گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، شاید جذابیت حضور در سرزمینی با قدمتی بیش از ۷۰۰۰ سال و همنشینی با سهراب سپهری، غیاثالدین جمشید و البته سردار بزرگ ایرانی امیرکبیر، عبور از سرا محلههای ابیانه و نفس تازه کردن در هوای همیشه بهار قمصر و نیاسر با گلاب ناب آنقدر جذاب باشد که اهلش را به بهانه ادامه تحصیل دانشگاهی به این دیار روانه کند.
دانشگاه کاشان در سال ۱۳۵۲ مجوز تاسیس گرفت و از مهر یکسال بعد، ۲۰۰ دانشجو در دو رشته ریاضی و فیزیک در اولین مرکز آموزش عالی منطقه کاشان تحصیلشان را شروع کردند.
البته اولین جرقههای تشکیل این مرکز حدود ۱۰ سال قبل از آن یعنی در سالهای اولیه، انقلاب مدرسه عالی علوم کاشان در جاده فین مستقر شده بود و دانشجویان نام «دانشکده علوم شهید محمود شامخی» را بر پیشانی دانشگاه نشانده بودند. نامی که مورد پذیرش مسئولان نیز قرار داشت و در مکاتبات رسمی برجای مانده از آن هنگام نیز به چشم می خورد.
آغاز به کار دانشگاه جامع کاشان از بیست سال پیش
در سال ۱۳۷۳ با تصویب جامعیت دانشگاه کاشان روند توسعهای دانشگاه شتابی روزافزون پیدا کرد. گسترش فضاهای فیزیکی، امکانات آموزشی و کمک آموزشی، رفاهی و تجهیزاتی، افزایش تعداد رشتهها و دانشجویان جذب و ارتقاء مرتبه علمی اعضای هیأت علمی از این نمونه بودند.
در دهههای هفتاد و هشتاد توسعه رشتههای تحصیلی، توسعه فضاهای آموزشی و کمک آموزشی توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی، توسعه فضاهای فیزیکی، راهاندازی پژوهشکدهها و واحدهای اقماری، ارتقاء مرتبه اعضای هیأت علمی، جذب اعضای هیأت علمی جدید، ارتقای چارت تشکیلاتی دانشگاه، ارتباط با نهادهای بیرونی و به ویژه صنایع منطقه و غیره همچنان ادامه داشته است.
محمدمهدی معرفت (۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷)، مجتبی شریعتی نیاسر (۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱)، حسن دقیق (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶)، سیدجواد ساداتینژاد (فروردین ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰) و عباس کتابی (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲) ریاست دانشگاه کاشان را به عهده داشتهاند و در حال حاضر نیز ریاست این دانشگاه بر عهده عباس زراعت میباشد.
امکانات و شرایط آموزشی دانشگاه
پردیس مرکزی دانشگاه واقع در کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی کاشان است. ۵۳۰ هکتار وسعت دارد و مراکز اقماری این دانشگاه نیز شامل دانشکده معماری و هنر در انتهای خیابان طالقانی کاشان، پژوهشکده اسانس در دامنه شرقی شهر قمصر، رصدخانه در ارتفاعات شهر نیاسر، مرکز رشد در میدان جهاد کاشان، آزمایشگاههای شیمی و اسانس در خیابان امام خمینی کاشان، خانه تاریخی عطارها (مرکز پژوهشی فرش) در سه راه غزنوی کاشان، دانشکده منابع کویری در خیابان ۱۷ شهریور آران و بیدگل، دفتر دانشگاه کاشان در خیابان جمالزاده شمالی تهران، خوابگاه روزبه در بلوار خلیج فارس کاشان هستند.
دانشگاه کاشان در حال حاضر ۱۲ دانشکده، ۱۴ پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد، دانشکدههای فیزیک، معماری و هنر، مهندسی مکانیک، علوم ریاضی، ادبیات و زبان های خارجی، شیمی، برق و کامپیوتر، مدیریت و اقتصاد، منابع طبیعی و علوم زمین، مهندسی، آموزش های الکترونیکی و پردیس خواهران و پردیس دانشگاهی دانشگاه کاشان و پژوهشکدههای علوم و فناوری نانو، اسانسهای طبیعی، انرژی و مرکز پژوهشی کاشانشناسی، فرش، دانشجویی، مرکز پژوهشی و دفتر فنی معماری از جمله دانشکده ها و مراکز پژوهشی ان دانشگاه میباشند.
تعدد مراکز پژوهشی و اعضای هیأت علمی مجرب باعث شده این دانشگاه در چند ساله اخیر همواره بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور باشد.
در این بین، پژوهشکده علوم و فناوری نانو، اولین پژوهشکده نانو کشور است و مرکز تحقیقات نجوم نیز یکی از مجهزترین رصدخانههای کشور را داراست. در مرکز رشد دانشگاه کاشان نیز بیش از ۶۰ واحد فناور مستقر هستند.
دانشگاه کاشان با قریب هفت هزار دانشجو و قریب به ۱۹۰ رشته گرایش در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی و با بهرهگیری از قریب ۳۰۰ عضو هیأت علمی تمام وقت، پویا و پر تحرک به سوی افقهای روشن آینده گام بر میدارد.
وضعیت خوابگاهها
دانشگاه کاشان دراری حدود ۲۸۰۰ خوابگاهی میباشد که در ۱۳ بلوک خوابگاهی اسکان داده شده اند.
دانشجویان خوابگاهی دختر در هشت بلوک خوابگاهی و دانشجویان پسر در پنج بلوک خوابگاهی این دانشگاه اسکان دارند و یک مجموعه خوابگاهی این دانشگاه نیز برای دانشجویان متاهل در نظر گرفته شده است.
رشتهها و گروههای آموزشی
این دانشگاه دارای رشته های الهيات ومعارف اسلامي -اديان وعرفان، الهيات ومعارف اسلامي -علوم قران و حديث، حقوق، روانشناسی، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی، مدیریت بازرگانی، شیمی، زیست شناسی سلولی مولکولی، آمار و کاربردها، ریاضیات و کاربردها، علوم کامپیوتر، فیزیک، فیزیک مهندسی، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی معدن، مهندسی معماری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مواد، باستان شناسی، کارشناسی فرش، صنایع دستی است.
دانشکده علوم انسانی
دانشکده علوم انسانی دارای ۶ گروه آموزشی است و در هشت رشته - گرایش در مقطع کارشناسی، هشت رشته- گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و دو رشته در مقطع دکتری دانشجو می پذیرد.
دانشکده مهندسی مکانیک
دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان در سال ۱۳۷۳ با پذیرش دانشجو در رشته مهندسی مکانیک و با سیاست تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر برای صنایع منطقه تاسیس شد. رشته مکانیک در این دانشکده در گرایش جامدات و گرایش سیالات دانشجو میپذیرد.
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
این دانشکده در سال ۱۳۹۱ از دانشکده مهندسی جدا شده و مستقلاً شروع به کار کرده است. در این دانشکده در حال حاضر در گرایشهای زیر دانشجویان در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل میباشند:مهندسی برق – الکترونیک، مهندسی برق- قدرت، مهندسی برق – مخابرات، مهندسی برق – کنترل، مهندسی کامپیوتر - نرمافزار، مهندسی کامپیوتر - هوش مصنوعی.
دانشکده معماری و هنر
این دانشکده از اولین دانشکدههای دانشگاه کاشان میباشد. هم اکنون این دانشکده دارای رشتههای مهندسی معماری، صنایع دستی، فرش، باستان شناسی، هنر اسلامی و پژوهش هنر در مقاطع مختلف میباشد.
دانشکده شیمی
گروه آموزشی شیمی در سال ۱۳۵۷ در مقطع کارشناسی راهاندازی شد و از سال ۱۳۷۳ در مقطع کارشناسی ارشد و از سال ۱۳۸۳ در مقطع دکترا در گرایشهای شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک و شیمی معدنی پذیرای دانشجو بوده است.
نانوتکنولوژی نیز از زمینههای تحقیقاتی فعال دانشکده شیمی میباشد که تا کنون منجر به انتشار نتایج و چاپ مقالات علمی متعدد شده است و از افتخارات دانشکده شیمی میباشد.
آزمایشگاه آنالیز دستگاهی که مجهز به دستگاههای مختلف آنالیز میباشد ضمن سرویسدهی جهت انجام فعالیتهای تحقیقاتی فوق قادر است نیازهای مراکز تحقیقاتی و صنعتی را نیز برآورده سازد.
دانشکده ریاضی
گروه ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه کاشان همزمان با تاسیس دانشگاه در سال ۱۳۵۳ فعالیت خود را آغاز کرد. پس از۲۳ سال فعالیت موفقیت آمیز در گرایشهای مختلف دوره کارشناسی، از سال ۱۳۷۶ دوره کارشناسی ارشد ریاضی نیز در این گروه دائر شد.
دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی
این دانشکده هماکنون با سه رشته زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی (با سه گرایش)، زبان و ادبیات عربی، در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به امور آموزش و پژوهشی است.
دانشکده مجازی
دانشکده آموزشهای الکترونیکی و آزاد دانشگاه کاشان یکی از جوان ترین دانشکدههای دانشگاه کاشان میباشد که در سال ۱۳۹۰ از دفتر آموزشهای آزاد و الکترونیکی به دانشکده ارتقا یافته است.
فعالیت این دانشکده با برگزاری ترم تابستانی به صورت الکترونیکی آغاز شده است و اکنون پس از برگزاری سه دوره موفق ترم تابستانی در تلاش است تا از سال آینده اقدام به جذب دانشجو در سیستم آموزش الکترونیکی کند.
تور مجازی دانشگاه کاشان
تور مجازی این امکان را به شما می دهد تا بتوانید بدون حضور فیزیکی در یک مکان، آن را به صورت سه بعدی مشاهده کنید، به طوری که گویی خود شما در آن مکان ایستاده اید و می توانید به هر طرف که می خواهید نگاه کنید. با اجرای تور مجازی دانشگاه کاشان، با مکان های مهم این دانشگاه همچون دانشکده ها، خوابگاه ها، امکانات ورزشی، سالن های کنفرانس، رصدخانه دانشگاه، خانه عطارها و غیره آشنا خواهید شد.
شما می توانید برای بازدید از تور مجازی دانشگاه کاشان اینجا کلیک کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت این دانشگاه به آدرس www.kashanu.ac.ir مراجعه نمائید.
لازم به ذکر است، اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با ۱۷۶ مرکز آموزش عالی و ۳۳۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل است.
دانشگاهی خوب با محیطی سالم مخصوصا برای خانم هایی که مذهبی تر ند خیلی خوب است و شهر کاشان هم شهر مردم مومن و متدین است و در کاشان کسی به مشکلی برنمی خورد.