گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانات متعدد بر ترویج روحیه خودباوری و «ما می توانیم» تأکید داشته اند و الحق باید ایشان را پرچمدار رشد و شکوفایی علمی جوانان ایرانی دانست که به فضل الهی تمدن بزرگ اسلامی را در این پیچ تاریخی پایه گذاری نماید. «بعد از انقلاب، خودباورى علمى و اعتماد به نفس ملى به وجود آمد؛ حضور اين همه دانشمند، دانشمندان برجسته و بزرگ، در رشتههاى مختلف، مشاهده شد. امروز ما دانشمندانى در داخل كشور داريم كه در سطح جهان، شبيه آنها و نظير آنها قابل شمارشند؛ تعداد معدودى هستند. دانشمندان ما پيش رفتند؛ غالباً هم جوان.» (۱۳۸۹/۱۱/۱۵خطبههای نماز جمعه تهران) تأکید بر جوان بودن دانشمندان مایه غرور و سرافرازی نظامی است که نسل سوم آن به جوانی و پویندگی رسیده اند و نهال انقلاب اسلامی دهه چهارم زیست خود در جهان مدرن امروز را می گذراند. معظم له که همواره با دقتی شگرف و عمیق به تمامی جوانب امور در حوزه های مختلف اشراف دارند، در حوزه علم و فناوری نیز دقت نظری مثال زدنی دارند: «پشت صحنه این پیشرفتها از اعلام رسانهای آنها، بسیار افتخارآمیزتر و غرورانگیزتر است زیرا این پیشرفتها نتیجه بیدار شدن روحیه خودباوری ملی در دانشمندان جوان كشور است.»، «روحیه خودباوری دستاورد بزرگی است كه باید آن را حفظ و تقویت كرد.» و یا «این روحیه خودباوری همان روحیهای است كه امام خمینی (ره) به دنبال زنده كردن آن در مردم و جوانان بودند.» (۱۳۸۹/۰۶/۲۵دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با رهبر انقلاب)
هرچند که طی سالهای اخیر اتفاقات مهمی در حوزه علم و فناوری کشور افتاده و وظیفه نهادهای فرهنگی ترویج علم را سنگین تر کرده است. مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاهها فرمودند: نكتهي دوّم در مورد مسئلهي علم است. در اين ده پانزده سال اخير اساتيد ما، دانشمندان ما، جوانان ما در اين زمينه كار كردند؛ و آثار آن را هم در صعود رتبهي علمي كشور مشاهده ميكنيم. رسيدن ما به رتبهي شانزدهم علمي جهان، ناشي از شتاب فوقالعادهي كار بود. طبق آمارهاي جهاني، شتاب پيشرفت علمي در كشور، سيزده برابرِ متوسّط جهان بود؛اين شتاب، امروز كم شده.كاري كنيد كه شتاب رشد علمي فروكش نكند. (۱۳/۴/۹۴)
چندی پیش تر نیز حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی افراد تریبون دار که در اصل مسئله پیشرفت علمی ایران، اظهار تردید میکردند، افزودند: این صحبتها از روی بی اطلاعی است و باید برای این گونه افراد در بخشهای مختلف، «تور علمی» گذاشت تا پیشرفتهای تحسین برانگیز پزشکی، هستهای، نانو، سلولهای بنیادین و دیگر عرصهها را درک کنند و از سر بی اطلاعی سخن نگویند.»
مسیر امید چیست؟
از سال ۱۳۹۱ جمعی از فعالان فرهنگی در مؤسسه «مسیر امید» گرداگرد هم جمع شده و با ایده پردازی و رایزنی های فراوان و استفاده از تجربیات گرانقدر در برگزاری سایر اردوها، پروژه مسیر امید را آغاز نمودند.
مسیر امید، اردویی علمی ـ فرهنگی است که در سطح دانش آموزی، دانشجویی و عمومی برگزار می شود. اردوهای مسیر امید با همکاری مراکز علمی و فناوری سرآمد و پرافتخار کشور سعی بر آن دارد که روحیه «ما می توانیم» و «پیشرفت علمی» ارتقا یابد لذا مراکز متعدد پژوهشی و صنعتی پس از شناسایی و رایزنی به مدارس، دانشگاهها و سایر مخاطبین معرفی می گردند تا ایشان بتوانند یکی از مراکز را انتخاب نمایند، پس از هماهنگی های لازم، اعزام ایشان صورت می پذیرد. با توجه به اینکه در این بازدیدها مهمترین موضوع ارائه محتوای غنی است، کارشناسان مسیر امید با همراهی کارشناسان مراکز به روشهای مختلف و از جمله نمایش فیلم و پاورپوینت به بررسی جایگاه تولید علم کشور در جهان و تطبیق گذشته و امروز کشور در تولید علم می پردازند. ارائه گزارشی از مانع تراشی ها و اعترافات دشمنان به پیشرفت های علمی کشور و بررسی چرایی تولید علم پرشتاب در کشور نیز از جمله موضوعاتی است مورد توجه کارشناسان مسیر امید می باشد.
اردوهایی که در طی سه سال گذشته در سطح شهر تهران برگزار شد مورد استقبال دانش آموزان و اولیای مدارس واقع شد و بیش از ۲۰۰۰ دانش آموز در این اردوها شرکت کردند. در این راستا مسیر امید در تلاش برای فراهم سازی محیطی با نشاط برای دانش آموزان است که روح پرسش و پاسخ و آزاداندیشی بر آن حاکم است. تنوع در برنامه ها و تداوم ارتباط با دانش آموزان از مهمترین ویژگی های مسیر امید است .ارائه بسته های فرهنگی، پذیرایی و برگزاری مسابقات و ... از برنامه های جانبی هر بازدید می باشد.
اردوی علمی دانشجویی
روحیه خود باوری و اعتماد به نفس می تواند در آزاد سازی ظرفیت های علمی، زمینه سازی و رفع موانع جهت خیزش علمی کشور نقش تاثیر گذاری ایفا کند. مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاهها فرمودند: «امروز کشور به جوانهایی نیاز دارد که بتوانند بازوان پُرقدرتی باشند برای پیشرفت کشور، سرشار از انگیزهی ایمانی، بصیرت دینی، همّت بلند، جرئت اقدام، اعتمادبهنفس، اعتقاد به اینکه «ما میتوانیم»، امید به آینده، افقهای آینده را روشن و درخشان دیدن، روح استغناء ...»
برگزاری اردوهای دانشجویی سطح دیگر اردوهای مسیر امید است که با طراحی و رایزنی های صورت گرفته به صورت تخصصی تر برگزار می شود. در این دوره تمرکز بر تخصص گرایی و برگزاری اردو در راستای رشته دانشجویان است؛ لذا به صورت تخصصی اردوهای نانوفناوری، الکترونیک و فناوری اطلاعات، مکانیک و صنایع، عمران و شهرسازی، پزشکی، علوم انسانی و هنر برای تابستان و نیز سال تحصیلی طراحی گردیده است. همراهی اساتید برتر دانشگاه ها و ارائه کارگاه های آموزشی از سوی ایشان از ویژگی های این دوره است. لازم بذکر است اولین دوره اردوهای دانشجویی مسیر امید ۱۰ تا ۱۲ شهریور در تهران برگزار می شود. علاقمندان به شرکت در این اردوها به نشانی www.masireomid.ir مراجعه نمایند.