به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رهبر معظم انقلاب در سال 88 در دیدار با اساتید دانشگاهها تاکید کردند: «يكى از كارهایى كه بايد در زمينه مسائل گوناگون اجتماعى، سياسى و علمى انجام بگيرد، ميدان دادن به دانشجوست براى اظهارنظر. از اظهار نظر هيچ نبايد بيمناك بود. اين كرسی هاى آزادانديشى كه ما گفتيم، در دانشگاهها بايد تحقق پيدا كند و بايد تشكيل بشود. چنانچه بحثهاى مهم تخصصى در زمينه سياسى، در زمينه هاى اجتماعى، در زمينه هاى گوناگون حتى فكرى و مذهبى، در محيطهاى سالمى بين صاحبان توان و قدرت بحث مطرح بشود، مطمئناً ضايعاتى كه از كشاندن اين بحثها به محيطهاى عمومى و اجتماعى ممكن است پيش بيايد، ديگر پيش نخواهد آمد».
«خبرگزاری دانشجو» بنا به وظیفه خود در رابطه با پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب از دانشگاهها اقدام به نگاشتن سلسله گزارشاتی از نحوه برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاههای مشهد کرده که این بار نیز کارنامه دانشگاه آزاد مشهد در برگزاری این کرسی ها را بررسی میکنیم.
برگزاری ۵ کرسی آزاد اندیشی توسط بسیج دانشجویی
علی سلطانی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با تعداد کرسیهای آزادی اندیشی که ترم گذشته توسط بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، بیان کرد: در ترم گذشته حدود پنج کرسی توسط این تشکل در دانشکدههای مهندسی و حقوق برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه «رابطه با آمریکا»، «سیاست خارجی مطلوب» و «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است»، موضوعاتی است که درباره آنان اقدام به برگزاری کرسی کردیم، تصریح کرد: یکی از دلایلی که باعث شد تعداد کرسیهایی که در ترم گذشته برگزار کردیم اندک باشد رویه مدیران است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در سال گذشته دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اقدام به برگزاری کرسی آزاداندیشی میکرد؛ اما با توجه به اینکه در ترم گذشته از نظر دفتر و امکانات با مشکل مواجه بودند نتوانستند کرسی آزاد اندیشی برگزار کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد ضمن بیان این مطلب که دغدغههای موجود در رابطه با کرسیهای آزاد اندیشی قابل درک است؛ اما باید به نگاه مدیران دانشگاهی در این رابطه نیز توجه داشت، خاطرنشان کرد: علاوه بر کرسی آزاد اندیشی اقدام به برگزاری پنج تریبون آزاد نیز با موضوعات مذاکره با غرب و مطالبات دانشجویی در دانشکدههای مهندسی و حقوق کردیم.
سلطانی در پایان با اشاره به این موضوع که به تمامی دانشکدهها ابلاغ کردیم که در ترم آینده در رابطه با برگزاری فعال عمل کنید، تاکید کرد: با توجه به اینکه در ترم آینده مسئله انتخابات داغتر میشود بنابراین اکثر کرسیهای ما در ترم آینده به این سمت خواهد رفت.
برگزاری 5 کرسی آزاد اندیشی توسط انجمن اندیشههای دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد
در ادامه احسان شریف ثانوی، دبیر انجمن اندیشههای دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد نیز در این رابطه به «خبرگزاری دانشجو» گفت: حدود شش ماهی که دبیری این تشکل را بر عهده گرفتهام پنج کرسی برگزار کردیم.
وی با تاکید بر اینکه کرسیهای آزاد اندیشی فضای مناسبی را برای گفتگو دانشجویان فراهم میکنند، خاطرنشان کرد: برای برگزاری کرسیها، پنج گانهای را تحت عناوین «حقوق بشر»، «حقوق شهروندی»، «حقوق دانشجویی»، «حقوق بانوان» و «حقوق محیط زیست و حیوانات» را مد نظر قرار داده و بر اساس آن پیش رفتیم.
این فعال دانشجویی ضمن اشاره به اینکه خوشبختانه از کرسیهای آزاد اندیشی این تشکل استقبال بسیار خوبی شد، تصریح کرد: با توجه به این استقبال، برنامه ریزی کردهایم برای ترم آینده حساب شدهتر عمل کنیم. همچنین ترم آینده بر اساس همین پنجگانههای گفته عمل خواهیم کرد؛ اما به مسائل به صورت ریز و جزئیتر خواهیم پرداخت.
دبیر انجمن اندیشههای دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه به مسئله ایجاد احساس امنیت پس از صحبت در بین دانشجویان تاکید و بیان کرد: باید فضا به گونهای باشد تا در میان دانشجویان احساس امنیت وجود داشته باشد و موضوعات به شکل کارشناسی شده مطرح شود تا خروجی مناسبی را شاهد باشیم.
خوشبختانه مدیران دانشگاه نسبت به برگزاری کرسیها نگاه حمایتی دارند
شریف ثانوی با بیان اینکه خوشبختانه مسئولان دانشگاهی همکاری خوبی را در این بحث با تشکلهای دانشجویی دارند، تصریح کرد: خوشبختانه نگاه مدیران دانشگاه و همچنین معاونت فرهنگی و نهاد رهبری نسبت به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی نگاه حمایتی دارند.
وی ادامه داد: تصمیم بر این است که برای ترم آینده تعداد کرسیها را افزایش دهیم البته آنچه بیشتر مد نظر است افزایش کیفیت کرسیها است و نه تنها کمیت آنان.
دانشگاه آزاد درصدد است فضای آزاد اندیشی را در دانشگاه فراهم کند
در ادامه عباس شیخ الاسلامی، رئیس دانشگاه آزاد مشهد در رابطه با کرسیهای آزاد اندیشی تصریح کرد: برگزاری کرسیها را نمیتوان با حالت دستوری و بخشنامهای از دانشجویان و اساتید خواستار شد.
وی افزود: باید فضای آزاد اندیشی در دانشگاه فراهم تا اساتید و دانشجویان بتواند بدون لکنت زبان نظرات و آراء خود را بازگو کنند و تئوری و نظرایات مورد نقد قرار گیرد.
شیخ الاسلامی ضمن تاکید بر اینکه اساتید و دانشجویان باید احساس آزادی بیان را داشته باشند، تصریح کرد: چنانچه این فضا ایجاد شود شاهد برگزاری دهها کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه خواهیم بود.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد با تاکید بر اینکه سعی این دانشگاه بر این است که چنین فضایی را فراهم کند، گفت: خوشبختانه در طی دو ترم اخیر شرایط در دانشگاه آزاد فراهم و تشکلهای دانشجویی در تمامی طیفها نظرات خود را مطرح میکنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آمار برگزاری این کرسیها قابل قبول نیست، خاطرنشان کرد: البته چنانچه مناظرات و سخنرانیها را نیز در نظر گیریم خواهید دید که تعداد برنامههایی که ترم گذشته در این دانشگاه برگزار شد قابل ملاحظه بود.
برگزاری حدود 12 کرسی آزاد اندیشی توسط معاونت فرهنگی و گروه معارف دانشگاه
در ادامه حجت الاسلام رسولی، معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد نیز از برگزاری حدود 12 کرسی آزاد اندیشی این معاونت با همکاری گروه معارف این دانشگاه خبر داد و بیان داشت: درصدد هستیم تعداد کرسیها را از این تعداد به حدود ۲۰ کرسی در ترم آینده ارتقاء دهیم.
وی بیان داشت: روند کرسیها به این شکل است که حدود ۲۰ نفر گرد هم جمع میشوند و به بیان آرا و نظرات خود میپردازند برای همین کرسی آزاد اندیشی همایش نیست که به دنبال افزایش تعداد دانشجو در آن باشیم زیرا چنانچه به دنبال این امر باشیم از حالت آزاد اندیشی خارج میشویم.