به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه توسعه فناوری توسعه علمی و شرکتهای دانشبنیان، همگی مبانیترین زیر ساختهای مالکیت فکری را تشکیل میدهند، گفت: اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد برمبنای دانش بنیادی است که نیاز به فرهنگسازی و بسترسازی حقوقی براساس مبانی حقوقی و مراجعی که باید از مالکیت فکری حمایت کنند، دارد.
وی افزود: وزارت علوم نظرات خود در ارتباط با مالکیت فکری را به دولت ارائه داده است و این نظرات برای اصلاح قانون ارائه شد ضمن آنکه وزارت علوم شدیدا با تخلفاتی که به حق مالکیت فکری خدشه وارد کند، برخورد میکند.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم ادامه داد: متاسفانه تخلف در رعایت حق مالکیت فکری و سوء استفاده هایی که از فعالیتهای علمی متخصصان و نخبگان می شود، در همه جای دنیا رواج دارد بهویژه که با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از امکانات دیجیتالی در نشر مطالب امکان سو استفاده بیش از گذشته فراهم شده است، اما وزارت علوم شدیدا با افرادی که احترام به مالکیت فکری نمیگذارند و از مطالب علمی سو استفاده میکنند برخورد میکند.
احمدی تاکید کرد: سیستم دانشگاهی ما نیز باید برای کسانی که مالکیت فکری را توسعه میدهند، ارزش قائل باشد و ثبت اختراع را به عنوان یکی از عوامل ارتقاء در نظر بگیرند.
وی با یادآوری این نکته که در دنیا از مالکیت فکری در صنعت، بسیار استفاده میشود، افزود: در دیگر کشورها، بنگاههای اقتصادی لیسانس اختراعی را خریداری کرده و یا روی آن سرمایهگذاری میکنند اما در ایران به دلیل ضعف در صنعت اینکار انجام نمی شود و خرید پتنت در جامعه ما هنوز رایج نشده است و این نیاز به فرهنگ سازی در جامعه دارد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان خرید پتنت نیز در جامعه رواج یافته و جا بیافتد.