به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام حمید شهریاری در ادامه نشست خبری خود به تعداد پروندههای ورودی به دادسراها در سال 93 اشاره کرد و گفت: در سال 93، حدود سه میلیون و 970 هزار پرونده وارد دادسراها شده است که نسبت به سال 92، حدود 6 درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه فشارهای کاری مانع کاهش ماندههای دادسراها شده است گفت: متاسفانه ماندههای دادسراها تا حدود 8 درصد افزایش پیدا کرده است و عملاً سرعت رسیدگی در دادسراها نسبت به سال 92 کاهش یافته است و 32 هزار پرونده به ماندههای دادسراها اضافه شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه ادامه داد: همچنین در سال گذشته 678 هزار پرونده وارد دادگاههای تجدیدنظر شده است که نسبت به سال 92، حدود 8 درصد افزایش را نشان میدهد. با وجود افزایش در پروندههای ورودی، مانده دادگاههای تجدید نظر 2.5 درصد معادل یک هزار و 738 پرونده کاهش یافته است.
شهریاری همچنین در خصوص پروندههای ورود به دادگاههای کیفری استان در سال گذشته گفت: در سال گذشته حدود 20 هزار پرونده وارد دادگاههای کیفری استان شده است که نسبت به سال ماقبل خود 17 درصد افزایش را نشان میدهد. متاسفانه مقایسه ماندههای دادگاههای کیفری استان حالی از افزایش 11 درصدی ماندههاست و 612 پرونده به تعداد ماندهها اضافله شده است.
این مقام مسئول در دستگاه قضایی ادامه داد: در ارتباط با شوراهای حل اختلاف نیز طبق آمارهایی که به صورت دستی و مکانیزه بدست آمده است، در سال 93 حدود سه میلیون و 411 هزار پرونده وارد شوراهای حل اختلاف شده است که نسبت به سال گذشته کاهش 5 درصدی را نشان میدهد. متاسفانه به رغم کاهش ورودی، ماندههای شوراهای حل اختلاف 8 درصد افزایش یافته است.
وی تعداد پروندههای یکتا یا غیرتکراری در دادگستریهای را 5 میلیون و 284 هزار فقره و شعب دیوان را 112 هزار پرونده عنوان کرد و گفت: در سال 93 در ارتباط با دیوان عدالت اداری نیز، 112 هزار و 442 پرونده وارد شعب بدوی این دیوان شده که در مقایسه با سال گذشته 11 درصد کاهش را نشان میدهد. با این حال، ماندههای دیوان عدالت اداری نسبت به سال 92، حدود 2.5 درصد افزایش یافته است.
شهریاری افزود: شعب تشخیص دیوان عدالت اداری نیز در سال گذشته 96 پرونده داشت که نسبت به سال 92، حدود 97 درصد کاهش را نشان میدهد. ماندههای شعب تشخیص دیوان حدود 84 درصد کاهش یافته است.