به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ جعفر خاندوزی، استاد علوم ارتباطات دانشگاههای استان گلستان عصر روز گذشته در مراسم تجلیل از خبرنگاران فضای مجازی استان گلستان گفت: خوشبختانه همه ما در استان با هر طیف سیاسی زیر سایه نظام و فرزند یک آب و خاک هستیم و همه دغدغههای مشترک البته با خوانش و آبشخور فکری مختص به خودمان را داریم که این سر یک میز نشستها گواه همین انسجام است.
وی پس از بیان این مقدمه افزود: اطلاع رسانی تابعی از توسعه است؛ این دو مکمل یکدیگرند. یعنی هر چه توسعه پایدارتر و همه جانبهتر و متوازنتر باشد به همان اندازه فضای رسانهای نیز توسعه خواهد یافت ضمن اینکه اطلاع رسانی موجب تسریع، تعمیق و گستردگی توسعه یافتگی نیز خواهد شد.
خاندوزی وجود فضای باز اطلاع رسانی را از شاخصههای اصلی آزادی بیان در کشور نام برد و خاطرنشان کرد: رسانهها نمایندگان اقشار مختلف جامعه هستند و تعدد آنان باعث شنیده شدن صدای تمامی قشرها خواهد شد.
استاد علوم ارتباطات دانشگاههای استان گلستان «نقد» را دیگر کلید واژه مرتبط با رسانه خواند و متذکر شد: رسانهها اغلب در مطالبات انتقادی با خوانش انتقادی نیز روبرو هستند؛ یعنی هم خودشان در حوزه نقد هستند و هم دیگران آنان را نقد میکنند، بنابراین رسانهها از ارگانهایی محسوب میشوند که دارای دید انتقادی هستند و این غیر قابل اغماض است.
وی با بیان اینکه قبل از ورود هر تکنولوژی باید فرهنگ سازی صورت بگیرد، ابراز داشت: رسانههای مجازی و روزنامههای برخط با فناوری و ابزارهای اطلاع رسانی جدید سر و کار دارند و میتوانند از این تکنولوژی برای فرهنگ سازی و استفاده بهتر از همین تکنولوژی بهره ببرند و به مخاطبان چگونگی استفاده از ابزارهای مدرن را بیاموزند.
خاندوزی در ادامه به بیان نقاط قوت و ضعف فضای رسانهای استان گلستان پرداخت و با بیان اینکه در ابتدای شکل گیری استان، تنها صدا و سیما فعالیت میکرد و پس از آن رسانههای اصلاح طلب و اکنون هژمونی رسانهای استان با رسانههای اصولگراست، عنوان کرد: در بیشتر نقاط استان رسانههای بومی و منطقهای شکل گرفته و تمام اقوام دارای رسانه شدند و حتی شهرستانهایی که شاید به لحاظ توسعه جایگاهی ندارند میتوانند رویدادها و آدمهای خود را معرفی کنند.
هژمونی رسانه ای گلستان با اصولگراهاست
این استاد دانشگاه با بیان اینکه غلبه رسانهای استان با اصولگراهاست، تأکید کرد: یکی از نقاط قوت در رسانههای اصولگرا هم پوشانی آنان است. این رسانهها علاوه بر اینکه تقریبا تمامی اخبار استان را پوشش میدهند، یکدیگر را نیز پوشش داده و کامل میکنند که این انسجام در رسانههای اصلاح طلب کمتر دیده میشود.
وی دیگر نقطه قوت رسانههای اصولگرا را برجسته سازی آنان خواند و گفت: عملیات برجسته سازی به صورت خیلی قوی در رسانههای اصولگرا دنبال میشود که نمونه آن را در پوشش کامل رسانهای ورود شهدای غواص به استان شاهد بودیم.
خاندوزی یکی از تکنیکهای بروز رسانههای برخط را شخصیت پردازی خواند و این مورد را نیز در رسانههای اصولگرا قویتر ارزیابی کرد.
رسانهها سوار بر موج سواری برخی ادارت نشوند
این استاد علوم ارتباطات در بخش بعدی سخنانش خطاب به خبرنگاران و مدیران سایتهای فعالی رسانهای استان گلستان تصریح کرد: رسانه نباید خارج از رسالت خود سوار بر موج سواری رسانهای دستگاههای اجرایی و ادارات استان شوند. نشود ببینیم که پول، چند کارت هدیه و یا حمایت یک مراسم، رسانه را از نقد بیندازند و یا مبادا برای اینکه به عنوان یک روزنامه نگار دیده شویم و مورد تجلیل یک اداره قرار بگیریم دغدغههای اجتماعی را کنار گذاشته و به تعریف و تمجید و حمایت نابجا بپردازیم.
خاندوزی در پایان ضمن بیان این مطلب که نگاه جانبدارانه را باید در رسانه رها کرد، متذکر شد: لایههای پنهان سخنان مقام معظم رهبری و حتی توافق هسته ای را بومی کنیدو از آن گزارش تهیه کنید و از اَشکال دیگر روزنامه نگاری نظیر میزگرد، گفتگو، مناظره، عکس، گزارش ویدئویی و متدهای دیگر نیز بهره ببرید.