به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در اراک نشست توجیهی اجرای طرح تحقیقاتی با عنوان برآورد پایلوت طرح ملی میزان شیوع اختلالات ژنتیکی عصر روز سه شنبه سوم آذر در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.
متخصص ژنتیک انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در این نشست از اجرا طرح تحقیقاتی برآورد پایلوت طرح ملی میزان شیوع انواع اختلالات ژنتیکی در ساکنین شهرهای کمیجان، آشتیان، تفرش و فراهان به روش غربالگری و رسم شجرهنامه ژنتیکی خبر داد.
دکتر "علیرضا شهجردی" افزود: آخرین تحقیقات در این خصوص در آمریکا بر روی پنج هزار نفر انجام شده است که هم اکنون این طرح در ایران با جامعه آماری ۱۰۵ هزار نفر یعنی درست ۲۱ برابر طرحی که در دنیا کار شده است در چهار شهرستان استان مرکزی در حال انجام است که این امر نشان دهنده این است که ما از دنیا در زمینه ژنتیک عقب نیستیم.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح میتوان به آمار مناسبی از میزان انواع اختلالات ژنتیکی دست یافت و از بروز این نوع بیماریها کاست تصریح کرد: تبدیل نسل ایران به نسل سالم و کارآمد و جلوگیری از اختلالات ژنتیکی مهمترین هدف اجرای این طرح تحقیقاتی است که همکاری دانشگاهیان در اجرای موفق این طرح، مقدمات سلامت ژنتیکی ایران و ارتقاء نظام سلامت جامعه را به دنبال دارد.
در این نشست که به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و با همکاری مدیریت فرهنگی و اجتماعی و مرکز بهداشت و مشاوره دانشگاه برگزار شد دانشجویان و کارکنان دانشگاه با انواع بیماریهای ژنتیک و نحوه جلوگیری از تولد نوزادان مبتلا به ناراحتیهای ژنتیکی آشنا شدند.