌های فرهنگی و دانشجویان و اساتید بستر امنیت فرهنگی را در جامعه فراهم کنند تا سطح مدارا افزایش یابد؛ چرا که این یک ضرورت قطعی است.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان گفت: ایران با پشتوانه غنی فرهنگی و تاریخی خود نباید در افکار عمومی جهان به نفت و انرژی هسته‌ای شناخته شود. این کشور را باید با فرهنگ و تمدن غنی آن به جهان معرفی کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار