به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» ، بر اساس گزارشها و مستندات ، سید ضیاء هاشمی از علاقمندان به رئیس دولت اصلاحات شمرده میشود که در آغازین روزهای تصدی مسئولیت خود، تصمیم به باز کردن پای رئیس دولت اصلاحات به دانشگاهها را داشت اما مسئولین یکی از دستگاههای عهده دار امنیت کشور وی را احضار نموده و با اخطار شدید به وی ، او را از چنین تصمیمی برحذر داشته اند.
روز گذشته بر خلاف وعده نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه تهران مبنی بر عدم برگزاری نشست «تلاقی مشروطیت و جمهوریت» به دلیل نداشتن مجوز ، این نشست برگزار گردید و سعید حجاریان بعنوان سخنران مراسم حضور یافت. بر خلاف ممنوع الانتشار بودن تصویر رئیس دولت اصلاحات، اما از تصویر وی در این مراسم به همراه تصاویر بزرگ سران فتنه استفاده شده بود.
شواهد حاکی از مخالفت نیلی احمدآبادی با برگزاری این نشست بوده است که پیگیریهای سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم باعث برگزاری جلسه بوده است.
سید ضیاء هاشمی در دهه هفتاد دبیری انجمن اسلامی دانشگاه تهران را بر عهده داشته و هم اکنون بعنوان صحنه گردان اصلی نمایشهای سیاسی ساختارشکن در دانشگاهها مشغول فعالیت است. وی علیرغم بهره مندی از نظرات رادیکالی درباره فضای سیاسی کشور و بخصوص فتنه ۸۸ کمتر به ایراد این نظرات پرداخته است و بیشتر نظرات فرهنگی وی درباره آزادی و حجاب در دانشگاهها منتشر شده است.
اما حافظه تاریخی دانشجویان دانشگاه تهران به خوبی نظرات سیاسی وی درباره فتنه ۸۸ را حتی چند سال پس از آن در کلاسهای تدریس وی به یاد دارند. وقتی که وی از سویی قاطعانه تقلب در انتخابات سال ۸۸ را تأیید مینمود و از سویی دیگر سکوت مصلحت آمیز خود را در فضای رسانه ای کشور توجیه مینمود. به گونه ای که با پا درمیانی برخی اساتید و مسئولان دانشگاه از انتشار نظرات وی جلوگیری بعمل آمد.
البته آقای سیدضیاء هاشمی همواره ارتباطات سیاسی خود را با طرفداران فتنه حفظ نمود و در سال ۹۱ نیز در مراسم افطاری که توسط انجمن موسوم به اسلامی دانشگاه تهران با دعوت از شماری از اعضای مرکزیت حزب منحله مشارکت، طیف غیرقانونی علامه دفتر تحکیم وحدت و محکومان فتنه ۸۸ برگزار شد حضور یافت.
در این نشست سیاسی علاوه بر محمدرضا خاتمی و حمیدرضا جلایی پور، داود سلیمانی عضو شورای مرکزی حزب منحله مشارکت و از محکومان فتنه ۸۸ نیز حضور داشت و در حضور سید ضیاء هاشمی در همین مراسم از وی تقدیر بعمل میآید. حتی در همین مراسم بود که محمدرضا خاتمی سخنان تندی را علیه نظام مطرح نمود.
به خاطر همین سوابق بود که وقتی سید ضیاء هاشمی به معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم منصوب شد، انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران که بعنوان حیاط خلوت و میراث طیف افراطی اصلاحات (جلایی پور و شیرزاد) شناخته میشود ، پیام تبریکی برای وی فرستادند:
« جناب آقای دکتر سید ضیاء هاشمی انتخاب جنابعالی بذر امیدی است تا دردهایی که در سالیان گذشته بر دانشجو و دانشگاه رفته است، التیام یابد. حضور شما در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم فرصت خوبی است تا اولین گامهای استقلال نهاد علم دانشگاه برداشته شود.»
امیدواری به این «بذر امید» بی اساس هم نبود و باعث شد هسته اولیه شورای احیای انجمنهای اسلامی با حمایت مستقیم سیدضیاء هاشمی کار خود را در جهت سیاسی نمودن فضای دانشگاهها به منظور بهره برداری در انتخابات مجلس آغاز نماید. به گونه ای که تا کنون در حدود ۵۰ انجمن اسلامی در دانشگاهها احیا شده وعمدتاً فضای دانشگاهی را به سمت حواشی سیاسی و ناآرامی سوق داده اند.
البته این فعالیتها از نگاه دانشجویان و تشکلهای دغدغه مند حرکت علمی در دانشگاهها دور نماند به طوری که بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با ارسال نامه ای به ضیاء هاشمی از وی خواستند دست از حمایت از فتنه گران در دانشگاهها بردارد:
« از ابتدای روی کار آمدن دولت جدید و خصوصا ابتدای مسئولیت جنابعالی، عناصر رادیکال و تندرو که در فتنه سال۸۸ دانشگاه را به آشوب کشیده بودند به لطف حمایتهای بیدریغ شما مجال تحرک یافته و جانی دوباره گرفتند. افراطیون و فتنهگران در دانشگاههای مختلف به مدد تنفس مصنوعی وزارت علوم و امثال توفیقیها و میلیمنفردها و نیروهایی چون شما احیا گشته و بدون عذرخواهی از آنچه در سال ۸۸ بر سر نظام و دانشگاه آوردند مجددا فعال شدند.
اما در این بین حمایتهای بیشائبه و مسبوق به سابقه شما از انجمن به اصطلاح اسلامی دانشگاه تهران بیش از پیش به کمک این تشکل تندرو آمد. شما از ابتدای مسئولیتتان در سمت معاونت فرهنگی وزارت علوم، بر خلاف شأن معاونت فرهنگی وزارت علوم بارها ارادت خاص و بیدریغ خود را به این تشکل روا داشته و حتی در جلسهای در پاسخ به چرایی دعوت غیرقانونی از آنها، این افراطیون را السابقون جنبش دانشجویی خواندید.
اقدامات شما در ایام تصدی مسئولیت خود، یاد و خاطره اقدامات وزارت علوم در زمان حاکمیت انحصارطلبانه جناح چپ در سالهای دهه ۶۰ را زنده کرد که نتیجهاش حاکم شدن تک صدایی «دفتر تحکیم وحدت» به عنوان تنها تشکل حامی دولت در دانشگاهها بود. معلوم نیست بوی قدرت بر سر جماعتی که تا خرداد۹۳ در نقد «پیوند خوردن جنبش دانشجویی و قدرت» سخن میگفتند چه آورده که یک سال و اندیاست دست و جیبشان از دامان حمایتهای مادی و معنوی وزارت علوم جدا نمیشود.»
بر اساس گزارشها و مستندات «کالج نیوز» ، سید ضیاء هاشمی از علاقمندان به رئیس دولت اصلاحات شمرده میشود که در آغازین روزهای تصدی مسئولیت خود، تصمیم به باز کردن پای رئیس دولت اصلاحات به دانشگاهها را داشت اما مسئولین یکی از دستگاههای عهده دار امنیت کشور وی را احضار نموده و با اخطار شدید به وی ، او را از چنین تصمیمی برحذر داشته اند. البته در طول مدتی که از مسئولیت وی میگذرد کماکان اقدامات رادیکالی وی ادامه داشته است. اقداماتی از قبیل:
- حمایت از جشن تجلیل از سران فتنه در پوشش جشن دانشجویی در پردیس کشاورزی با اختصاص مبلغ ۸۰ میلیون تومان.
-تلاش مستقیم برای احیای انجمن اسلامی امیرکبیر که بعنوان افراطیترین بخش طیف علامه شناخته میشد
-دخالت مستقیم در عزل و نصبها و مدیریت دانشگاه تهران؛ علاوه بر برکناری ۳۰ نیروی ارزشی در دانشگاه تهران در آخرین اقدام میتوان به تحت فشار قرار دادن سرپرست دانشگاه تهران برای تغییر دو معاون خود در یکماه گذشته بدلیل نقد توافق لوزان (معاون فرهنگی و معاون توسعه دانشگاه تهران در یکماه گذشته عزل شدند) اشاره نمود.
- برگرداندن محکومین امنیتی سال ۸۸ به دانشگاهها از جمله برگشت داود سلیمانی به دانشگاه تهران
- حمایت مستقیم مالی و معنوی برای برگزاری برنامه افطاری فتنه گران در دانشگاه تهران در سال گذشته و برنامه ریزی گسترده معاونت فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری این افطاریهای سیاسی در ماه مبارک رمضان امسال
- برگزاری غیرقانونی انتخابات شورای هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی
به نظر میرسد معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم بر خلاف وظیفه ذاتی خویش به حاشیه سازیهای سیاسی در دانشگاهها بیشتر علاقمند است تا تلاش برای اعتلای فرهنگی در دانشگاهها و حل مشکلات دانشجویان.
منبع: کالج نیوز