به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان امروز در نشست راهبردی دفتر همکاریهای علمی و بین المللی موسسه آموزش عالی بینالود مشهد در خصوص توسعه رنجیره ارزش زغفران، گفت: خراسان بزرگ سرزمین طلای زرشک، زعفران و انار است.
وی با اشاره به این مطلب که برداشت و فناوری زعفران نیاز به توسعه و مکانیزاسیون دارد، بیان داشت: مکانی که این اقدامات در خصوص این محصول میتواند صورت بگیرد ایران است.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان در ادامه به صادرات زعفران به شکل نادرست به کشورهای دیگر اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه این محصول به صورت فلهای به کشورهای دیگر صادر میشود که باعث ایجاد رقابت کاذب شده است.
قشقاوی تصریح کرد: در حال حاضرکشت زعفران در دو کشور ایران و افغانستان رو به گسترش است.
وی با اشاره به درخواست روادید از کشورهای معتبر جهان برای ورود به ایران، گفت: با اجرایی شدن توافق، بهانه های تحریمهای غیرعادلانه برداشته میشود، کشور ما با تحریمهای ناعادلانه در حوزه علمی روبرو بود که حتی با موازین حقوق بشر متناقض است.
قشقاوی در ادامه با اشاره به سفر رئیس جمهور به دو کشور اروپایی خاطرنشان کرد: ۶۰ سرمایه گذار خصوصی رئیس جمهور را در سفر به ایتالیا و فرانسه همراهی میکنند.
در ادامه مروج الشریعه، معاون استاندار خراسان رضوی گفت: استان خراسان به دلیل زائران زیاد و امتیازات طبیعی که دارد اماکن سرمایه گذاری را زیاد میکند.
وی افزود: در مدت سه ماه 333 شرکت خارجی در مشهد برای سرمایهگذاری ثبت نام کردهاند.
معاون استاندار خراسان رضوی در خصوص پروژه انتقال آب مورد نیاز صنعت، از دریای عمان، بیان کرد: دو سرمایهگذار خارجی در خواست طراحی و اجرای این طرح را تا سقف سه میلیارد دلار دادهاند.
مروج الشریعه در پایان یادآورشد: استان خراسان دارای پتانسیل عظیمی از محصولات استراتژیک کشاورزی و نیروی انساانی است.
در ادمه علیزاده نماینده موسسه آموزش عالی بینالود مشهد، گفت: این طرح فرصتی برای بخش خصوصی و علمی برای پیشروی برخی از صنعتها که به شکل سنتی انجام میگیرد، فراهم کرده است.
وی افزود: این طرح در جهت ارزش گذاری به محصول زعفران است که مطمئنا به پیشرفتهای قابل توجهای دست پیدا میکنیم.
علیزاده بیان داشت: این تفاهم نامه زمینه را برای ایجاد مراودات در خصوص محصولاتی دیگر مانند داروهای گیاهی با سایر کشورها فراهم میکنند.
قائم مقام موسسه آموزش عالی بینالود مشهد، خاطرنشان کرد: امیدواریم که با همکاری کشورهای فارسی زبان بتوانیم این صنعت را به دیگر کشورها منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: کشور ما توانایی ایجاد تعامل با دیگر کشورها در جهت پیشرفت در حوزهای پژوهشی و علمی را دارد.
وی گفت: در موسسه بینالود حدود ۸۰ نفر دانشجو از کشورهای تاجیکستان و افغانستان مشغول به تحصیل هستند که حضور دانشجویان خارجی و همکاری کشورهای همسایه میتواند در پیشرفت موثر باشد.
علیزاده در پایان بیان داشت: با توجه به ویژگی شهر مشهد در زمینه گردشگری و زیارتی این موسسه رشته گردشگری وزیارتی را دارا میباشد.