به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، عبدالمجيد فدايي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري گفت: همايش دو روزه بيماريهاي قابل انتقال از حيوان به انسان با حضور رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير، معاون دفتر مديريت بهداشت دام، رئيس اداره زئونوز و كارشناسانارشد اداره مراقبت از بيماريها و زئونوز وزارت بهداشت آغاز شد.
وی با اعلام اين خبر هدف از برگزاري اين همايش آموزشي دو روزه را انتقال يافته هاي علمي پيرامون بيماري هاي مشترك بين دام و انسان به گروه مخاطب و حركت در راستاي تغيير رفتارها در جهت اصلاح زندگي با استفاده از ارتقای سطح آگاهي افراد جامعه عنوان كرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري تصریح کرد: در اين همايش علمي شركت كنندگان، با بيماري ها زئوئوز و چالش هاي آن در ايران، عملكرد سازمان دامپزشكي كشور در كنترل بيماري زئونوز، وضعيت اين بيماري ها در دنيا و ايران، اهميت و نقش هماهنگي بين بخشي در كنترل زئونوز و ساختار آموزشي SHEP model تب مالت به عنوان يكي از بيماري هاي شايع قابل انتقال از دام به انسان، در قالب ارائه بسته هاي آموزشي و كارگروهي بيشتر آشنا خواهند شد.
عبدالمجيد فدايي با بيان اينكه، همه افراد به طور مستقيم و غير مستقيم با دام و فرآورده هاي دامي در ارتباط هستند، افزود: زئونوز بيماري مشترك بين دام و انسان بشمار مي رود كه ابتلا به اين بيماري ها عوارض زياد و هزينه هاي درماني سنگيني را بر جامعه تحميل مي کند.
وی با بيان اينكه درمان اين بيماري ها با آنتي بيوتيك انجام مي شود، تصریح کرد: با توجه به ويژگي هاي ساختاري اين بيماري ها، امكان ايجاد مقاومت نسبت به آنتي بيوتيك وجود دارد كه از مباحث حائز اهميت در اين زمينه مي باشد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري، در حال حاضر اطلاعات و ميزان دانش كارشناسان نسبت به بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان را ناكافي دانست و بر لزوم ارائه آموزش هاي لازم در تمامي سطوح تاكيد كرد.
گويا، رئيس مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت در خصوص بيماري هاي زئونوز در ايران بیان داشت: اين بيماري ها به عنوان چالش بزرگ بهداشتي در كشور مطرح است.
وی برگزاري اين همايش را فرصتي جهت تشريح وضعيت اين بيماري ها در كشور و راه كارهاي شناسايي، كنترل، درمان و پيشگيري از آن عنوان كرد.
رئيس مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت تصریح کرد: بيماري هاي زئونوز از جمله بيماري هاي پيچيده اي هستند كه خسارات عظيمي را به نظام سلامت و كشور وارد مي سازند و تهديدي جدي براي سلامت و كيفيت زندگي افراد به شمار مي روند.
لازم به ذکر است، همايش بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان با حضور چند تن از مسئولين و كارشناسان كشوري، روسا و معاونين مراكز بهداشتي و درماني، پزشكان و كارشناسان پيشگيري و مبارزه با بيماري ها، كارشناسان بهداشت محيط و علوم آزمايشگاهي شاغل در مراكز بهداشتي و درماني سطح استان از دهم شهريورماه جاري به مدت دو روز در سالن همايش هاي ابن سيناي مجتمع رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در حال برگزاري است.