گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» یادداشت دانشجویی*؛ به نقل از پایگاه خبری «دانشجویان بیدار»، امینی فر، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی؛ پیشینه فعالیت انجمنهای اسلامی با سابقه یبش از 30 سال به اوائل انقلاب اسلامی برمی گردد که در واقع به عنوان بازوان اصلی انقلاب در فضای دانشگاه بودند.
این تشکل در زمان جنگ هم به محلی برای معرفی و اعزام دانشجویان به جبهه تبدیل شده بود و در بیش از سه دهه فعالیتش فراز و نشیب های فراوانی را تجربه کرده است.
انجمن اسلامی تا جایی پیش رفت که دفتر تحکیم وحدت حوزه و دانشگاه هم راه اندازی شد و چون خیلی فضای نابی بر آن حاکم بود قرار شد با حوزه ها یکی شوند.
اما بعد از انشعاب طیف علامه و طیف شیراز بلایی بر سر انجمن اسلامی طیف علامه آمد که به کانون CIA در ایران بدل شد، مثلا آقای علی افشاری که دبیر انجمن بود الان یک مزدور و خدمتگذار سیا است.
این طیف در مواضع و اندیشه ها هم تبدیل به کانون ضد انقلاب شد و در داخل کسانی مثل محسن سازگار را که الان در اختیار رسانه های آمریکایی و bbc است، پرورش داد.
طیف علامه حتی از حزب های رادیکالی مثل حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب هم عبور کرد و این ساده و طبیعی نبود؛ استفاده ابزاری از تشکل های دانشجویی یک فرآیند بود.
نقشی هم که به این تشکل در بحران های مختلف دهه هشتاد و به خصوص فتنه 88 داده بودند، بازوی اجرایی و میدان داری قضیه بود و در حقیقت نقش پیاده نظام اتاق های فکر برای عملیاتی کردن خواسته های آنان را به عهده داشتند.
اما اینکه احیای مجدد این تشکل با این نام و یا نام های مشابه به صورت همزمان در دانشگاه های کشور با چه هدفی صورت می گیرد، نکته اساسی است.
البته نمی خواهیم موضوع را به همه تشکل های فعال شده نسبت دهیم و همه آنان را با این دیدگاه بررسی کنیم.
رهبر، رئیس سابق دانشگاه تهران طی اظهاراتی گفته است «اتاق فکری متشکل از هادی خانیکی، ظریفیان و میلی منفرد جهت احیای انجمن های اسلامی در وزارت علوم تشکیل شده است و در عمل هم دیدیم در مدت کمتر از دو سال بیش از 200 تشکل انجمن اسلامی با عناوین متفاوت و رویکردهای مشابه در کشور راه اندازی شده است.
در استان ها هم با پیگیری مجدانه مسئولان برخی دانشگاه ها تا کنون سه انجمن اسلامی راه اندازی شده است، البته بازهم تاکید می کنیم این امر فی نفسه و جهت تضارب آرای امری میمون و مبارک است.
آرزوی حقیقی انقلاب اسلامی حضور تشکل های مستقل و اندیشه ورز در سطح دانشگاه هاست که بدور از دلدادگی و وابستگی سیاسی وحزبی و نه به عنوان پیاده نظام تفکرات عده ای یا گروهی خاص به نقش فعال خود در فضای دانشگاه بپردازند.
حال اینکه برخی روسای دانشگاه که مواضعی صریح در قبال محکومیت فتنه و عناصر آن نداشته اند و بعضا از سران فتنه به نیکی هم یاد می کنند چه شده است به فکر احیای این تشکل ها افتاده اند جای تامل دارد.
امیدواریم این تشکل ها به دور از اعمال سلیقه های سیاسی روسای دانشگاه ها و یا احزاب سیاسی استان به نقش حقیقی و فعال سیاسی، فرهنگی و انقلابی خود بپردازند.
امینی فر، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.