به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، شهنام عرشی در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مبارزه با دخانیات گفت: برخورد جدی با دیزیسراها، کافیشاپها، رستورانها و سفرهخانه برای عرضه مصرف مواد دخانی در دستور کار قرار گرفتند.
وی ادامه داد: از اماکنی که باعث شیوع مصرف مواد دخانی میشوند سفرهخانهها هستند در سطح استان تهران 400 مورد قهوهخانه و 170 باب محل عرضه مواد دخانی وجود دارد که در حوزه دانشگاه شهید بهشتی 300 قهوهخانه و 100 باب دیزیسرا و مراکز غیرمجاز قرار دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برنامهمان این بود برخورد را از مراکزی شروع کنیم که آسیبپذیرترند اما از یک طرف ما پلمب میکنیم و از طرف دیگر دوباره باز میشوند. برخی اماکن را 20 بار بستهایم اما چون با میلیونها تومان درآمد روزانه در این مراکز مواجهیم مجدد باز شدهاند.
عرشی گفت: 90 درصد درآمد این قهوهخانهها از عرضه قلیان است با این وجود قبل از عید 63 مورد را تعطیل کردهایم . ما به دنبال آن هستیم که اقدام جدی و موثری را در مراکز آسیبپذیر داشته باشیم نه اینکه ضربتی به سراغ اماکنی پر رفت و آمد مثلاً در دربند برویم.
* اجرای برنامه نظام جامع آموزش سلامت در مدارس
همچنین در این نشست شهرام رفیعیفر سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: در یک سال گذشته برنامههایی را برای بسیاری از بیماریهای غیرواگیر که افراد زیادی را مبتلا کردهاند مانند بیاریهای قلبی و سرطان و دیابت داشتهایم که ریسک فاکتورهای مشترکی داشته و دخانیات در همه آنها دخالت داشته است.
وی ادامه داد: برنامه بلند مدتی را برای تربیت نسل آینده داریم که سبک زندگی آنها را اصلاح میکنند و اجرای نظام جامع آموزش سلامت در مدارس از این نوع برنامههاست.
رفیعیفر گفت: در همین رابطه تفاهمنامهای بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به امضا رسید و امسال در قالب برنامه خودمراقبتی بستههای اموزشی آن آماده میشود.