کد خبر:۴۱۱۲۶۱
سید ضیاء هاشمی در دانشگاه شیراز:

ترویج حجاب به دست دانشجویان میسر می‌شود نه روش‌های حراستی/ شیراز شهر فرهنگ ستیزی و اندیشه ستیزی نیست

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: ترویج حجاب به دست خود دانشجویان میسر می‌شود نه به روش‌های حراستی، دانشجویان و اساتید ما متدین و دین دوست هستند و نکند کسانی به خاطر ظاهربینی و تنگ نظری دانشگاه را دین‌گریز تلقی کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سید ضیاء هاشمی معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم صبح امروز در اختتامیه پنجمین جشنواره ملی کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی رویش دانشگاه های سراسر کشور، با بیان اینکه جشنواره رویش جشنواره، جشنواره هاست، گفت: شهر شیراز جای مناسبی برای آغاز مجدد این جشنواره است و رویش این، رویش را در شهر شیراز به همه دانشجویان تبریک می گویم.

 

وی با بیان اینکه شهر شیراز شهر لطافت است نه خشونت، افزود: شیراز شهر گل و گیاه است نه شهر سنگ و کلوخ، شهر فکر و اندیشه و فرهنگ است نه شهر فرهنگ ستیزی و اندیشه ستیزی، شیراز شهر اندیشمندان و شعراست نه شهر مخالفان با آزاد اندیشی و در یک کلمه شیراز شهر زیبایی هاست نه شهر زشتی ها پس آنچه گه گاهی دیده ایم فقط به عنوان یک استثنا دیده ایم و فراموش خواهیم کرد.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در ادامه بیان داشت: البته فراموشی میسر نیست؛ اما گذر می کنیم گویا که فراموش کرده ایم و خاطراتی مثل امروز را از شهر شیراز و دانشگاه شیراز به خاطر خواهیم سپرد.

 

هاشمی گفت: امروز که در فضای فرهنگ و هنر، کانون های فرهنگی و هنری ،متولیان خلاقیت هستیم، به شما پیشگامان فعالان فرهنگی دینی و در یک کلمه نمایندگان کانون های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه های سراسر کشورخیر مقدم عرض می‌کنم.

 

وی  با اشاره به اینکه در این جشنواره ۵۳۳ کانون فرهنگی هنری شرکت کرده اند، بیان داشت: اعجاب آور است که ۵۳۳ کانون فرهنگی هنری و اجتماعی دینی فعال فقط در این جشنواره از سراسر کشور شرکت کرده اند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه گفت: تعداد بسیار زیاد کانون های فرهنگی هنری اجتماعی دینی در دانشگاه ها با حمایت های اندک ما فعالیت می‌کنند و خودشان رنج هایی را به جان می‌خرند و تلاش می‌کنند با وجود همه موانع ها اجتماعی و سازمانی نشان گر این است که دانشگاه می‌تواند تولید کننده رشد و خلاقیت باشد.

 

هاشمی با بیان اینکه موانع بر سر راه این کانونها باعث دلسردی آنها نشده و نخواهد شد، اضافه کرد: از همه مدیران اسبق که منشا و بنیان گذاران این حرکت بودند سپاس گذاری کنم.

 

وی با بیان اینکه زندگی دانشجویان جوان خلاق دانشجویی روند سریعی دارد، بیان داشت: اگر کسی نتواند این سرعت موجود در بطن حیات دانشجویی را خود عقب می‌ماند ازاین فرایند سریع و بر ماست که این فرایند ها را درک و با تدبیر مدیریت کینم.

 

دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: ما نمیگذاریم افرادی مدعیانه و به ظاهر مشتقانه ولی در واقع جلوی این حرکت را بگیرند و ما امیدواریم جلوی ایده ها تفکرات و تفکراتی را بگیریم که نمی‌توانند این سرعت حرکت را درک کند.

 

هاشمی با بیان اینکه کانون ها ی فرهنگی هنری سرمایه های بزرگ ما هستند، تصریح کرد: این کانون ها مرکز بروز خلاقیت ها فکری فرهنگی هنری در دانشگاه است این کانون ها مهد ترویج لطافت و آرامش و همدلی در دانشگاه هاست.

 

وی با اشاره به شعار سال «همدلی و همزبانی با دولت» گفت: این شعار ضرورت اجتماعی و تاریخی دوران معاصر کانون های فرهنگی هنری که پیشگام همدلی و همزبانی در دانشگاه ها و در جامعه هستند و این خواسته مقام معظم رهبری از ما این است که ترویج  همدلی و همزبانی کنیم یعنی زمینه هم افزایی و رشد همدلانه را فراهم کنیم.

 

این مقام مسئول در ادامه اظهارات خود گفت: کسانی که شعار می‌دهند که به ارزش هایمان و به مطالباتی که بزرگان توجه کنید باید در عمل به این شعار عمل کنند ولو اینکه تصور کنند با خواسته های ما سازگار نیست و این خیلی بد است که ما ادعایی داشته باشیم و به آن عمل نکنیم.

 

هاشمی با بیان اینکه هرکسی که مدعی دفاع از ارزش ها و تبعیت از رهبری مطالبه برای پیشرفت فرهنگ و اندیشه در این کشور است باید حامی همدلی و همزبانی در این کشور باشد.

 

وی در ادامه اظهار داشت: اگر کسانی خواسته یا ناخواسته  در جهت ناهم دلی و ناهم زبانی حرکت می‌کنند به خود آیند جمعیت دانشجویان پیشگامان این حرکت اند این حرکت در دانشگاه که مهد همدلی است، پرطرفدار است.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه همزبانی به معنای مونولوگ نیست، اضافه کرد: همزبانی به معنای گفتو گو است و لازمه گفت و گو نقد و نقد پذیری است، لازمه دیگر گفتگو اندیشه و آزاد اندیشی است و لازمه آزاد اندیشی استقبال از اندیشمندان است و دانشگاه مهد کانون حضور این اندیشمندان است.

 

هاشمی در ادامه با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری می تواند مهد تربیت نیروهای خلاق و نو آور باشد، بیان داشت: ما نیاز به پیشرفت فرهنگ و هنردر دانشگاه داریم.

 

وی با اشاره به اینکه ما نیازبه واژه های پیشرفت داریم نه توسعه، افزود: پیشرفت بنا بر گفته بزرگتان کشور ما نیاز به پیشرفت داریم نه توسعه، پیشرفت ما در گرو فقط اقتصادی نیست؛ بلکه رشد توسعه فرهنگی هنری شرط لازم تحقق آرمان های ما در این کشور است.

 

معاون فرهنگی اجتماعی با بیان اینکه جمع دانشجویان نشان گر مدیران آینده کشور است، بیان داشت: این کانون ها مهد خلق و نشاط و شادی است که ما نه تنها نباید بهراسیم؛ بلکه باید زمینه کانون هایی که زمینه شادی و نشاط را در محیط دانشگاه ایجاد می کنند را فراهم کنیم و یک نگاه مبتنی بر اعتدال را داشته باشیم.

 

هاشمی با اشاره به اینکه در شیراز حافظ و سعدی نماد فرهنگ هستند، افزود: در شیراز نماد هویت اسلامی ایرانی داریم ما موظف هستیم به احیا این نماد ها و گمان نکنیم که اینها مانع هستند زیرا که اینها تاریخ ما را در بر دارند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در همین فضا امکان مقابله با آسیب های اجتماعی است، گفت: ما از آسیب های اجتماعی رنج می بریم و این جز با کمک کانون‌های اجتماعی در دانشگاه میسر نخواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه ترویج حجاب به دست خود دانشجویان میسر می‌شود نه به روش‌های حراستی، گفت: دانشجویان و اساتید ما متدین و دین دوست هستند و نکند کسانی به خاطر ظاهربینی و تنگ نظری دانشگاه را دین‌گریز تلقی کنند.

 

هاشمی با اشاره به نوع فعالیت‌های کانون‌های دانشجویی تصریح کرد: در این کانون‌ها ما شاهد تنوع فعالیت هستیم و همه دانشجویان و غاطبه اساتید و دانشجویان ما خواهان ترویج فرهنگ متعالی اسلامی در دانشگاه‌ها هستند؛ چون هم مومن و متدین هستند و هم آگاه و می‌دانند که فرهنگ غنی اسلام به نفع همگان و مطالبه ملی، عمومی و دانشگاهی است.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم تاکید کرد: فرهنگ اسلام و ارزش‌های اسلامی ارث پدری گروهی خاصی که نیست و اگر ما تصور کنیم که فقط عده‌ای طرفدار نماز، حجاب و امر به معروف و نهی از منکر هستند و دیگران نیستند، این خود یک منکر است.

 

امر به معروف آموزه‌‌ای زیباست آن را زشت نکنید

 

وی جمع دانشجویان حاضر در جشنواره ملی رویش را پیشگامان امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: آنجا که این دانشجویان نقد اجتماعی و فرهنگی می‌کنند، یعنی امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند؛ امر به معروف آموزه شریف و زیبایی است، آن را زشت نکنید. نهی از منکر مطلوب جامعه اسلامی است و خود یک معروف است، منکرش نکنید. حجاب یک معروف است ترویج حجاب به شکل معروف باید انجام گیرد، بنابراین امر به معروف به شکل و ظاهر مطلوب و معروف باید انجام گیرد مگر می‌توان با منکر نهی از منکر کرد؟

 

مگر می‌توان با رفتار غیر ارزشی از ارزش‌ها دفاع کرد؟

 

وی با طرح این سئوال که مگر می‌توان با رفتار غیرارزشی دفاع از ارزش‌ها کرد و با سنگ و کلوخ از اندیشه دینی حمایت کرد، گفت: مدیران وظیفه دارند با ضعف و انفعال در مقابل قانون حرکت کنند و در دفاع از قانون مقتدرانه، جدی و با صلابت عمل کنند؛ جامعه و به ویژه نخبگان ما از مدیران ضعیف منفعل نخواهد گذشت.

 

هاشمی با تاکید بر اینکه حضور و مشارکت دانشگاهیان یکی از بهترین راه‌ها بلکه راهی ضروری برای ترویج و پیشرفت فرهنگ است، گفت: کار فرهنگی با روش فرهنگی انجام می‌شود و پیشرفت فرهنگی جز با به کارگیری رویه علمی اتفاق نمی‌افتد و توسعه و پیشرفت فرهنگ نیز از مهد دانشگاه صورت می‌گیرد و دانشگاه پیشتاز و علمدار توسعه فرهنگی است و فرهنگی که در دانشگاه پرطرفدار است همان فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است.

 

وی خاطرنشان کرد: وجود و تنوع کانون‌های اجتماعی، فرهنگی، دینی، قرآنی و هنری در دانشگاه‌ها در کنار هم این معنا را می‌دهد که کانون‌های هنری ما هم مروج فرهنگند و هنر در جامعه و فضای دانشگاهی ما، بی محتوا و بی هدف نیست و اتفاقاً هنر مسئول است و دانشجوی جوان ما نمی‌تواند نسبت به جامعه و سرنوشت اجتماعی خویش بی تفاوت باشد و این مسئولیت‌پذیری و مسئولیت داشتن و رسالت اجتماعی پذیرفتن را باید ترویج کنیم و زمینه ایفای نقش دانشگاهیان خود را فراهم کنیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار