به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن رحیم پورازغدی دقایقی پیش در اردوی دانشجویی بصیرت مختص دانشجویان کمیته امداد استان های آذربایجان غربی، شرقی و سمنان در اردوگاه ثامن الائمه مشهد با بیان اینکه در مباحث تحریم بارها به این نکته اشاره داشته ایم که تنها با رعایت الگوی صحیح در کشور می توانیم از این مشکل عبور کنیم، گفت: در مباحث تحریم بارها به این نکته اشاره داشته ایم که تا آن هنگام که الگوی مصرف و حمایت از نهادهای تولید و توزیع و همچنین بحث واردات و صادرات حمایت و در کشور رعایت نشود حتی اگر تمام جهان نیز به کمک ما بیایند مشکلات اقتصادی کشور حل نخواهد شد.
وی افزود: حتی اگر میلیاردها دلار از سوی برخی کشورهای جهان به ما پول داده شود مشکل اقتصادی ایران حل شدنی نخواهد بود؛ مگر اینکه به لحاظ حقوقی، اخلاقی، علمی و مدیریتی بتوانیم فضای اقتصادی کشور را مدیریت کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به وجود منابع بی شمار طبیعی در ایران اشاره کرد و گفت: وجود نیروی متخصص انسانی، منابع طبیعی و زیرزمینی، زمین های هموار، آب و غیره ایران را دارای پتانسیل تغییر بزرگ در بحث اقتصادی می کند؛ اما این مهم بدون توجه مدیران کشور امکان پذیر نخواهد بود.
این استاد دانشگاه نداشتن مختصر عقل اقتصادی و مفصل اراده جمعی را مشکل اساسی کار مدیریتی در بحث اقتصاد ایران دانست و تصریح کرد: جالب است بدانید چندین کشوری که اکنون برای شما به عنوان کشورهای مطرح اقتصادی جهان مثال زده می شوند زمانی در ریاضت کامل اقتصادی به سر می بردند و در باغچه های خانه شان جهت داشتن غذایی برای خوردن سیب زمینی می کاشتند.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه بحث علم اقتصاد نوین که به تازگی مطرح شده است تلاش دارد تا در ابتدا پیش فرض هایی از تعریف انسان ارائه دهد، گفت: براساس اقتصاد سکولار انسان موجودی دارای لذت شخصی است که تنها به بشر و حقوق بشری که او در آن مطرح است فکر می کند و به هیچ عنوان نیاز به انفاق، ایثار، گذشت و فکر کردن به دیگران ندارد.
وی متذکر شد: از نظر علوم شناسی سکولار انسان یک حیوان سیاسی است که مانند دیگر حیوان ها به محض دیده شدن هر نیازی در وی به صورت خودخواهانه درصدد رفع آن برمی آید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگ اسلامی را نقطه ای در مقابل تفکر سکولار دانست و با اشاره به اقتصاد اسلامی بیان داشت: در فرهنگ اسلامی انسان قابل تغییر است اگرچه در ابتدای به دنیا آمدن مانند یک حیوان رفتار می کند؛ اما با تربیت و تعلیم تبدیل به یک موجود صالح، باایمان و دارای صفات انسانی خواهد شد.
وی ادامه داد: در توسعه سکولار عقل معاش منهای عقل معاد است؛ اما در توسعه اسلامی عقل معاش و عقل معاد در کنار یکدیگر به کار می روند.
این استاد دانشگاه در بخش دوم سخنان خود به نحوه الگوی مصرف در ایران و رشد اسراف در این کشور اشاره داشت و تصریح کرد: یکی از برنامه های اساسی اسلام حسن تقدیر معاش است که این به معنای برنامه ریزی جهت داشتن معاش بهتر است.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه انسان تنبل، تن پرور، مصرف گرا و خوش گذران انسان متفکر سکولار است؟، متذکر شد: متاسفانه برخی در ایران به این گونه تفکر روی آورده اند و بدون توجه به اهمیت کار کردن به دلیل داشتن منابع مالی مانند انگل در جامعه رفتار می کنند.
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن مودبانه به مسرف می گوید که تو را دوست ندارم، گفت: متاسفانه ملت شریف ایران پرمصرف ترین ملت در جهانند و در برخی آمارها حد مصرف آن نسبت به کشورهای غیرمسلمان و غیرمذهبی تا پنج برابر فزونی یافته است.
رحیم پورازغدی گلایه بسیاری از مردم در خصوص وضعیت معاش زندگی شان را ناشی از مصرف غلط آنها دانست و افزود: این درست است که بخشی از جامعه مبتلا به مشکلات اقتصادی هستند اما سهم عمده ای از کشور مشکلات اقتصادی به معنای واقعی آن را ندارند و تنها شوق به مصرف زیاد و چشم و هم چشمی ها موجب رشد این تصور گردیده که ما فقیر هستیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مردم مرفه ایران به دلیل مصرف زیاد و عدم کار کردن و تنها زندگی تجملاتی و اسرافی داشتن مبتلا به انواع بیماری های انسانی شده اند؛ بیان داشت: برخی بیماری ها مختص به مردم فقیر است که کم خونی از جمله این موارد می باشد اما برخی بیماری ها که بسیار هم سخت و طولانی مدت علاج می شوند مانند افسردگی و دل مردگی و بیماری های عصبی مختص به مردم پولداری است که لحظه ای آرامش در زندگی ندارند.
وی با بیان اینکه تولید نوعی جهاد است و هر آنچه بیشتر باشد بهتر خواهد بود، گفت: در تولید اسراف کنید اما در مصرف زهد داشته باشید زیرا در صورتی که در تولید پیش نگیرید کشوری مصرف کننده و مبتلا خواهید بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرموده مولا علی(ع) اشاره کرد و گفت: به فرموده امیرالمومنین (ع)جامعه ای که بیش از نیاز مصرف کند جامعه دزد است زیرا چیزی را استفاده می کند که دیگر از آن او نیست و بیشتر از نیاز وی می باشد.
وی گفت: اسلام می فرماید در خانه های اشرافی رفت و آمد نکنید زیرا این خانه ها و افراد اهل آن انسان های درستی نیستند و این را بدانید از نظر اسلام خانه هایی که در آن ساکنانش از پرخوری زیاد بالا می آورند و خانه هایی که در آن ساکنانش از گرسنگی رنج می برند هیچ کدام اسلامی نیستند و باید این روال را تغییر دهند.
این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه کار و تولید ارزش است و کسانی که کار نمی کنند دچار اشتباه هستند، بیان داشت: از نظر اسلام انسان نباید برای پول کار کند؛ بلکه باید کار کند تا نیاز جسم و سلامت روح و روانش را احیا کند و من فکر می کنم برای رسیدن به ایران اقتصادی که در اوج قرار بگیرد باید تغییر بزرگ در نحوه مصرف، تولید و حمایت از شرکت های تولید کننده در کشور صورت بگیرد.
لازم به ذکر است، در ابتدای این مراسم مسعودیان، مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی با بیان اینکه بالغ بر صد هزار دانشجوی بهره مند از خدمات امداد در کشور داریم، گفت: بسیار خرسندیم که بگوییم 360 هزار دانشجوی فارغ التحصیل از کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال های گذشته داشته ایم که به لطف خدا 92 درصد از این دانشجویان در حال حاضر در مسندهای مختلف مشغول به کار هستند.
وی در پایان گفت: در حال آموزش یک میلیون خانوار عضو، در کمیته امداد امام خمینی (ره) می باشیم که در این میان دانشجویان عضو در این کمیته نیز از این آموزش ها بهره مند خواهد شد و باید با افتخار بگوییم بیست اردوگاه کشوری و ملی مختص کمیته امداد میزبان دانشجویان عضو در کمیته امداد امام خمینی (ره)در برنامه های مختلف فرهنگی و تفریحی می باشند.
نه تنبلیتون میاد کار کنید؛ بجاش برید عضو کتابخونه بشید کتاب بخونید بیکار نشینید که افسرده شید...