به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، بر لزوم خشکاندن ریشه های تکفیر تاکید کرد.
وی افزود: بعد از حوادث پاریس تمام فرانسه و اروپا تکان خورد و برخی از برنامه های اجتماعی خود را از ترس تکرار حوادث تروریستی تعطیل کردند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تاکید کرد: حوادث پاریس یک هشدار بیدار کننده برای غربی ها بود که این آتش محدود در سوریه و عراق نمی ماند و با زبانه کشیدن به همه جا کشیده می شود.
آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: حالا می گویند عده ای به فکر راه حل هستند، ما حمل بر صحت می کنیم اما در عین حال دو توصیه داریم، یک توصیه به غربی ها و یک توصیه هم به علمای وهابی؛ به غربی ها می گوییم بروند و کتاب های محمدبن عبدالوهاب و ابن تیمیه را مطالعه کنند و زادگاه تکفیر و داعش را در آن ببینند و بدانند سرچشمه این اندیشه و تفکر عربستان سعودی است.
وی خطاب به غربی ها تاکید کرد: اگر ریشه را پیدا کردید شروع کنید به خشکاندن ریشه؛ اینها تنها در میدان نظامی نابود نمی شوند باید به فکر خشکاندن اندیشه و تفکر داعشی بود.
این مرجع تقلید یادآورشد: به علمای وهابی و علمای حجاز نیز توصیه می کنیم شما الان محصول تفکرات تان را می بینید، محصول آن سربریدن ها، جنایت ها، سوزندان ها و ویرانی ها شده است، برگردید به صفوف مسلمانان و این اندیشه ها را رها کنید.
وی افزود: شما درس تکفیر می دهد اما مفتی بزرگ شما می گوید تکفیر حرام است، در مدارس شما این افکار و اندیشه ها تدریس می شود و از سویی دیگر می گویید تکفیری ها محکوم هستند، مگر یک بام و دو هوا می شود؟
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: حالا که مسائل روشن شدن نباید در برابر واقعیات لجاجت کرد، به صفوف مسلمانان بپیوندید و این کتاب ها را رها کنید؛ تا زمانی که این تعلیمات هست این آتش روشن است و اگر در یک جایی خاموش کنید در جای دیگری روشن خواهد شد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: امیدوارم این دو توصیه ما در هر دو گروه مؤثر واقع شود و دنیا چهره ای تازه به خود گیرد و امنیت به دنیا بازگردد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان حدیثی از امام حسن عسگری(ع) به بیان نکات اخلاقی پرداخت.
این مرجع تقلید بر اساس حدیث امام حسن عسکری(ع) اظهار خوشحالی در برابر فرد مصیبت دیده را به دور از ادب توصیف کرد و گفت: روایات اخلاقی اسلام بویژه آنچه در مورد آداب معاشرت است اگر جمع شود کتاب ها می شود؛ اسلام آداب و احکام اجتماعی بسیاری دارد که عمل به آنها در زندگی اجتماعی و فردی بسیار تاثیرگذار و حتی برای غیر مسلمانان دارای جاذبه است.
وی افزود: براداران اهل علم، طلاب، فضلا، مدرسین و خطبا نسبت به اجرای این دستور اسلامی کوشاتر از دیگران باشند تا جاذبه روحانیت، اسلام و مذهب بیشتر باشد.