به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، استاد دانشگاه ملی جمهوری آذربایجان میگوید: شعرهای حکیم شهریار به روح ملی مردم و ارزشهای ملی و دینی کشورش پیوند خورده است.
اسمیرا فواد شکر اوا در حاشیه کنگره بینالمللی گرامیداشت استاد شهریار گفت: خوشحالم که امروز در تبریز هستم. سالهاست که در زمینه شعرهای استاد شهریار پژوهش می کنم و مقاله ای که به عنوان "اشعار استاد شهریار، تغییرها و تحریف ها" ارائه داده بودم، مقاله برتر برگزیده شده است و از این بابت بسیار مسرورم.
او در ادامه با بیان اینکه تحقیقاتش را درباره مکتب استاد شهریار ادامه می دهد، گفت: بعضی کتاب ها در تبریز، تهران و هم باکو درباره استاد شهریار دچار تحریف و تغییر شده است که من در این زمینه تحقیق می کنم.
وی سپس به ویژگی های زیبای شعر شهریار اشاره کرد و افزود: شهریار با شعرهایش ما را به کودکی و عشق هایمان برمیگرداند و آذربایجان را می شود آنطور که هست شناخت؛ "حیدربابا یه سلام" شهریار ساز دل ما را کوک می کند.
این استاد آکادمی ملی جمهوری آذربایجان افزود: مردم کشورهای اسلامی شعرهای شهریار را با حسی خاص حفظ هستند. من آثار فارسی استاد شهریار را به ترکی آذربایجانی ترجمه کرده ام.
فواد شکراوا به ویژگی های شاعران ماندگار اشاره کرد و گفت: بزرگی شاعر در راهی است که انتخاب کرده است، اساس، روح شاعر است که اگر به روح ملی و مردم خود بسته باشد، در همیشه تاریخ کشورش و جهان ماندگار خواهد بود.
او همچنین گفت: شهریار را همه نسل های پیر، جوان، زن و مرد دوست دارند. شهریار یک شاعر ژرف اندیش است و باید بسیار درباره او پژوهش کرد. شهریار از حافظ، سعدی، دده قورقود، ادبیات کلاسیک و... الهام گرفته و مکتبی بدیع پدید آورده است.
این ادیب جمهوری آذربایجان ادامه داد: شهریار علاوه بر عارف بودن، عالم بود، او به دین خدا بسته بود و در طول عمر خود سالکوار زندگی کرد. شهریار در پنج سال آخر عمرش شعر خاصی نگفت و به کتابت قرآن کریم با نستعلیق زیبا مشغول شد و به دوستانش هدیه کرد.
وی تاکید کرد: شهریار به اعتقادات خود، مردم و کشور خود و مردم آذربایجان بسته بود و در همیشه تاریخ خواهد ماند. تکنولوژی هر چقدر پیشرفت کند، این ادبیات است که انسان را پرورش می دهد. هر چقدر انسانیت هست، عشق ما به ادبیات ادامه خواهد داشت.
منبع،ایسنا