مجتبی شریعتی نیاسر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص حذف پسوند غیر انتفاعی از موسسات غیرانتفاعی گفت: اساسا اشخاصی که به دنبال سرمایه اندوزی هستند و سرمایه ای دارند برای سودآوری بیشتر به دنبال ایجاد دانشکده نمی روند چرا که راه های زیادی است که سودآوری بیشتری دارد.
وی افزود: بنابراین کسانی که سرمایه خودشان را برای آموزش عالی استفاده میکنند مطمئنا دارای انگیزه های علمی هستند و باید بستر رشد کیفی برای آنها فراهم شود.
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه یکی از عوامل مانع سرمایه گذاری بخش خصوصی همین واژه غیرانتفاعی است گفت: یکی از عواملی که مانع سرمایه گذاری در حوزه آموزش عالی میشود همین واژه غیرانتفاعی در اساسنامه بود و این اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است براساس این اساسنامه و این مصوبه کلیه موسسات غیرانتفاعی اگر به هر دلیلی فعالیت شان متوقف می شد تمامی سرمایه و امکانات شان به وزارت علوم داده می شد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی فردی که سرمایه گذاری در بخش خصوصی میکند به راحتی سرمایه خودش را صرف کاری نمی کند که در آینده نتواند سرمایه خودش را بازپس گیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: مطمئنا بازبینی مصوبهای که پسوند غیرانتفاعی را حذف کرده است کار بسیار خوبی بوده و نگرانیهای آینده را برطرف میکند چرا که موسساتی داریم که شاید شرایط انحلال را دارند ولی چون میترسند سرمایه هایشان از دست برود زیر بار انحلال نمیروند و میخواهند هر جور شده پابرجا بمانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آن دسته از افرادی که به دنبال رشد کیفی هستند سرمایه گذاری بیشتر نمی کنند چون میترسند اگر ماموریت شان عوض شد سرمایههای آنها به خودشان بازنمیگردد پس چه برای موسساتی که تغییر ماموریت دارند و چه برای آنهایی که رشد قابل قبولی نداشتند حذف واژه غیرانتفاعی موثر خواهد بود و میتواند با نظارت قوی آموزش عالی این فرآیند آینده درخشانی را برای آموزش عالی رقم بزند.
این یعنی دانشگاه های دولتی هم شهریه غیر انتفاهی میگیرند. البته اصلا قصد سود آوری ندارندها ..... اصلا