به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، حجت الاسلام علی کهوند، کارشناس فضای مجازی شب گذشته در مناظره دانشجویی با عنوان «شبکه های اجتماعی خارجی» در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد گفت: یکی از سئوالات ما این است که به چه دلیل برخی از سایت ها و شبکه های اجتماعی ما تحریم نیستیم و بدین دلیل است که مدیران این بخش ها سودهای زیادی از این بخش می برند.
وی افزود: مشکل ما به نحوی است تا زمانی که ما در این بخش در حال شاخ و برگ گرفتن می شویم، آنها از ریشه میزان فعالیت های ما را قطع می کنند زیرا ابزار و شبکه اصلی در دست آنها است.
کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: جوانان حزب اللهی ما در شبکه های اجتماعی فعال هستند؛ اما زمانی که به خط قرمز آنها وارد می شویم و برای فعالیت فرهنگی تلاش می کنیم به نحوی از ریشه، فعالیت این جوانان را قطع می کنند.
کهوند تصریح کرد: مدیریت شبکه های اجتماعی از مرکز در دست استکبار و به خصوص صهیونیست است و زمانی که فعالیت ها در جهت اهداف آنها باشد، حتما آنها را هدایت می کنند و زمانی که در راستای اهداف آنها نباشد، حتما آن را قطع و حذف می کنند.
وی افزود: ما معتقد نیستیم که باید شبکه های اجتماعی را بست بلکه اعتقاد ما به این است که حضور در شبکه های اجتماعی که ما هیچ اراده ای در آن نداریم، درست نیست و اشکال ما این است که در کشور جریانی وجود دارد که می خواهند سلطه اینترنت جهانی را به ما تحمیل کنند.
کارشناس فضای مجازی بیان کرد: هر صفحه ای که خوب فعالیت کند حتما آن صفحه از بین می رود و بسته می شود و در این راستا ما می توانیم به صورت بومی از آنها استفاده کنیم.
کهوند بیان کرد: در دین اسلام هدف نمی تواند وسیله را توجیه کند و الان بهترین افراد ما در شرکت های گوگل فعالیت دارند؛ زیرا به دلیل برخی از روشنفکری ها بسیاری از نخبگان ما از کشور فرار کرده و در شرکت های خارجی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به راهکارهای فضای مجازی بیان کرد: ما در بخش حاکمیت می توانیم با استقلال در راستای بومی کردن آن گامی اساسی برداریم.
کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: مطالبه ما بومی سازی فضای مجازی است و اگر آمریکا سرمایه گذاری کرده و از آن سود می برد ما نیز می خواهیم که با این سرمایه سود داشته باشیم.
کهوند تصریح کرد: با نگاهی تدریجی دوستان هنوز نتوانسته ایم به صورت بین المللی فعالیت کنیم و با وجود سرمایه های آن نمی توانیم فعالیت خود را به خوبی انجام دهیم.
وی افزود: اگر ساز و کار ما اسلامی شود، می توانیم بسیاری از مطالب غیر اخلاقی بکاهیم که شبکه های اجتماعی مانند بیسفون می تواند به صورت بومی در این بخش فعالیت کند.
کارشناس فضای مجازی گفت: ما مولفه های خود را بایستی تقویت کنیم و با استفاده از این شبکه های بومی در راستای تربیت دینی و اسلامی جوانان خود تلاش کنیم.
کهوند تصریح کرد: ما متاسفانه احساس می کنیم که در غرب تکنولوژی به ما وحی می شود و آنچه که در جنگ تحمیلی ما را پیروز کرد که ابتکار داشتیم و در شبکههای اجتماعی نیز زمانی می توانیم پیروز باشیم که ابتکار داشته باشیم.