به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» رئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان گفت: دولت باید به بخش مسکن توجه و از آن حمایت کند و چارهای برای خروج مسکن از رکود بیندیشد، چرا که به هر حال باید پاسخ مردم در این زمینه را که چگونه میتوانند صاحب مسکن شوند، بدهد.
جمشید برزگر با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 100 جلسه با دولت و مجلس برگزار کرده تا بخش مسکن از رکود خارج شود، تاکید کرد: متأسفانه دولت با شعار مهار تورم باعث شده تا ساختوساز دچار رکود شود و کلیه کارخانههای صنایع مادر و آهن و سیمان با رکود مواجه شوند.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران ادامه داد: ما باید به تیم اقتصادی دولت کمک کنیم، اما آنها نیز نباید ما را رها کنند، چرا که وجود 40 درصد اجارهنشینی خود یک معضل است که اگر آن را رها نکنیم، موجب حاشیهنشینی و ناهنجاری اجتماعی خواهد شد.
برزگر افزود: چرا باید تمام هزینههای دولت از محل مالیاتها تأمین شود؟ کشوری که در حال توسعه است، دریافت مالیات بالا نمیتواند مشکلات را حل کند.
وی با تاکید بر اینکه انبوهسازان دلشان برای آخوندی وزیر راه و شهرسازی میسوزد، چرا که او دائم میگوید مردم از بنده میپرسند، چگونه باید خانهدار شویم و بنده پاسخی برای آن ندارم، گفت: بارها از دولت درخواست اعطای تسهیلات برای ساخت و انتقال آن به نام خریدار کردهایم، اما سیف با این موضوع مخالفت میکند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وضعیت ساخت و ساز در حال حاضر به چه شکل است، گفت: آماری که کل شهرداریها برای 3 ماهه اول سال 94 ارائه کردهاند، این است که صدور پروانههای ساختمانی حدود 65 درصد کاهش داشته است و این نشان میدهد که سرمایهگذاری در بخش مسکن دچار رکود شده است.
وی تاکید کرد: مشکل ما سازندهها نظر شخصی آقای سیف است که بغیر از خودش به هیچکس دیگر اعتقاد ندارد.
وی با تاکید بر اینکه علیرغم اینکه وزیر راه و شهرسازی به وزیر اقتصاد اعلام میکند تسهیلات 80 میلیون تومانی باید به تولید مسکن نیز داده شود، گفت: سیف معتقد است که این وام تنها باید به متقاضیان داده شود و از طرف تقاضا تقویت شود.
وی افزود: مکاتبات زیادی را با سیف رئیس کل بانک مرکزی، جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و طیبنیا وزیر اقتصاد انجام دادهایم که برای تهران 120 میلیون تومان وام ساخت اعطاء شود و سپس همان وام به نام خریدار منتقل شود اما این موضوع به هیچ جایی نرسید.
وی با اشاره به اینکه این پیشنهاد میتواند دهکهای میانی درآمد را اذیت کند و هم تولید مسکن را افزایش دهد، گفت: با این اقدام قدرت خرید مسکن افزایش مییابد و تولید و عرضه مسکن تقویت میشود.
وی تاکید کرد: دولت میتواند مابهالتفاوت نرخ سود تسهیلات مسکن را از محل صندوق تولید ملی بپردازد.
برزگر خاطرنشان کرد: رکود در بخش مسکن باعث شده تا بسیاری از سازندهها در 3 سال گذشته پروژه جدید آغاز نکنند و کسی هم جرأت آغاز پروژه جدید نداشته باشد.
به گفته وی، در حال حاضر ساختوساز در کشور 70 درصد نسبت به سال 90-91 که رونق مسکن بوده است، کاهش داشته است، سیف مخالف انتقال وام از سازنده های مسکن به خریدار است.
20 هزار مسکن مهر واگذار نمیشود
در همین حال، مدیرعامل جدید پرند گفت: 20 هزار مسکن مهر برای افتتاح منتظر تأمین آب، برق و گاز هستند.
باران هاشم زهی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سؤال که چه تعداد واحد مسکن مهر به خاطر نبود آب، برق و گاز تحویل متقاضیان نمیشود، گفت: در مجموع تأمین خدمات زیربنایی مثل آب، برق و گاز از وظایف وزارت نیرو و وزارت نفت است و در پرند که 95 هزار و 400 واحد در دست سازندگان مسکن مهر در قالب تفاهمنامه سهجانبه است 16 هزار واحدمسکونی توسط شرکتهای تعاونی درحال ساخت است.
وی افزود: تأسیسات زیربنایی در 95 هزار و 400 واحد به 50 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است و روند پیشرفت کار خیلی کند است، بنابراین در حال حاضر 20 هزار واحد مسکونی مهر در پرند به مرحلهای از ساخت رسیدهاند که اگر آب، برق و گاز آنها نصب شود، به بهره برداری می رسند.
وی تاکید کرد: لازم است که دستگاههای خدماترسان ورود کنند تا این واحدها تعیین تکلیف شوند.