به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ دانشکده فنی دانشگاه تهران، از جمله دانشگاه های با قدمت کشور محسوب می شود پس از تأسیس دانشگاه تهران در سال 1313با همت و تلاش خستگيناپذير پروفسور محمود حسابي ، دانشكده فنی به عنوان یكی از دانشكدههای شش گانه اولیه دانشگاه از مهرماه همان سال فعالیت خود را شروع نمود و چون محل خاصی برای آن نبود، ناچار در طبقه دوم ساختمان مدرسة دارالفنون كه تازه تجدید بنا و مرمت شده بود، مستقر شد ابتدا فقط ضلعهای شمال و شمال غربی طبقه دوم در اختیار دانشكده بود، ولی در سال 1316 كه كتابخانه معارف (كتابخانه ملی) به محل ساختمان جدید منتقل شد، ضلع شرقی طبقه دوم نیز در اختیار دانشكده فنی قرار گرفت و كتابخانه و آزمایشگاه معدن در این قسمت مستقر گردید. آزمایشگاه شیمی در انتهای جنوبی ضلغ غربی ساختمان قرار داشت و دانشجویان از آزمایشگاه فیزیك دانشسرای عالی استفاده مینمودند.
دانشكده فنی در بدو تأسیس دارای رشتههای راه و ساختمان، مكانیك، معدن و برق بود كه بعداً رشته الكترومكانیك جانشین رشتههای برق و مكانیك گردید و در سال تحصیلی25-1324 تعداد 20 نفر در این رشته فارغالتحصیل گردیدند. رشته مهندسی شیمی نیز بعداً به رشتههای موجود دانشكده افزوده شد كه نخستین سری فارغالتحصیلان آن در سال26-1325 از دانشكده فتی خارج شدند. پس از آن رشته تصفیه نفت به رشتههای موجود در دانشكده فنی افزوده شد كه در سال تحصیلی 35-1334، 7 نفر در این رشته فارغالتحصیل گردیدند. رشته استخراج نفت در سال 36-1335 و رشته زمینشناسی در سال 40-1339 نخستین فارغالتحصیلان خود را تحویل جامعه دادند بعدها رشتههای تصفیه نفت و استخراج نفت و زمینشناسی منحل گردید و از سال 1349 نیز گروه مهندسی متالورژی به گروههای دانشكده افزوده شد. رشته نقشهبرداری نیز در سال 1367 در دانشكده فنی ایجاد شد كه اولین سری فارغالتحصیلان آن در سال تحصیلی 72-1371 از دانشكده خارج شدند.
این دانشکده، هم اکنون در کنار دانشکده اصلی، دارای پردیس می باشد که در رشته های مختلف مهندسی جذب دانشجو می کند.
در گروه مهندسی صنایع در گرایش های مختلف مانند مهندسی صنایع و برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها؛مهندسی سیستم های اقتصادی؛برنامه ریزی سیستم های انرژی و مدیریت اجرایی MBAو تحقیق در عملیات پردیس دانشکده فنی آماده پذیرش دانشجویان است.
گروه مهندسی علوم پایه شامل علوم کامپیوتر، الگوریتم و محاسبات و علوم مهندسی و گروه مهندسی نقشه برداری شامل نقشه برداری،فوتوگرامری،سیستمهای جغرافیاییGIS، مهندسی عمران- نقشه برداری- فتوگرامتری سنجش ازدورسیستمهای اطلاعات جغرافیایی ژئودزی،نقشه برداری سیستم اطلاعات مکانی می باشد.
مهندسی برق شامل گرایش های زیر می باشد:
دانشکده مهندسی شیمی نیز دارای رشته ها و گرایش های زیر در پردیس می باشد:
دانشکده عمران و متالوژی و مواد و دانشکده مکانیک رشته های زیر در پردیس جذب دانشجو می نماید.
در پایان خاطر نشان می شود دانشکده فنی دانشگاه تهران با حدود هشتاد سال قدمت، مهد مهندسی کشور و مادر دانشگاههای صنعتی ایران محسوب میشود.این دانشکده از آغاز تاکنون با پذیرش استعدادهای برتر جمع کثیری از دانشمندان و متخصصان کشور را که بسیاری از آنان نقش بسزایی در راهاندازی و تداوم حرکت چرخهای صنعت کشور و پذیرش مسئولیتهای سنگین در اداره مملکت دارند، تربیت کرده است.بسیاری از این دانشآموختگان نیز قدم فراتر از این گذاشته و پرچم علم و دانش را در عرصههای پیشرفته علم و تحقیق، در سطح جهانی و بینالمللی برافراشتهاند.