به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حجت الاسلام حسینی نیا در نشست «سبک زندگی اسلامی» که در طرح ولایت ایلام بر گزار شد، عقل را قوه ای برای سنجش سره از ناسره عنوان کرد و بیان داشت: ۹۲ درصد از تصمیم گیری های مردم بر اساس تدبر و تفکر نیست؛ البته عقل به علت آسیب پذیر بودن و امکان ویروسی شدن به تعلقات دنیوی یا رذیله های اخلاقی نمی تواند به تنهایی زمینه هدایت انسان را فراهم کند.
وی ادامه داد: تعداد علوم به ۵۳ حوزه تقسیم بندی می شوند که هر کدام از این حوزه ها بیش از ۱۰۰ شاخه و شعبه دارند؛ اما علم نیز نمی تواند زمینه حصول معرفت و رسیدن به سعادت را فراهم کند، «وحی» ابزاری است که خداوند از طریق بندگان خاص خود به جامعه بشری ابلاغ می کند. امام علی(ع) فرمودند: من گنجینه دار تمام علوم هستم، امام صادق(ص) ۴۰۰۰ دانشمند تربیت کردند؛ علم شیمی در عصر حاضر خود را مرهون علوم خدادادی این امام می داند. انبیای الهی مظاهر اسم خداوند هستند؛ بنابراین کامل ترین انسان ها هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه آدلور، جامعه شناسی اروپایی شاخصه های مفید زندگی غربی را از دین مبین اسلام اقتباس کرده است، افزود: آیا ما به عنوان مسلمان مجری فرامین و شعونات دین خود هستیم؟ نبی مکرم اسلام فرمودند: کم شدن باران، خشک شدن جوی ها، کم شدن عمر انسان، آفت گیر شدن میوه ها و درختان و شیوع امراض در میان جوامع بشری از نشانه های آخرالازمان است. علت بروز مصادیق مذکور این است که مردم زندگی خود را با تعالیم دین تطبیق نمی دهند.
حجت الاسلام حسینی نیا با تاکید براین مطلب که تمام موجودات به تسبیح خدا می پردازند، گفت: باد با وزیدن، ابر با باریدن و حیوانات با اصوات به ذکر خدا مشغول میشوند. قرآن با صراحت می گوید: استغفار کنید تا خدا باران رحمتش را بر شما ببارد.
وی سبک زندگی اسلامی را به دو بخش فردی و اجتماعی تقسیم بندی کرد و ادامه داد: کسی که بگوید مسلمان هستم؛ اما برای زندگی اش برنامه نداشته باشد گزافه گفته است. نظم بر عالم حاکم است، خداوند برای انسان مثال هایی از زندگی زنبور عسل و عنکبوت را بیان کرده است، اگر نظم نبود زمین و هفت آسمان نابود میشدند، حتی عبادت کردن نیز باید بر اساس برنامه باشد.
مدرس دانشگاه آزاد ایلام بیان داشت: نیک گفتاری و گفتار نیک، خواب و خوراک نیکو، تعامل انسان با خود، تعقل و تدبر، کار و تلاش حلال، نظافت، پوشش مناسب از مصادیق و سرفصل های تعریف شده برای سبک زندگی اسلامی هستند.
حجت الاسلام حسینی نیا تنظیم انگیزه ها، هدف، روش و عمل کردن به فرامین خدا را نخستین لازمه در تحقق سبک زندگی دینی عنوان کرد و گفت: قرآن شفا است، برخی با مطرح کردن موضوع ناکارآمدی دین برای مدیریت زندگی اجتماعی درصدد به حاشیه کشاندن مکاتب الهی هستند؛ در صورتی که می توان با ارائه مدل های جدید اقتباس شده از دین، سرنوشت جوامع بشری به ویژه ممالک اسلامی را متحول کرد.