به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عباسزادگان امروز در اولین سمپوزیوسیون بینالملی سرطان نسترن در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: برای پیشگیری در بیماری سرطان باید سبک زندگی خود را تغییر بدهیم.
وی افزود: متاسفانه این بیماری در آخرین مرحله تشخیص داده میشود که این باعث ناموفق بودن درمان میشود که در بهترین حالت، بیمار فقط پنج سال میتواند زندگی کند.
دبیر علمی سمپوزیوم با یادآوری این مطلب که شایعهترین نوع سرطان، سرطان گوارشی است، بیان کرد: میتوان با تکنیکهای تصویری و آزمایشی سرطان را شناسایی کنیم و برای درمان آن اقدام انجام دهیم.
عباسزادگان افزود: مرکز نسترن با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای تشخیص مرحله اول بیماری سرطان تلاش دارد و کارگاههایی در زمینه روشهای پیشرفته در تشخیص زود هنگام این بیماری برگزار شده است.
وی با بیان این مطلب که ۷.۱ میلیون نفر سرطانی در کشور امریکا شناسایی شدند که از این تعداد ۵۸ هزار نفر فوت شده اند، خاطر نشان کرد: آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال کاهش میباشد.
عباسزادگان عامل این کاهش را تشخیص زود هنگام سرطان و درمان پزشکی دانست و گفت: اقدامات این کشورها برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان باید در ایران اجرایی شود.
وی با یادآوری این مطلب که ۶۰ درصد از سرطانها قابل پیشگیری میباشد، بیان داشت: متاسفانه ۳۰ درصد این بیماری ها به دلیل مصرف سیگار و تنباکو میباشد و ۳۰ درصد دیگر ناشی از تغذیه نامناسب، افزایش وزن و عدم ورزش میباشد.
دبیر علمی سمپوزیوم با بیان اینکه ژنتیک یکی از عوامل انتقال سرطان به نسلهای بعدی میباشد، خاطرنشان کرد: میتوان با انجام آزمایش ژنتیک این بیماری را کنترل کرد و هشدارهای لازم را ارائه بدهیم.
عباسزادگان یکی دیگر از عوامل جلوگیری از پیشرفت سرطان در انسان را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و تصریح کرد: میتوان با تغییر سبک زندگی سیستم ایمنی بدن را تقویت و از این بیماری پیشگیری کرد.
وی با بیان این مطلب که به اذعان بسیاری از متخصصان کشورهای اروپایی وآمریکایی، پزشکان و دانشآموختگان ایرانی در درمان بیماری سرطان موفق میباشند، گفت: متاسفانه ما در تشخیص این بیماری زیاد موفق نیستیم.