به گزارش خبرنگار گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از وال استریت ژورنال، این روزنامه در مقاله ای نوشت: ممنوعیت صادرات نفت آمریکا به زیان امنیت ملی این کشور است زیرا عملا ابزاری مهم را از دست آمریکا برای مقابله با تهدیدات روسیه، ایران و دیگران خارج می کند.
بر اساس این گزارش «لیان پانتا» وزیر دفاع سابق آمریکا در این نشریه نوشتند که آمریکا با مجموعه گسترده از تهدیدات امنیتی در سراسر جهان روبروست و همین خود نیاز به عزم ملی و عزم نزدیکترین متحدان آمریکا در اروپا و آسیا دارد.
هم اکنون ایران دنبال سلطه بر منطقه است و روسیه نیز به تجاوزات خود در اوکراین ادامه می دهد و جنگهایی که تروریسم اسلامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا به راه انداخته همچنان ادامه دارد و در حال گسترش است. اینها نمونه هایی از چالشهای امنیتی پیش روی آمریکاست که نیاز به تعهد جدی این کشور به ارزشهای دموکراتیک و آمادگی نظامی دارد.
البته مسیر آمریکا برای رسیدن به اهداف خود می تواند اقتصادی نیز باشد و همچنین باید اطمینان حاصل کند متحدان و دوستانش دسترسی امن به منابع انرژی دارند. با وجود اینکه ممنوعیت صادرات نفت آمریکا در سال هزار و نهصد و هفتاد و سه به دنبال تحریم نفتی عربها بود، این ممنوعیت همچنان برقرار است.
آمریکا از وابستگی به انرژی از منابع غیرمطمئن و بدون ثبات خلاص شده است و فقط ۲۷ درصد از نفت مصرفی خود را از خارج وارد می کند که کمترین میزان در سی سال گذشته است اما دوستان و متحدان ما به ویژه در اروپا مجبورند بیشتر نفت و انرژی مصرفی خود را از خارج وارد کنند و این باعث وابستگی آنها به آن منابع شده است که برخی از آنها از جمله روسیه قابل اتکاء نیستند. بنابراین آمریکا باید با برداشتن ممنوعیت صادرات نفت و گاز خود، به این کشورها نیز در کاهش وابستگی خود به منابع غیرقابل اعتماد کمک کند.
درباره ایران، دیدیم که تحریمهای چند جانبه علیه این کشور از جمله تحریمهای نفتی مقامات ایران را پای میز مذاکرات آورد. این خود نشان می دهد با وارد شدن نفت و گاز آمریکا به بازارهای جهانی و کاهش وابستگی کشورها به نفت و گاز ایران، همراهی آنها برای تحریمهای نفتی علیه ایران بیشتر می شود و عملا امنیت ملی آمریکا نیز تقویت می شود. به علاوه ورود نفت و گاز آمریکا به بازارهای جهانی، باعث سقوط قیمت آن می شود که در نهایت درآمدهای نفتی ایران و روسیه را کاهش می دهد و فشارها بر این کشورها را مضاعف می کند.
توافق هسته ای با ایران اجازه نخواهد داد آمریکا بی تفاوت بماند. با توافق هسته ای با ایران و زمانی که تقاضا برای نفت ایران با رشد اقتصاد جهانی افزایش پیدا کند، ایران هم صادرات نفت خود را افزایش خواهد داد. در این میان کشورهایی که قبلا نفت ایران را تحریم کرده بودند، دوباره به خرید نفت از ایران تمایل پیدا می کنند.
در چنین شرایطی آمریکا با صادرات نفت و گاز خود می تواند نیاز این کشورها را تامین کند و باعث کاهش وابستگی آنها به نفت و گاز ایران شود. همچنین در صورت شکست مذاکرات یا توافق هسته ای، تحریمها باید دوباره علیه ایران برقرار شود و برای حفظ تحریمها، کشورهای جهان باید انگیزه کافی داشته باشند و این در صورتی حاصل می شود که نفت و گاز کافی در بازار وجود داشته باشد بنابراین لازم است آمریکا نفت و گاز خود را وارد بازار جهانی کند.
البته تهدیدهای مرتبط با نفت فقط به ایران و روسیه محدود نمی شود و لیبی و دولت اسلامی(داعش) نیز از جمله این چالشها هستند که با فروش نفت امنیت ملی آمریکا و متحدانش را تهدید می کنند بنابراین اگر آمریکا نفت کافی وارد بازار کند عملا دولت اسلامی و گروههای جهادی در لیبی نمی توانند نفت خود را بفروشند.
روسیه نیز دیگر نمی تواند اروپا را اسیر نفت و گاز خود نگه دارد و با وجود نفت و گاز آمریکا در بازارهای جهانی، اروپاییها نیاز خود را تامین می کنند و مجبور نیستند به نفت روسیه وابسته باشند و در اجرای تحریمها علیه روسیه تردید داشته باشند.