به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، سردار محمدعلی نائینی در نشست «بررسی سیاست خارجه در ایران و جهان» که روز گذشته در هفتمین دوره از طرح ولایت استان ایلام در نمازخانه دانشگاه پیام نور این استان برگزار شد بیان کرد: سر فصل های کلی در بررسی مباحث جنگ نرم شامل سه بخش شناخت، برآورد و مدیریت است. ۱۲ هزار اتاق فکر در آمریکا وجود دارد که همه آن ها در تولید روش های مبارزه با نظام های معارض فعال هستند و سیاسیون آمریکایی دستور کار خود را از این اتاق های فکر دریافت می کنند، مسئولان آمریکایی پس از پایان مسئولیت و یا بازنشستگی و نیز روشنفکران غرب گرای فراری از کشور خود به این اتاق های فکر ملحق می شوند.
وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فتنه ی ۸۸ براندازی نرم بود ادامه داد: مشکل ما در سال ۸۸ عدم آگاهی و شناخت این سبک از جنگ بود؛ لذا نتوانستیم وقایع آن سال را پیش بینی کنیم.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه نهم دی بازیگران اصلی جنگ نرم را در پنج دسته سرویس های امنیتی، اتاق های فکر، سفارتخانه های غربی، رسانه ها و سیاسیون ارزیابی کرد و گفت: دشمن برخلاف ادعاهایش، گزینه های چندانی روی میز ندارد. جنگ ۸ ساله این پیام را منتقل می کند که براندازی جمهوری اسلامی از طریق اقدام نظامی ممکن نیست علاوه بر این، عدم اجماع جهانی برای حمله به ایران که با به خطر افتادن امنیت انرژی در جهان و بسته شدن تنگه هرمز از سوی ما همراه است از یک سو و مخدوش شدن امنیت اسرائیل از سوی دیگر، پرونده حمله سخت علیه ایران را می بندد.
سردار نائینی مهیا شدن شرایط جنگ نظامی را صرفا در لوای بروز شورش داخلی در داخل کشورمان عنوان کرد و ابراز داشت: فتنه ۸۸ نیز نشان داد که فروپاشی از درون نظام با این روش ها ممکن نیست. گزینه دیگر آمریکا یعنی تحریم نیز با بر سر میز مذاکره آمدن غرب و گفتگو با ایران ناکارآمدی خود را نشان داد، از این رو بود که جان کری تاکید داشت: شکست ایران با تهدید نظامی ممکن نیست؛ لذا تنها گزینه باقی مانده «جنگ نرم» است، رهبری معظم انقلاب در دیدار با اعضای کنگره بزرگداشت شهدای سمنان فرمودند: راهبرد اصلی دشمن، جنگ فرهنگی است.
وی سخنان رهبر در نماز جمعه ۲۹ خرداد سال ۸۸ را شکست نقشه های معاندین و خلع سلاح دشمن دانست و گفت: تعارض غرب با ما تعارضی ذاتی است. ۱۲ هزار اتاق فکر جنگ نرم، ایران را تهدید مشترک اهداف و منافع غرب می دانند، اختلاف آنها صرفا در روش ها و الگوهای مقابله است.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه برآورد را شناخت توانایی ها و آسیب پذیری های خود و دشمن تعریف کرد و ادامه داد: برآورد دشمن در زمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ این بود که توان دفاعی ما تحلیل رفته و زمینه فروپاشی از درون در ایران فراهم شده است، آن ها می خواستند پس از قطعنامه دست به حمله مجدد بزنند. سوال این است که در حال حاضر آیا دستگاه های فرهنگی ما برآورد های درستی در مسائل دارند؟ مدیریت ما در این عرصه چگونه باید باشد؟ کجا پیشگیری، پیش دستی یا بازدارندگی کنیم؟
سردار نائینی با تاکید بر مطالبه سازی مبنی بر اتکا به قدرت درون، ابراز داشت: قدرت درونی ما در مفاهیمی چون اقتصاد مقاومتی، جهاد فرهنگی، بازدارندگی دفاعی و غیره تجمیع می شود. دانشجویان بسیجی نیز باید در این عرصه آماده باشند؛ آن بسیجی که احساس نکند در میدان جنگ نرم قرار دارد در برنامه های خود نتیجه ای نمی گیرد، زیرا همانگونه که قرارگاه ها را در این فضا فعال کرده ایم خودمان را نیز با شرایط جنگ تنظیم کنیم.
وی پایان تقابل میان ایران و آمریکا را در سه حوزه ارزیابی کرد و ابراز داشت: در حالت اول غرب باید دست از اهدافش بردارد، در حالت دوم ما دست از آرمان هایمان برداریم و در حالت سوم قدرت ما در ابعاد مختلف آنچنان افزایش یابد که تهدید دشمن اثر گذار نباشد یعنی ایجاد موازنه قدرت کنیم.
معاون فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به سخنان هانتينگتون تنها مکتب مبارز در جهان را مکتب تشییع عنوان کرد و افزود: نگاه ما آرمانی است، ما به دنبال تحقق جامعه جهانی هستیم و وظیفه آماده کردن جهان برای ظهور را داریم.
سردار نائینی وضعیت معضلات فرهنگی را به چهار بخش تهدید، بحران، خطر و هشدار حوزه بندی کرد و ادامه داد: به تعبیر رهبری، نهاد خانواده سیستم مرکزی مهندسی فرهنگی کشور محسوب می شود، دشمن امروز خانواده را هدف گرفته است، متاسفانه شرایط ما در این حوزه بحرانی است. در سال ۱۹۰۵ پژوهشی درباره کانون های موثر در تغییر و تحولات فرهنگی در کل جوامع در آمریکا انجام شد که اولویت و نقش اصلی را به ترتیب به خانواده، آموزش و پرورش، فضای جامعه، و رسانه می داد؛ همان گروه دو سال قبل مجددا این پژوهش را تکرار کرد که این بار نقش اول را به رسانه و نقش آخر را به خانواده داد.
وی تاکید کرد: رابرت مرداک می گوید: برای نابودی ایران، باید در خصوص کلمه مقدسی به نام خانواده هزینه کرد و من قصد دارم موضوع مادر را در دستور کار قرار دهم، در ایران مادر همه چیز را مدیریت می کند و اگر مادر را به لجن بکشیم، تمام این جامعه به لجن کشیده خواهد شد.
معاون فرهنگی نیروی زمینی سپاه در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره مذاکرات و شرایط داخلی گفت: مهم این است بدانیم در مواجهه با غرب راهبر ما تغییر نخواهد کرد؛ رهبری با طرح موضوع نرمش قهرمانانه و طرح این مسئله که مذاکرات در سه دولت مختلف با نگاه های مختلف انجام شده، درصدد مدیریت فضا و نگه داشتن دستاوردها برای نظام بود تا مصادره جناحی نشود. قطعنامه ۵۹۸ در شرایطی سخت تر از شرایط امروز امضا شد اما مبارزه ما ادامه یافت چرا که در این فضا بود که احساس پیروزی همراه با عزت در جامعه حس می شد. امروز نیز برنامه غرب تغییر فضای داخلی کشور برای تاثیرگذاری بر فرهنگ و سبک زندگی ما است.