کد خبر:۴۲۹۶۴۳
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو:

اسیدهای چرب ترانس را از ۳۰ به ۲ درصد رساندیم

مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: در راستای تضمین ایمنی فرآورده‌های غذایی، در طول مدتی ۱۰ تا ۱۲ ساله اسیدهای ترانس فرآورده‌های غذایی را از ۳۰ به ۲ تا ۵ درصد رسانده‌ایم.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، هدایت حسینی با بیان مطلب فوق افزود: امروزه بحث ایمنی غذا  یکی از مباحث چالش بر انگیز و مهم در سراسر دنیا است و ضرورت آن تا جایی است که در سال 2015 موضوع سازمان بهداشت جهانی تحت همین نام خوانده شد .

 

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته طرح تحول در فراورده های لبنی در این مرکز شروع شده است ،گفت: به صورت جدی در خصوص  مبارزه با تقلبات چربی های گیاهی ورود نمودیم  و  پس از برخوردهای بی اغماضی که با متخلفان انجام شد،  طبق نمونه برداریها و گزارش های  دانشگاهها در اواخر سال گذشته، تقریبا  با هیچ موردی از تخلف مواجه نشدیم.

 

وی افزود: در دهه اخیر، با تلاشهای فراوان توانسته ایم میزان اسید های چرب ترانس در فراورده های غذایی را از 30به 2-5 درصد برسانیم که با توجه به اینکه یکی از دلایل بیماریهای قلبی و عروقی مصرف روغن و چربی و در راس آنها اسیدهای چرب ترانس است اقدام موثری  محسوب می شود.

 

وی در تشریح اهمیت این  اقدام افزود: کاهش هر یک درصد اسید ترانسی که  از مواد غذایی کاسته می شود کاهش یک درصدی مرگ و میر را به همراه دارد،لذا با لحاظ جمعیت70-80 میلیونی کشور،  ارزش این کار بیشتر مشخص می شود.

 

حسینی افزایش کلسترول خون، ابتلا به سندروم متابولیک، بیماری‌های قلبی عروقی، ابتلا به دیابت نوع 2 و حتی ابتلا به برخی از سرطان‌ها راحاصل مصرف اسیدهای چرب ترانس دانست و توصیه کرد: برای کاهش اثرات منفی این چربی‌ها به سمت مصرف چربی‌های سالمی مانند روغن زیتون و کنجد، کانولا یا مواد غذایی سرشار از امگا 3 ها مانند ماهی آزاد، تن، ماهی ساردین، بادام، گردو، دانه‌ی کتان و غیره روی بیاورید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار