به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد سعید تسلیمی قائم مقام وزیر علوم در مراسم پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفهای که در هتل المپیک در حال برگزاری است گفت: دانشگاه فنی و حرفهای دانشگاهی است که در طیف دانشگاههای نسل سوم قرار گرفته و بیشترین استفاده برای بشر آموزشهایی دارد که حول محور ایجاد کار و فعالیت باشند.
وی با اشاره به سخن امام علی(ع) گفت: امام علی(ع) میفرماید کار است که انسان را صیقل میدهد و در قانون اساسی هم گفته شده انسان، شدنی است مستمر. قطعا انسان باید به ظرفیت اسمی خودش برسد و الا مشکلاتی پیدا میکنیم که امروزه هم بشر درگیر آن است.
قائم مقام وزیر علوم در ادامه با اشاره به تاریخچه دانشگاه فنی و حرفهای گفت: دانشگاه فنی و حرفهای از سال 44، 45 سال را پشت سر گذاشته است که مجموعه فعالیتهای آن به صورت جوانه شروع شده و در این پنج سال اخیر قابلیتهای ان به فعلیت تبدیل شده است و در برنامه پنجم توسعه در ماده 23 قانون شکل گیری دانشگاه فنی و حرفهای شکل گرفت و تشکیل شد و دانشگاهی نام یافت که 5 سال از عمر آن میگذرد.
تسلیمی تصریح کرد: امیدواریم در دورههای آتی خروجی و کارکرد دانشگاه آن را به منزلت مشکل گشایی برساند ما به این دانشگاه چشم دیگری داریم و معمولا دانشگاههای نسل سوم با یک تفکر و فلسفه شروع شدند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفهای باید بتواند کسب و کار و کار پیشه را فارغ التحصیل کند گفت: در طول تحصیل دانشجو یک محور، استاد و استاد کار محور دیگر هستند که میتوانند دانشجوی کارآفرین را بسازند باید مدل جدیدی نیز ارائه شود و مدل پردازی را باید برای آینده این دانشگاه لازم دانست چرا که این دانشگاه در این 5 سال توانسته یک نقطه عطف را برای ورود به نسل سوم ایجاد کند و ما نیازمند مدلهای جدید برای پیشرفت هستیم.
قائم مقام وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: سیاست گذاری جامع علم و اشتغال باید شکل بگیرد و این کار بهتر است از دانشگاه فنی و حرفهای شروع شود امروزه دیگر جهان به استخدام اعتقادی ندارد و انقراض امپراطوری استخدام به وجود آمده است و امیدواریم دانشگاه فنی و حرفهای بتواند در سیاست گذاری جامع علم و اشتغال کمک کند.