آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۰۱۲۱
کارنامه کرسی‌های آزاد اندیشی در ترمی که گذشت-۳؛

دانشگاه پیام‌نور مشهد و برگزاری کرسی آزاداندیشی به تعداد انگشتان دست!

کرسی‌های آزاد اندیشی راهکاری است که رهبر معظم انقلاب آن را روزنه‌ای برای دیده شدن دانشجو و شنیده شدن صدای این قشر در کشور دانستند.....

به گزارش  خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کرسی‌های آزاد اندیشی راهکاری است که رهبر معظم انقلاب آن را روزنه‌ای برای دیده شدن دانشجو و شنیده شدن صدای این قشر در کشور دانستند. ایشان در جمع برخی نخبگان کشور در تاریخ 06/08/88 فرمودند«بنده گفتم کرسی آزاد فکری را در دانشگاه‌ها به وجود بیاورید. خوب، شما جوان‌ها چرا به وجود نیاوردید؟ شما کرسی آزاد فکری سیاسی را، کرسی آزاد فکری معرفتی را تو همین دانشگاه تهران، تو همین دانشگاه شریف، تو همین دانشگاه امیرکبیر به وجود بیاورید. چند نفر دانشجو بروند، آنجا حرفشان را بزنند، حرف همدیگر را نقد کنند، با همدیگر مجادله کنند. حق، آنجا خودش را نمایان خواهد کرد»

 

ایشان با اشاره به اهمیت باز بودن فضای دانشگاه جهت ارائه نظرات و تبادل افکار و ایده‌ها برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی را راهی برای تخلیه افکار پر نشاط دانشجویی دانستند و این اتفاق را تحولی در مشارکت دانشجویان در سرنوشت کشور برشمردند.

 

برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی مدنظر ولی امر مسلمین جهان نیاز به مقدماتی دارد که باید در راستای نهادینه شدن این خواسته رهبری بر ایجاد این پیش زمینه‌ها پافشاری شود.

 

دانشگاه‌های استان خراسان رضوی تعداد بیش از ۶۰ هزار دانشجو است که هر کدام از این دانشجویان دارای افکار و اندیشه‌های انقلابی و دارای جایگاه هستند.

 

استفاده از این پتانسیل پر قدرت در پرتوی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، فضای آزادی بیان در چهارچوب احترام به نظر دیدگاه مقابل را در محیط آکادمیک دانشگاهی ایجاد کرده و موجبات رشد دانشگاه، دانشجو و به تبع آن جامعه را فراهم خواهد کرد.

 

بر این اساس بر آن شدیم تا در جهت چگونگی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی مورد نظر رهبر معظم انقلاب گزارشی از دانشگاه‌ پیام نور مشهد با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار دانشجو تهیه کنیم.

 

دانشگاه اجازه برگزاری کرسی آزاداندیشی را نداد

 

مطفی اکبرزاده، دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که در طول دو ترم تحصیلی 93-94 اجازه برگزاری حتی یک کرسی آزاد اندیشی را نداشته‌ایم، بیان داشت: مسئولان دانشگاه به خصوص مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد به انجمن علوم سیاسی دانشگاه اجازه فعالیت در حوزه برنامه‌های مختلف تشکلی از جمله برگزاری کرسی آزاد اندیشی را نمی‌دهد.

 

وی ادامه داد: در طول دو ترم تحصیلی گذشته حتی یک کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه پیام نور مشهد از سوی این تشکل برگزار نشده است و این موضوع را مسئولان دانشگاه می‌دانند؛ اما به دلیل فضای امنیتی موجود در این دانشگاه حاضر به تغییر آن نیستند.

 

این فعال دانشجویی به برنامه‌های این انجمن علمی در سال گذشته اشاره داشت و گفت: در سال‌های گذشته ما به خوبی برنامه‌های خود از جمله کرسی‌های آزاد اندیشی را برگزار می‌کردیم؛ اما متاسفانه در مدیریت فرهنگی جدید این اجازه را به هیچ عنوان نداریم و در برنامه‌های علمی نیز محدود شده‌ایم.

 

اکبری به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در تخلیه افکار دانشجویان اشاره کرد و متذکر شد: متاسفانه مسئولان دانشگاه برخلاف نظر رهبر انقلاب اعتقادی بر ایجاد فضای باز فکری در دانشگاه ندارند و یک حالت خفقان فکری و امنیتی را در ذهن دانشجویان دانشگاه پدید آورده‌اند.

 

وی ذهن دانشجویان را آماده جهت انتقال نظر و کمک به شکل گیری فضای دانشگاهی بهتر دانست و گفت: دانشجو می‌تواند با ابراز عقاید و نظرات خود در محیط دانشگاهی تاثیر گذار باشد و این موضوع برای مسئولان دانشگاه پیام نور مشهد دارای اهمیت نیست.

 

بسیج دانشجویی پنج کرسی آزاد اندیشی برگزار کرده است

 

در ادامه گفت‌وگویی با حسابی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد انجام و از وی در خصوص تعداد کرسی‌های دانشجویی برگزار شده در این دانشگاه توسط این تشکل سئوال کردیم که وی در پاسخ به این سوال با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی متذکر شد: بسیج دانشجویی توانسته است در دو نیم سال تحصیلی 94-93 بیش از پنج کرسی آزاد اندیشی در این دانشگاه برگزار کند.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: دانشجویان جهت تخلیه خود در محیط دانشگاه نیاز به یک بستر مناسب دارند که کرسی‌های آزاد اندیشی این بستر را برای دانشجویان فراهم کرده است.

 

حسابی تعداد کرسی‌های برگزار شده در دانشگاه پیام نور مشهد را با توجه به تعداد دانشجویان این دانشگاه مناسب ندانست و تصریح کرد: با توجه به تعداد بالای دانشجویان در این دانشگاه نمی‌توان ادعا داشت به اندازه کافی کرسی در این دانشگاه برگزار شده است؛ اما تلاش خود را جهت برگزاری هرچه بهتر کرسی‌ها در سال آینده خواهیم کرد.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد افزود: اکثر کرسی‌های آزاد اندیشی برگزار شده در تشکل بسیج دانشجویی با موضوعات سیاسی و روز کشور بوده است و ما تلاش خود را انجام داده‌ایم تا فضای ابراز نظر و عقیده در دانشجو را ایجاد کنیم.

 

انجمن اسلامی دانشجویان تنها یک کرسی آزاد اندیشی برگزار کرده است

 

در ادامه فرزانه شریفی، مسئول خواهران انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در ایجاد فضای نقد سازنده و بیان نظرات متفاوت در میان دانشجویان متذکر شد: متاسفانه در طول دو ترم گذشته در سال 93-94 تحصیلی انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد تنها یک کرسی برگزار کرده است.

 

وی با انتقاد نسبت به لغو دو کرسی آزاداندیشی این تشکل در طول سال گذشته گفت: دانشگاه در طول سال گذشته دو کرسی آزاد اندیشی تشکل انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور را لغو کرد و اجازه کار در این حوزه را آن‌گونه که باید به ما ندادند.

 

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که تنها کرسی برگزار شده در این تشکل با حضور استاد باقرزاده با «موضوع رمز خوانی اقدام مشترک و بیانیه لوزان» بوده است، افزود: مسئولان دانشگاه آن‌گونه که باید برگزاری کرسی را مهم ندانسته‌ و در برگزاری این گونه جلسات اهتمام لازم را ندارند.

 

شریفی ضرورت ایجاد کرسی آزاد اندیشی را در باز شدن فضای تحلیل و در کنار هم قرار گرفتن دو جریان مخالف و منتقد یکدیگر دانست و گفت: در سایه برگزاری کرسی آزاد اندیشی دو اندیشه متضاد و مخالف یکدیگر در اوج جوانی و دوران دانشجویی می‌آموزند که در کنار یکدیگر قرار گرفته و با احترام به نقد یکدیگر بپردازند.

 

وی کرسی‌های آزاد اندیشی را فضایی برای در کنار هم حرف زدن دانست و بیان داشت: کرسی‌های آزاد اندیشی فضایی برای در کنار هم حرف زدن است نه پشت سر هم جریان سازی کردن و این نکته بسیار دارای اهمیت است.

 

دانشجو در صورت دور شدن از دانشگاه وارد جریانات خارج از دانشگاه خواهد شد

 

مسئول خواهران انجمن اسلامی دانشگاه پیام مشهد نبود فضای بیان و ابراز دیدگاه در دانشگاه را برای دانشجویان خطر آفرین دانست و افزود: اگر دانشجو نتواند در محیط علمی و آکادمیک حرف خود را بزند و فرصت ابراز نظر داشته باشد، این فضا را در بیرون دانشگاه جستجو خواهد کرد.

 

این فعال دانشجویی برگزاری کرسی‌های دانشجویی را راهی برای ایستادگی در برابر احزاب سیاسی در سوء استفاده از پتانسیل دانشجویی دانست و گفت: دانشجو در صورت در اختیار داشتن دانشگاه به عنوان مکانی جهت تخلیه افکار خود در برابر جنگ روانی- فرهنگی غرب ایستادگی کرده و در این جریانات غرق نخواهد شد.

 

شریفی با انتقاد از جریان‌های بسته سیاسی که دانشجویان را جذب و در مسیر اهداف خود از آنان سوء استفاده می‌کنند، گفت: دانشگاه باید اجازه دهد تا دانشجو نقد شده و نقد کند تا در سایه این فضا که در کرسی‌های آزاد اندیشی وجود دارد به ابراز دیدگاه خود دست زده و از ایجاد تفرقه میان دانشجویان جلوگیری شود.

 

دانشگاه با برگزاری کرسی آزاداندیشی مخالفت نمی‌کند

 

در پایان گفت و گویی با قاسمی، مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی انجام و از وی تعداد کرسی‌های برگزار شده در مرکز مشهد و استان خراسان رضوی را جویا شدیم که وی در پاسخ به این سئوال بیان داشت: به صورت کلی در سال گذشته در تمامی دانشگاه‌های پیام نور استان خراسان رضوی بیش از 50 کرسی برگزار شده است.

 

وی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را از عمده برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌های پیام نور استان خراسان رضوی دانست و یادآور شد: در دانشگاه پیام نور مشهد نیز تنها تشکل بسیج دانشجویی بیش از ۱۰ کرسی را برگزار کرده است و در صورتی که تشکل‌ها با روند قانونی مسیر برگزاری کرسی‌ها را گذراننده باشند با مخالفتی در برگزاری کرسی‌های از سوی مسئولان دانشگاه رویه رو نخواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
یه چند تا علامت تعجب دیگه میذاشتید
همه دانشگاه ها همین طور هستن. دانشگاه ما که دیگه به تعداد انگشت های دست هم نرسیده
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار