کد خبر:۴۶۶۸۶۹
عضو هیات علمی دانشگاه یزد:

مالچ‌پاشی نفتی یک از راهکارهای اساسی برای کنترل ریزگردهاست

عضو هیات علمی دانشگاه یزد با اشاره به ریزگردها و خطرات ناشی از آن گفت: مالچ‌پاشی نفتی یک از راهکارهای اساسی برای کنترل ریزگردهاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، محمد رضا اختصاصی، عضو هیات علمی دانشگاه یزد روز گذشته در نشست شورای توسعه استان یزد با حضور ابتکار، معاون رئیس جمهور در استانداری یزد گفت: باید از تجارب استان یزد برای کنترل ریزگردها و تخریب منابع طبیعی کشور استفاده شود.

 

وی افزود: یزد یکی از استان های طوفان خیز کشور است که سابقه کهن دارد و ریزگردها را بیش از 700 سال قبل تجربه کرده و تپه های ماسه ای اطراف یزد نیز سنی نزدیک به 700 سال دارند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: فقط چهار درصد از مساحت کشور تحت فرسایش کم است و بقیه کشور تحت فرسایش شدید است که باید برای آن تمهیدات داشته باشیم.

 

اختصاصی بیان کرد: طرح دانشگاه یزد طرح شناسایی کانون های بحرانی فرسایش بادی در کشور است که با بررسی ها مشخص شد که حدود 20 میلیون کانون داریم که باید با تشکیل کمیته ملی برای آن با این کانون ها مقابله کرد و برای آن برنامه ریزی کرد.

 

وی افزود: اصلی ترین کانون های ریزگردهای ما در زمینه اراضی رها شده زراعی است که باید سازمان های دست اندرکار با تشکیل ستاد واحد برای پراکنده کاری و تشکیل آن در سطح استان انجام شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه یزد گفت: برای اولین بار طرح شبکه ملی رسوب سنجی فرسایش بادی را داشتیم که در این راستا نیز باید طرح های منابع طبیعی را به صورت مشارکتی داشته باشیم تا بتوانیم با مشارکت مردم این فعالیت ها را داشته باشیم.

 

اختصاصی بیان کرد: طرح ملی بادشکن اطراف مزارع یکی از راهکارهای مقابله با ریزگردها است که می توانیم در زمینه آن فعالیت کنیم.

 

وی گفت: یکی از ابتکارات استان یزد استفاده از مالچ سیمانی به جای نفت است که با ثبت اختراع در استان یزد حدود دو سال این را انجام داده ایم و امیدواریم بتوانیم بعد از اجرای پایلوت در کشور آن را در عراق نیز انجام دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار