به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان یکی از دانشگاههای دولتی و تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان اصفهان است.
تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
از سال ۱۳۱۸ مردم و بزرگان اصفهان مكررا از مسئولان استان از جمله استاندار درخواست مي کردند كه اين خطه همانند شهرهاي شيراز و مشهد داراي آموزشگاه عالي بهداري شود. بالاخره پس از چندين سال تلاش، در سال 1325 مسئولان وقت با تاسيس آموزشگاه موافقت کردند.
در سال ۱۳۶۵ متعاقب قانون تشكيل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دانشكده هاي مربوط به رشته هاي پزشكي و پيراپزشكي از دانشگاه اصفهان مجزا شد و دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان اصفهان به رياست اسماعيل اكبري تاسيس شد. روساي بعدي دانشگاه به ترتيب ابراهيم اسفندياري، حميدرضا جمشيدي، عباس رضايي، شاهين شيراني و هم اكنون غلامرضا اصغری است.
معرفی بخشهای آموزشی و پزشکی دانشگاه
این دانشگاه در جنوبی ترین میدان اصفهان یعنی میدان آزادی و در همسایگی دانشگاه جامع اصفهان بنا شده و در حال حاضر داراي ۹ دانشکده تخصصی است.
دانشكده پزشكي، داروسازي، دندانپزشكي، پرستاري و مامايي، بهداشت، مديريت و اطلاع رساني پزشكي و علوم توانبخشي، تغذیه و علوم غذایی، فناوری های نوین و ۱۱ مرکز آموزشي درماني شامل الزهرا، امين، چمران، سوانح و سوختگي «امام موسي كاظم»، سيدالشهداء، شهيد بهشتي، كاشاني، فيض، فارابي، نور و علي اصغر، کودکان حصرت امام حسین(ع) در سطح شهر اصفهان از جمله بخش های آموزشی-مهارتی و بهداشتی- پزشکی این دانشگاه است.
دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان، دانشکدهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، که در سال ١٣٤٧ شمسی تاسیس شده است و رشتههاي پرستاری، مامايي، تکنيسين اتاق عمل، بیهوشی و فوریت های پزشکی دارد.
دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز از جمله قدیمی ترین، مهم ترین و بزرگترین دانشکده های داروسازی سراسر کشور می باشد که در سال ۱۳۳۵ تاسیس شده است و دارای گروه فارماکولوژی و سم شناسی، گروه فارماسیوتیکس، گروه فارماکوگنوزی، گروه شیمی دارویی، گروه بیوشیمی، گروه داروسازی بالینی و خدمات دارویی، گروه بیوتکنولوژی دارویی است.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حال حاضر دارای ۷۰۰ نفر هيات علمي، ۲۲ شبكه بهداشت و درمان و حدود ۱۴ هزار دانشجو مي باشد.
رشتههای تحصیلی
این دانشگاه هرساله در رشته های پزشکی، دارو سازی، دندانپزشکی، اتاق عمل، اعضای مصنوعی، پرستاری، شنوایی شناسی، علوم آزمایشگاهی، علوم تغذیه، فیزیوتراپی، کاردرمانی، کارشناسی بهداشت عمومی، کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی، کارشناسی ساخت پروتزهای دندانی، کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کتابداری در شاخه پزشکی، گفتاردرمانی، مامایی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مهندسی بهداشت حرفه ای، مهندسی بهداشت محیط و هوشبری دانشجو می پذیرد.
دانشگاه دارای پنج مجموعه خوابگاهی دختران: خوابگاه شهید میرباقری، دکتر کرمانی، میلاد، خوابگاه سیدالشهدا، خوابگاه شهید همت و شش مجموعه خوابگاهی پسران: خوابگاه های دانش 1و 2، خوابگاه جی، خوابگاه شهد خرازی و شهید ردانی پور، خوابگاه کوثر است که برخی در داخل دانشگاه و برخی از جمله خوابگاه های دانش و جی در خارج از دانشگاه واقع شده است.
موفقیتهای پژوهشی
این دانشگاه با توجه به کیفیت و سابقه فعالیت خود یکی از بزرگترین و برترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور است که عناوینی متعددی را در حوزه های مختلف به دست آورده است.
کسب رتبه سوم پژوهشی در بین دانشگاههای علوم پزشکی تیپ یک در سالهای ۱۳۸۹-۱۳۹۲، ایندکس شدن تعدادی از مجلات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نمایه نامه، کسب رتبه سوم وبومتریک در نیم سال دوم ۲۰۱۴، قرار گرفتن جزو یک درصد دانشگاههای برتر جهان از نظر پژوهشی، موفقیت در احراز جایگاه در میان ۱۰۰۰ دانشگاه برتر در حوزه علوم بالینی، ورود ۷ مجله دانشگاه به نمایه های معتبر و بین المللی، ورود هفت مجله دانشگاه به نمایه معتبر بین المللی pubmed، تاسیس چهل و چهار مرکز پژوهشی و سه پژوهشکده و دو مرکز رشد، قرار گرفتن دانشگاه در لیست دانشگاههای برتر کشور و تاسیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی از موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
توانمندیهای ویژه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان علاوه بر فعالیت ها و خدمات آموزشی و بهداشتی دارای برخی توانایی های ویژه نیز می باشد. از جمله آن می توان به وجود مراکز تحقیقاتی و تجهیزات اختصاصی در آنها و امکانات مناسب جهت انجام تحقیق، تنوع رشته های و مقاطع تحصیلی این دانشگاه، وجود مراکز مناسب برای آموزش بالینی، وجود مدیران و کارکنان فنی توانمند خلاق، در اختیار داشتن نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد، جوان و متعهد اشاره کرد.
شما میتوانید سایر موارد مورد نیاز را از تارنمای اینترنتی دانشگاه به آدرس www.mui.ac.ir دریافت کنید.
لازم به ذکر است، اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با ۱۷۶ مرکز آموزش عالی و ۳۳۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل است.