آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۷۸۵۰

روسیه در قطب شمال نیروگاه اتمی سیار می‌سازد

روسیه قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ نخستین نیروگاه هسته‌ای سیار را برای تاسیسات نظامی خود در قطب شمال احداث کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روسیه قصد دارد تا سال 2020 نخستین نیروگاه هسته‌ای سیار را برای تاسیسات نظامی خود در قطب شمال احداث کند.

 

رسانه‌های روسیه روز چهارشنبه (13 آبان) گزارش دادند سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور، دستور یک پروژه آزمایشی برای ساخت نیروگاه هسته‌ای کم قدرت سیار در قطب شمال را داده است.     

 

خبرگزاری تاس روسیه می‌گوید وزارت دفاع این کشور «شرکت مهندسی پروژه‌های نو» را به عنوان پیمانکار این پروژه انتخاب کرده است.

 

یوری کونیوشکو، مدیر عامل این شرکت می‌گوید: «پروژه آغاز شده و اکنون در مرحله تحقیقات است» و داده‌های اولیه تا پایان امسال در اختیار وزارت دفاع قرار می‌گیرد.

 

وی افزود به محض آن که وزارت دفاع داده‌ها را بررسی و با آغاز پروژه موافقت کند، ساخت نیروگاه‌ آغاز خواهد و بر اساس برآوردها روند تکمیل بررسی‌ها 2 سال طول خواهد کشید. به گفته وی، مرحله بعدی ساخت مدل اولیه خواهد بود که در چهار تا پنج سال آینده آماده می‌شود.   

 

در اوج جنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی نخستین نیروگاه هسته‌ای سیار جهان را در سال 1961 ساخت و پس از آن چند نیروگاه مشابه دیگر نیز احداث کرد. با این حال، پس از فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال 1986 همه این پروژها متوقف شد.

 

روسیه، امریکا، کانادا، نروژ و دانمارک کشورهای حاشیه قطب شمال هستند و هر کدام سعی می‌کنند بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت کنند تا به ذخایر نفت و گاز این منطقه دست یابند.

 

 در حال حاضر هیچ کشوری بر قطب شمال مالکیت ندارد.

 

 

بر اساس قوانین بین‌المللی، کشورهای حاشیه قطب شمال تا شعاع 370 کیلومتری دریایی از ساحل خود بر این منطقه حق اقتصادی انحصاری دارند.

 

همچنین، روسیه قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ قطب شمال را به صورت یک پایگاه اصلی برای استخراج منابع نفت و گاز تبدیل کند.

 

شرکت‌های انرژی پیش‌بینی می‌کنند که تغییرات جوی سبب خواهد شد حفاری برای یافتن منابع نفت و گاز در مناطقی از قطب شمال که تا به حال ممکن نبود، در آینده امکان‌پذیر شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار