به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضا در هشتادمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به ارائه توضیحاتی در مورد اتفاقات هتل مشهد پرداخت و اظهار داشت: اتفاقی که در هتل مشهد افتاد موجب تاسف همه شد و بنده هم از طرف قوه قضائیه و شخص خودم اظهار تاسف می کنم امیدوارم مصدومان سریع تر بهبود بیایند و به بازماندگان فوت شدگان هم تسلیت می گویم.
وی ادامه داد: این اتفاق بد بود و تا به امروز و لحظاتی قبل که با دادستان مشهد در تماس بودم مسئله ای که حاکی از عمدی بودن و یا جنایی بودن این اتفاق داشته باشد به دست نیامده است البته این اظهارنظر نهایی نیست اما بلافاصله بعد از این اتفاق بازپرس ویژه قتل مشخص شد و در تمام طول شبانه روز گذشته اقدامات لازم را انجام داده اند بلافاصله از مسئولان ذیربط هتل تحقیقات صورت گرفته است در حال حاضر 5 نفر در بازداشت هستند از فوت شدگان هم نمونه برداری شده و آن چه مشخص است این بوده که مسمومیت اتفاق افتاده و برای سم شناسی در حال انجام آزمایشات لازم هستند و امیدوارم که تا عصر امروز که قول داده بودند نتیجه را برسانند.
وی با بیان اینکه از آب و غذا و هوا نمونه برداری شده است ادامه داد: مجموعا 24 نفر در این رابطه مسموم شده اند تعدادی بعد از معالجه و اقدامات پزشکی مرخص شدند و چند نفری هم تحت درمان قراردارند اما متاسفانه چهار نفر فوت شدند.
وی از شناسایی و بازداشت عده ای که در شبکه مجازی اقدامات ضد امنیتی انجام می دادند خبر داد و گفت: چند نفر از کسانی که به خصوص در ماه های اخیر در شبکه مجازی اقدامات ضد امنیتی و فراخوان غیرقانونی داشتند شناسایی و بازداشت شده اند و متاسفانه مشخص شده که انگیزه کاملا ضد امنیتی و ضد انقلابی داشته اند و پرونده و ارتباط شان با سرویس های بیگانه در حال بررسی است و در این مورد چهار الی پنج نفر در بازداشت به سر می برند.
حجت الاسلام اژه ای همچنین از بازداشت پنج نفر در تهران و کرمان خبر داد که در شبکه های مجازی اقدام به ترویج فحشا و فساد می کردند و در این مورد تصریح کرد: چند نفری در تهران و بعضی از استان های کشور از جمله کرمان که از طریق شبکه های مجازی اقدام به ترویج فحشا و فساد می کردند بازداشت شدند که ممکن است بازداشتی ها افزایش یابد و یا اینکه امکان دارد تعدادی از آنها با قرار وثیقه آزاد شوند.
وی افزود: در تهران فرد دیگری که با استفاده از مدارک جعلی و فتوا در زمینه عقد موقت برای تحصیل پول و درآمد بیشتر افراد را به صورت غیرصحیح با هم مرتبط می کرد وچیزی حدود 170 میلیون تومان از این راه به دست آورده بود این فرد بازداشت شده است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره زمین خواری نیز گفت: ظرف سه ماه گذشته یعنی از 24 اسفند سال قبل تا امروز نزدیک به 23 هکتار از اراضی که به صورت غیرقانونی در البرز و کرج تصرف شده بودند رفع تصرف شده و در اختیار دولت قرار گرفت و حدود هشت هکتار هم که برخلاف مقررات تغییر کاربری داده بودند بررسی هایی صورت گرفت و مشخص شد که به صورت غیرقانونی این اقدام انجام شده بود و خوشبختانه با پیگیری ها به بیت المال بازگشت.
وی در ادامه از بازداشت بقائی معاون دولت قبل خبر داد و گفت: آقای بقائی گویای پرونده ای داشت و ایشان امروز احضار شدند و شنیدم که در بازداشت به سر می برند و قرار بازداشت هم صادر شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیرامون پرونده برج های دو قلوی کیش و اینکه اخیرا در فضای رسانه ای مطرح شد که متهم اصلی گریخته است، از صادر شدن حکم اصلی در این پرونده خبر داد و گفت: بنده هم در بعضی سایت ها دیدم که از این پرونده به عنوان اختلاس نام برده بودند اما این مسئله صحت ندارد بلکه در این پرونده دو نفر شاکی خصوصی در سال 90 علیه هم شکایت کرده بودند که علیه آقای مرسل جلالی نامی به عنوان کلاهبرداری شکایت شده بود این پرونده رسیدگی شد و در سال 92 حکم قطعی صادر شد متهم در حال حاضر در زندان به سر می برد و حکم هم در حال اجراست. 35 میلیارد و خورده ای متهم محکوم شد که به شاکی بپردازد.
حجت الاسلام و المسلمین اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه معاون مرکز استراتژیک ریاست جمهوری چندی پیش طی همایشی به بهانه دعاوی آب دستگاه قضایی را به پوپولیستی بودن متهم کرد، واکنش قوه قضائیه به این مسئله چیست اظهار داشت: بنده این صحبت ها را نشنیده ام و نمی توانم قضاوتی در مورد آن صحبت داشته باشم اما اگر یک دستگاهی بخواهد برای کم کاری خودش و یا ناتوان بودن سهل انگاری کند و توپ را به زمین دیگری بیندازد شایسته نیست و اینکه از زبان مسئولی دستگاه دیگری مورد توهین قرار گیرد صحیح و درست نیست.
وی ادامه داد: مسئله آب بسیار مهم است و طبیعی است که مدیران آب و مسئولان ذیربط باید همه تمهیدات خود را جهت استفاده بهینه از آب به کار بگیرند و نمی توان کارهایی که انجام نشده به گردن دستگاه و یا مسئول دیگری بیندازند.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده پدیده شاندیز اظهار داشت: اتفاقات جدیدی نیفتاده است عده ای از شاکیان این پرونده می خواستند پول شان را بگیرند و زمانی هم تعیین شد تا بتوانند به مال خود برسند و تاکنون این مهلت به پایان نرسیده است و امیدواریم مدیران مربوطه بتوانند به قولی که دادند عمل کنند و پول مردم را بپردازند اما از اصل فعالیت پدیده شاندیز جلوگیری نشده و قرار شد همان قسمتی که خلاف است اصلاح شود.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره توزیع خوراکی های تقلبی به بازار و اینکه سازمان تعزیرات و وزارت بهداشت قوه قضائیه را مسئول پیگیری می دانند اظهار داشت: مسئولیت این مسئله با سازمان تعزیرات است سازمان تعزیرات زیر نظر دولت و وزیر دادگستری عمل می کند و مسئول کنترل بازار است ما معتقدیم که وزارت بهداشت از همان آغاز نباید اجازه تولید این گونه موارد را بدهد اما در عین حال چیزی که به سلامت انسان ها مربوط می شود حائز اهمیت است و دستگاه قضا نیز در این زمینه برای خود مسئولیت قائل است اگر گزارشی در این باره به ما برسد رسیدگی می شود چنانچه در گذشته هم گزارشاتی در این زمینه داشتیم و دادستان هم اقدامات لازم را انجام داد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پرونده بنیاد تعاون ناجا در کجا رسیدگی می شود گفت: این پرونده در دادسرای انتظامی تهران در حال رسیدگی است.
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چندی پیش یکی از معاونین بانک مرکزی اعلام کرد که بیش از 500 موسسه بدون مجوز فعالیت می کنند و قرار شد که اگر این موسسات به تذکرات بانک مرکزی توجه نکردند اسامی آنان به قوه قضائیه ارسال شود آیا تاکنون از سوی بانک مرکزی اسامی به دستگاه قضا ارجاع شده است یا خیر تصریح کرد: بررسی مسائلی که به پول مردم مربوط می شود در دستور کار جدی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قرار دارد و کارگروهی هم متشکل از سه قوه تشکیل شده که مورد به مورد رسیدگی می کند تعدادی هم که شما اعلام کردیم ظاهرا بیشتر است برخی از آنان هم به قوه قضائیه ارجاع شده مثلا موسسه میزان انحلالش اعلام شد و هیئت تسویه گذاشته شد دو سه موسسه بزرگ دیگر هم پرونده شان در حال بررسی است و بعید نیست که به زودی انحلال شان اعلام شود.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی پیرامون پرونده مالی یکی از مدیران فوتبالی اظهار داشت: اگر منظورتان همان فردی است که در مزایده شرکت کرد اخیرا کیفرخواست صادر شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه کمیسیون اصل 90 اخیرا تخلفات در فوتبال را قطعی عنوان کرده است آیا قوه قضائیه در این مسئله ورودی داشته است یا خیر گفت: دستگاه های نظارتی از جمله کمیسیون اصل 90 سلسله وظایفی دارند که موارد را تعقیب می کنند اگر چنانچه جرمی اتفاق بیفتد و اعلام شود قطعا رسیدگی می کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون بحث وکلای میلیاردی و اینکه برنامه نظارتی قوه قضائیه برای مبارزه با این مسئله چیست اظهار داشت: براساس قوانین هر فردی باید بتواند در دعاوی خود از وکیل استفاده کند و این مسئله امری منطقی و قانونی است باید زمینه ای فراهم شود که دسترسی افراد به وکیل سهل الوصول باشد و هم اینکه توان پرداخت حق الوکاله را داشته باشند وکلا هم موظف اند در چارچوب قانون و سوگندی هک یاد کرده اند عمل کند و نخواهند به هر طریقی که شده حتما موکل شان پیروز شود.
وی ادامه داد: و این گونه نباشد که با یاد دادن خلاف به موکل شان و کتمان مسائل در پرونده پیروز شوند قوه قضائیه در مورد وکالت براساس بخشی از سیاست های کلی احساس وظیفه کرد و لایحه جامع وکالت را تقدیم مجلس نمود تا بعضی از امورات سروسامان یابد برخی از اینها به دولت قبل ربط و مدت ها ادامه پیدا کرد و آن زمان هم این قانون را نداشتیم که اگر دولت بعد از شش ماه لایحه را نداد خود قوه بتواند وارد شود در دولت فعلی هم خیلی معطل کردند و تغییرات زیادی براساس خواسته وکلا دادند.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: امیدواریم این لایحه در مجلس به گونه ای مورد توجه قرار گیرد که امر لازم و طبیعی داشتن وکیل وجود داشته باشد و براساس قانون هم کار پیش برود چند روز پیش در استان مرکزی محیط زیست علیه شرکتی شکایت کرده بود این شرکت وکیلی گرفته و به آن بیست میلیارد داده بود محیط زیست چنین پول هایی ندارد که بپردازد و خدایی ناکرده ممکن است این وکیل قاضی را هم خراب کند.
حجت الاسلام اژه ای ادامه داد: در یکسری از پرونده ها داشتن وکیل الزامی است و اگر شخص توانایی گرفتن وکیل را نداشته باشد قاضی موظف است تا برای وکیل تسخیری بگیرد و امیدواریم این لایحه به گونه ای پیش برود که امر داشتن وکیل برای همگان ممکن شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره پرونده دو برادر به نام (ر) و حرف و حدیث هایی که درباره وثیقه آنان مطرح است اظهار داشت: یک نفر از آنان با وثیقه آزاد شده است و بنده هم از میزان وثیقه اطلاعی ندارم اما میزان وثیقه براساس محتوای پرونده است اگر احیانا در پرونده ای مسائل مالی مطرح باشد به میزانی که ممکن است فرد محکوم شود برایش وثیقه در نظر می گیرند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: تاکنون کیفر خواست این پرونده صادر نشده و این یکی از پرونده هایی است که طولانی شده بنده چندین بار با بازپرس تماس گرفتم و مشکل آنان هم مسئله کارشناسی است و به دلیل طولانی شدن پرونده یکی از آنان با وثیقه آزاد شده است.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره تجمعات غیرقانونی و ورود دستگاه قضا به این مورد اظهار داشت: ابتدا باید مشخص شود که چه نوع اجتماعی و در کجا غیرقانونی است؟ و اگر چنانچه غیرقانونی بودن اجتماعی محرز شود دستگاه انتظامی برخورد خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره فعالیت موسسات غیر مجاز و طرح مجلس شورای اسلامی درباره بانک داری بدون ربا گفت: هر طرحی که در مجلس مطرح می شود از قوه قضائیه هم نظرخواهی صورت می گیرد و در حال حاضر یک گروهی به جهت رسیدگی به فعالیت موسسات غیرمجاز تدارک دیده شده که موارد را بررسی و دسته بندی می کنند و حسب مورد برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: با اصراری که قوه قضائیه در مورد معوقات بانکی انجام داد ما توانستیم ورود پیدا کنیم و بک لیستی شامل 575 نفر را به ما ارائه دادند ما نامه نگاری های زیادی کردیم که به قوه قضائیه اعلام کنند این افراد چه قدر بدهی دارند؟ و آیا اینکه این مبالغ براساس ضوابط گرفته شده است یا خیر؟ بالاخره با نامه نگاری های فراوان اخیرا نامه ای به ما دادند که تعداد آن 575 نفر به 217 نفر رسیده است اگر این افراد معوقات بانکی خود را پرداخت کرده اند ما از این مسئله خوشحالیم و امیدواریم سایرین نیز معوقات شان را بپردازند.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات اتاق بازرگانی و شکایت افرادی در مورد برگزاری این انتخابات و اینکه رئیس دیوان عدالت اداری به وزیر اعلام کرده که این انتخابات باید ابطال شود گفت: بنده از این موضوع خبر ندارم اما کلی عرض می کنم بعید می دانم که رئیس دیوان بخواهد که انتخابات ابطال شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بازداشت عده ای درباره اخلال در مراسم ارتحال امام را تایید می کنید یا خیر؟ و اینکه طی یک سال اخیر سخنرانی های مختلف بر هم می خورد آیا قوه قضائیه برنامه جدی برای رسیدگی به این موضوع دارد یا خیر گفت: اگر پرونده ای شاکی خصوصی داشته باشد رسیدگی خواهد شد مثلا در مورد پرونده شیراز دو جنبه عمومی و خصوصی وجود داشت و دستگاه قضایی هر خلافی که ببیند به آن رسیدگی می کند.
وی ادامه داد: این قبیل اتفاقات می افتد اما اخیرا شاهد این هستیم که نسبت به گذشته کمتر شده است و مردم بهترین کمک کننده هستند لذا از آنان درخواست می کنیم که هوشیار باشند و همراهی نکنند و در جایی که لازم است تذکر هم بدهند.
حجت الاسلام اژه ای افزود: بنده در مورد اینکه آیا کسی در مراسم ارتحال امام دستگیر شده یا خیر از دادستان پرسیدم و وی گفت که پرونده ای در این زمینه به ما نرسیده است اما ممکن است در یک گوشه و کناری اتفاقی بیفتد و نیروی انتظامی فردی را متوقف کند این مسئله معنایش بازداشت نیست اما اگر کسی هم دستگیر شده پرونده اش تاکنون به ما نرسیده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دیوان محاسبات کل کشور اخیرا تخلفات یارانه ای دولت قبل را اعلام کرد آیا قوه قضائیه به این مسئله ورود داشته است یا خیر گفت: هنوز ما ورودی نکرده ایم چرا که گزارشی برایمان فرستاده نشده است اما چه دیوان محاسبات کل کشور و یا سایر دستگاه ها عناوین مجرمانه ای را به ما اعلام کنند حتما رسیدگی خواهیم کرد.