به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، خلیل موحدی محصل در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان در موسسه آموزش عالی توس مشهد با بیان اینکه شهرداری مشهد دارای ۱۱ هزار کارمند است، گفت: بودجه مورد نیاز شهرداری مشهد جهت ارائه خدمات به مردم ۹۵۰ میلیارد تومان است که با توجه به عدم همکاری مردم در دادن عوارض به این سازمان در حال حاضر تنها عوارض دریافتی از ۶۸۰ هزار پلاک مسکونی در مشهد ۳۰ میلیارد تومان میباشد.
وی ادامه داد: تا ماه آینده جلسه اصلاح بودجه در شورای شهر برگزار خواهد شد که در این جلسه جهت تامین منابع مالی شهرداری مشهد تصمیم گیری خواهد شد.
عضو شورای شهر مشهد در پاسخ به دریافتی شهرداری از محل جرایم ساختمانی گفت: با توجه به نیاز ۹۵۰ میلیارد تومانی شهرداری مشهد جهت ارائه خدمات به شهروندان ما ناچاریم کسری بودجه را از طریق دادن مجوز جهت ساختن یک طبقه و یا یک واحد اضافی دریافت کنیم.
موحدی محصل از کاهش هزینه پروانههای ساخت در مشهد و بالا بردن عوارض شهرداری خبر داد و گفت: طی یک دوره ۱۰ ساله براساس ماده ۷۴ برنامه پنجم هزینههای پروانههای ساخت را در مشهد کاهش و در عوض هزینه عوارض را افزایش خواهیم داد.
وی با انتقاد از ندادن عوارض از سوی برخی شهروندان در مشهد خاطرنشان کرد: مردم باید هزینه استفاده از آسفالت، نور چراغ و فضای سبز و کلیه خدماتی که شهرداری در شهر در اختیار آنان قرار میدهد را بپردازند.
در ادامه یک دانشجو با انتقاد از بالا بردن عوارض در مشهد عدم کیفیت خدمات ارائه شده ازسوی شهرداری را محل سوال دانست و با بیان اینکه افزایش عوارض باید افزایش خدمات شهرداری را به همراه داشته باشد، گفت: آسفالتی که شهرداری مشهد در اختیار مردم قرار میدهد، کیفیت آن چنانی ندارد که بخواهد ارائه خدمات به مردم عوارض را افزایش دهد.
موحدی محصل در پاسخ به این دانشجو گفت: من در سفر به کشورهای اروپایی دیدم که در کشوری مانند مکزیک مردم ۷۰ درصد از درآمد خود را جهت پرداخت عوارض به شهرداری میدادند و این به بدین معناست که اگر هر ایرانی به طور متوسط دو میلیون تومان دریافتی داشته باشد، باید یک میلیون و 300 هزار تومان جهت عوارض به شهرداری بدهد.
وی اجرای عدالت در دریافت عوارض را از دیگر برنامه های شورای شهر است، متذکر شد: خانواده ای که با قطار شهری مشهد تنها ۲۰۰ متر فاصله دارند با خانوادهای که دو کیلومتر از قطار شهری دور هستند عوارض یکسانی در خصوص خدمات قطار شهری نباید پرداخت کنند.
عضو شورای شهر مشهد با انتقاد از عدم پیشرفت در ساخت قطار شهری مشهد در سالهای گذشته، گفت: جهت ساخت مسیر دو قطار شهری مشهد ۸۳۰ میلیارد تومان به پیمانکار در شورای شهر سوم داده شده بود که متاسفانه طی پنج سال تنها ۱۳ کیلومتر از مسیر پیش بینی شده ساخته شد؛ اما شورای شهر چهارم با حساسیت نسبت به ساخت خط ۲قطار شهری مشهد، طی یکسال گذشته ۴۹ درصد از ساخت خط دو به سرانجام رسیده و شهردار مشهد این قول را به ما داده که هفت کیلومتر اول خط دو قطار شهری مشهد سال آینده به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: با راهاندازی خط دو قطار شهری مشهد روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این شهر جابجا خواهند شد و این یعنی علاوه بر کاهش آلایندگی در سطح شهر و کاهش بیماریهایی مانند سرطان و تنگی نفس، یک شهروند از میدان طبرسی تا میدان پیروزی مشهد را طی ۱۷ دقیقه طی خواهد کرد.
موحدی محصل با اشاره به اهمیت زیر ساختها در مشهد گفت: با وجود اهمیتی که ما به زیر ساختها میدهیم حتی یک ریال به بودجه شهرداری اضافه نکردهایم و دریافتی شهرداری در خصوص زیر ساختها را براساس نفر ساعت تعیین کردهایم.
وی هزینه جابه جایی زباله در مشهد را ۱۷۵ میلیارد تومان در هر سال دانست و متذکر شد: ما در حال حاضر هزینه جابه جایی زبالهها در شهر مشهد را مانند سه سال پیش با همان قیمت ۱۷۵ میلیارد تومان به شهرداری میدهیم و تلاش کردیم عرضه خدمات اضافه شده را با سود کم و بدون اضافه بودجه به شهرداری دنبال کنیم.
عضو شورای شهر مشهد به مکانیزه شدن آسفالت اشاره و تصریح کرد: از محل مکانیزه شدن سیستم آسفالت مشهد ۲۰ میلیارد تومان صرفه جویی داشتیم. سابق بر این با مکانیزه نبوده سیستم آسفالت ریزی مشهد در پرداخت هزینههای آسفالت با مشکل روبرو بودیم که با مانیتورینگ کردن این سیستم با نظارت به تمام دفاتر ارائه دهنده آسفالت و پروژههای نیازمند شهرداری در خصوص ریختن آسفالت نظارت داشته و اجازه دست درازی به بیت المال را نمیدهیم.
وی با بیان اینکه تا هشت سال آینده مردم مشهد در منازل خود میتوانند پیشرفت پروژههای شهرداری را مطالبه کنند، گفت: در حال حاضر در مشهد پروژه خوابیده نداریم و تنها برخی پروژههای ما با تعدیل روبرو شدند که در حال رسیدگی هستیم.
موحدی محصل با انتقاد از عدم مطالبه گری دانشجویان در خصوص مسائل مشهد بیان داشت: ما در شورای شهر 25 نفر هستیم که تنها شش الی هفت نفر از این افراد به طور جد پیگیر مطالبات مردم در حوزه محیط زیست و دیگر موارد میباشند و این در حالی است که اگر مردم در انتخاب اعضای شورای شهر دقت کافی داشته باشند با پیگیری آنان نیز میتوان مشکلات مشهد را حل کنیم.
وی گفت: قدرت شرای شهر به دلیل عدم وابستگی به ارگانهای قدرتمند بسیار بالاست؛ اما ابزار کافی در اختیار نداریم که بر این اساس تلاش داریم با مانیتورینگ کردن تمام شهر بتوانیم نظارت و مدیریت خود را گسترش دهیم.
عضو شورای شهر مشهد در خصوص تردد خانمهای بی حجاب در اطراف حرم مطهر رضوی گفت: شورای شهر پیرامون این مسائل فرهنگی تنها نقش اثباطی دارد و با فرهنگ سازی در فرهنگسراهای زیر نظر شورای شهر و شهرداری در خصوص ناهنجاریهای پوشش زنان برنامه ریزی میکند.
موحدی محصل با اشاره به اقدامات آستان قدس رضوی در میدان جانباز و قطع درختان در باغ ملک آباد، گفت: ۲۷۰۰ اصله درخت به صورت غیر قانونی به دست آستان قدس در چند سال پیش قطع شده و ۷۰ درخت دیگر نیز سال گذشته در پشت بانک صادرات در میدان جانباز به صورت غیر قانونی قطع شد.
وی در خصوص نصب تابلو در املاک آستان قدس گفت: آستان قدس با نفوذ خود تابلوهایی را در املاکش نصب میکند و این در حالی است که ما نصب تابلویی که از اندازه استاندارد نیم متر بزرگتر در سطح شهر را غیر قانونی میدانیم و با نصابان آن برخورد می کنیم که این امر در مورد آستان قدس مصداق ندارد، تمامی تابلوهای شهری باید توسط شهرداری نصب شود ولی آستان قدس خودش این تابلوها را در املاکش نصب کرده است.
وی ادامه داد: چهار کیلومتر پایین تر از آستان قدس در شهرک شهید رجایی سینه مردم از فقر به درد آمده و این در حالی است که آستان قدس با بودجه ۲۵۰هزار میلیارد تومانی به بودجه دولت کنایه میزند و نزدیک به ۵۰ درصد زمینهای شهر مشهد از آن این آستان میباشد.
عضو شورای شهر مشهد با انتقاد از قدرت طلبی آستان قدس در مشهد، گفت: شهرداری مشهد نمیتواند با آستان قدس برخورد کند چون آستان قدس به محض اعتراض از شهرداری اماکنی را که در اختیار شهرداری جهت خدمت رسانی به مردم قرار داده مانند پارک ملت را تهدید پلمپ میکند.
موحدی محصل گفت: دانشجویان باید از شورای شهر در خصوص حقوق شهروندان مشهد مطالبه گری کنند، نخبگان دانشگاهی باید در برابر ظلم هر ارگانی که در این شهر میخواهد با قدرت طلبی کار خود را پیش ببرد ایستادگی کند و با رسانهای کردن مطالبات خود اجازه ندهند هیچ ارگانی از قانون عبور کند.
وی ادامه داد: دانشجویان اگر در خصوص اتفاقات اخیر و غیر قانونی رفتار کردن برخی ارگان ها مطالبه گری می کردند مطمئنا برخی در سایه سکوت مردم هر اقدامی که دوست داشتند انجام نمیدادند و شورای شهر با پشتوانه حمایت مردم، نخبگان و دانشجویان با بی قانونیها مقابله به جد میکرد.
عضو شورای شهر مشهد در خصوص بافت مرکزی مشهد گفت: متاسفانه بارگاه حریم رضوی از مجسمه باغ نادری دارای اهمیت کمتری است زیرا هنگام ثبت باغ نادری مشهد در یونسکو مسئولان یونسکو از ثبت این اثر به دلیل بالاتر بودن یک ساختمان از نوک تبر مجسمه نادر شاه جلوگیری کردند؛ اما اکنون حرم علی ابن موسی الرضا(ع) در میان طبقات بلند آپارتمانها و هتلهای اطراف حرم ناپدید شده است.
موحدی محصل با بیان اینکه شهرداری مشهد دارای ۱۳ فرهنگسرا میباشد به تاثیرگذرای برنامههای فرهنگی این فرهنگسراها اشاره کرد و گفت: فرهنگسراهای مشهد به خوبی در حال تغییر برنامههای خود به سمت اجرای برنامههای فرهنگی به شکل ستادی هستند که امیدواریم بتوانیم زیر ساختهای فرهنگی در این شهر را تغییر دهیم.