گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در ايران و تا اوايل دهه ۶۰، لرستان در حوزه سلامت تنها از يك مركز آموزش عالي با عنوان «مدرسه عالي پرستاري خرم آباد» آن هم با ظرفيتي محدود تنها در رشته كارداني پرستاري بهره مند بود كه در سال ۱۳۶۶ با پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي پرستاري به دانشكده پرستاري ارتقا يافت.
پس از تثبيت نظام مقدس جمهوري اسلامي و رشد، شكوفايي و بالندگي ايران اسلامي و به همت مسئولان اين نظام الهي، با توسعه مراكز آموزش عالي در كشور، در مهرماه 1370، دانشكده پزشكي با پذيرش 43 دانشجو در رشته پزشكي شروع به كار کرد كه به دليل كمبود امكانات آموزشي، اولين دوره دانشجويان آن به يزد انتقال يافته و دانشگاه علوم پزشكي لرستان عملاً از سال 1372 راه اندازي و شروع به كار کرد.
با همت والاي دولتمردان نظام اسلامي و قرار گرفتن در مسير توسعه، اين دانشگاه در حال حاضر با برخورداري از نه دانشكده شامل دانشكده پزشكي، پرستاري و مامايي، بهداشت، پيراپزشكي، دندانپزشكي و داروسازي خرم آباد، پرستاري اليگودرز، پرستاري، هوشبري و فوريت هاي پزشكي پلدختر، پرستاري بروجرد و يك موسسه آموزش عالي سلامت در شهرستان دورود به تربيت نيروي هاي انساني مورد نياز كشور و استان در حوزه سلامت مشغول فعاليت مي باشد كه دانشكده هاي داروسازي و دندانپزشكي خرم آباد، پرستاري بروجرد، پرستاري، هوشبري و فوريت هاي پزشكي پلدختر و موسسه آموزش عالي سلامت دورود در چهار سال اخير (90تا93) ايجاد شده اند.
دانشگاه از تعداد 196 عضو هيات علمي بهره جسته كه یک نفر با مرتبه علمي استاد تمامي،22 نفر با مرتبه علمي دانشياري، 106 نفر با مرتبه علمي استادياري و 56 نفر با مرتبه علمي مربي بوده و بيش از نيمي از آنها بومي استان هستند.
در حال حاضر تعداد 2745 نفر دانشجو در 24 رشته مقطع تحصيلي مشغول به تحصيل هستند.
همچنين به منظور تربيت پزشك متخصص در استان، دانشگاه براي اولين بار در مهرماه سال 1390، در رشته تخصصي بيماري هاي داخلي و در سال 93 نيز در رشته هاي اطفال و هوشبري مبادرت به پذيرش دستيار تخصصي نموده است و در زمينه تحصيلات تكميلي در مقطع كارشناسي ارشد نيز در رشته هاي پرستاري ويژه، بيوشيمي باليني، بهداشت محيط و فيزيولوژي و دكتراي پژوهش محور نيز مشغول به تربيت جوانان مستعد ايران اسلامي و خطه شهيدپرور لرستان است.
از مهرماه سال 94 نیز رشته دستیاری جراحی با ظرفیت پذیرش دو نفر دانشجو در این دانشگاه راه اندازی می شود.
اين دانشگاه داراي 15 بيمارستان دولتي با 2039 تخت مصوب و 1565 تخت فعال در سطح استان بوده كه تعداد پنج بيمارستان شهيد رحيمي، شهداي عشاير، شهيد مدني، خيريه عسلي و اعصاب و روان به عنوان مراكز آموزشي درماني مشغول فعاليت هستند.
تعداد 54 پايگاه اورژانس پيش بيمارستاني شهري و جاده اي كه 36 پايگاه آن جاده اي و 18 پايگاه شهري است در سطح استان فعاليت دارند.
اين دانشگاه داراي هفت معاونت بهداشتي، درمان، غذا و دارو، آموزشي، دانشجويي و فرهنگي، تحقيقات و فناوري و توسعه مديريت و منابع است.
تعداد كاركنان شاغل در سطح واحدهاي تابعه دانشگاه در سطح استان 10024 نفر (1262زيرديپلم، 1821ديپلم و6941 تحصيلات دانشگاهي) هستند.
دانشگاه داراي 11 شبكه بهداشت و درمان در سطح استان است و در مجموع در سطح استان 642 خانه بهداشت فعال و 73 مركز بهداشتي درماني شهري فعال، 76 مركز بهداشتي درماني روستايي فعال،43 پايگاه بهداشتي فعال و 11 مركز مشاوره بيماري هاي رفتاري به مردم استان ارائه خدمت ميکند.
افزایش ۳۰ درصدی سهمیه پذیرش دانشجویان بومی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان
امسال برای اولین بار مجوز افزایش 30 درصدی سهمیه پذیرش دانشجویان بومی به عنوان سهمیه مناطق محروم به دانشگاه علوم پزشکی لرستان داده شده است.
بنابر این مجوز از ظرفیت پذیرش 46 نفر دانشجوی پزشکی در دانشگاه، 28 نفر به دانشجویان بومی اختصاص یافته است.
سال گذشته سه نفر دانشجوی رشته پزشکی در قالب سهمیه پذیرش دانشجوی بومی به دانشگاه علوم پزشکی لرستان اختصاص یافته بود؛ اما خوشبختانه امسال این سهمیه به 28 نفر افزایش یافته است.
در رشته داروسازی نیز برای اولین بار 30 درصد سهمیه به دانشجویان بومی اختصاص یافته است.
امسال 30 نفر دانشجوی رشته داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان پذیرفته می شوند که بر این اساس سهمیه 30 درصدی دانشجویان بومی 12 نفر از دانشجویانی که پذیرش می شوند بومی این استان خواهند بود.
در رشته دندانپزشکی نیز کماکان به مانند روال سالهای گذشته 40 درصد سهمیه به دانشجویان بومی اختصاص یافته است و بر این اساس از بین 20 نفر دانشجویی که در این رشته پذیرش می شوند، هفت نفر از آنها دانشجوی بومی خواهند بود.
امسال بالغ بر 600 نفر دانشجوی ورودی جدید در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی و رشته های پیراپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان پذیرش می شوند.
همچنین امسال 11 نفر دانشجوی رشته پزشکی در پردیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان پذیرش می شوند.
بنا بر اطلاعات مندرج در دفترچه انتخاب رشته داوطلبین مجاز انتخاب دوره های روزانه می توانند رشته های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، اتاق عمل، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، علوم تغذیه، کارشناسی بهداشت عمومی، کارشناسی تکنولوژِی پرتوشناسی، کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، مامایی، مهندسی بهداشت حرفه ای، مهندسی بهداشت محیط، هوشبری را در دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خرم آباد و رشته پرستاری را در دانشکده پرستاری الیگودرز، پرستاری و هوشبری در دانشکده پرستاری پلدختر و رشته پرستاری را در دانشکده پرستاری بروجر جهت تحصیل انتخاب کنند.
بر همین اساس رشته های تحصیلی مامایی، مهندسی بهداشت حرفه ای، مهندسی بهداشت محیط و هوشبری در خرم آباد و هوشبر در دانشکده پلدختر فاقد خوابگاه هستند.
اطلاعات تکمیلی در خصوص وضعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به آدرس WWW.LUMS.AC.IR موجود است.