به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدرضا زیتون نژاد، دبیر شورای اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی در جمع رؤسای دانشگاه های آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی با استقرار مدیریت جدید نگرش و دیدگاههای تازهای بر مسائل به وجود آمده است.
وی با اشاره به مشکلاتی نظیر محدودیت منابع مالی، کاهش دانشجو و رشد فزاینده هزینهها، تصریح کرد: اصلاح سیاستها و برنامهها، اجتناب از عرضه محوری، استقرار تقاضامحوری، اصلاح ساختار مالی از دوبخش درآمد و هزینه به سه بخش درآمد، سرمایهگذاری و هزینه، فعال سازی اقدامات اقتصادی و دانشبنیان در راستای کارآفرینی و ثروتآفرینی بخشی از رویههای جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی است.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: خاستگاه طرحها و شرکتهای دانشبنیان به واسطه تولید علم، دانشگاه ها هستند.
زیتوننژاد با توجه به فعالیتهای دانشگاههای معتبر دنیا گفت: دانشگاه MIT دارای 25 هزار شرکت دانشبنیان و دانشگاه استنفورد دارای 22 هزار و 500 شرکت دانشبنیان هستند و موفق به اخذ رتبههای 17 و 21 بزرگترین اقتصادهای جهان شدهاند.
وی انجام فعالیتهای دانشبنیان و درآمدزا در برنامهها و کاهش وابستگی به شهریه را یکی از شاخصهای انتصاب روسای دانشگاهها دانست.
دبیر شورای اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی راه دیگر مدیریت این دانشگاه را سرمایه گذاریهای غیر دانشبنیان دانست و افزود: استفاده بهینه از اراضی، تبدیل به احسن کردن اماکن و داراییها، سرمایه گذاری در مسکن از طریق مشارکت و تجاری سازی اماکن، آزمایشگاهها، کارگاهها و سپرده گذاری در بانکها و ایجاد مراکز خدماتی جدید به مردم از اقداماتی است که باید به انجام برسد.
وی با توجه به استعداد و پتانسیل بالای آذربایجان شرقی گفت: با وجود دکتر انگجی در رأس دانشگاه آزاد اسلامی این استان که از شخصیت های سرشناس، متخصص و باتجربه کشورمان هستند، واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند اقدامات ارزشمندی را به انجام برسانند.
زیتوننژاد، انجام فعالیتهای دانشبنیان و درآمدزا در برنامهها و کاهش وابستگی به شهریه را یکی از شاخصهای انتصاب روسای دانشگاهها دانست.
همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی در ابتدای این جلسه گفت: نسل سوم دانشگاهها در جهان کارآفرین و ثروت آفرین هستند و دوران آموزش صرف یا پژوهش صرف سپری شده است.
سیدجواد انگجی افزود: دانشگاه دیگر مکانی برای یادگیری و پژوهش صرف نیست؛ بلکه باید علم را به ثروت و سرمایه تبدیل کند و در پیشرفت جامعه نقش کلیدی و کاربردی بر عهده بگیرد.
انگجی با اشاره به تغییر هرم سنی ایران و کم شدن متقاضی در دانشگاهها تصریح کرد: با واقعی کردن قیمتها و آزاد کردن قیمتها و حذف یارانهها از سوی دولت و وجود تورم، هزینهها فزاینده خواهند بود و دانشگاهها باید بهطور جدّ دنبال تجاری سازی تکنولوژی، فعالیتهای دانش بنیان و کسب درآمدهای غیرشهریهای باشند.