به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، از سال 92 تا کنون این برای دومین بار است که دانشگاه علوم و معارف قرآنی کشور به دلیل فراهم نشدن فضای آموزشی مناسب برای تحصیل دانشجویان دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد انحلال این مرکز را در دستور کار خود قرار می دهد.
موضوع از این قرار است که حبیب اله دهمرده استاندار سابق لرستان که خود به عنوان یکی از چهره های دانشگاهی شناخته شده در سطح کشور مطرح بود به منظور افزایش سهمیه ناچیز لرستان از پذیرش دانشجو در دانشگاه های دولتی اقدام به اخذ مجوز دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد در سال 89 کرد و به همین منظور هشت هکتار زمین در پردیس دانشگاهی کمالوند به این دانشکده اختصاص یافت.
بر اساس توافق صورت گرفته بین دانشگاه علوم و معارف قرآنی کشور و استانداری لرستان مقرر شده بود که استانداری ظرف مدت سه سال، اعتبار مورد نیاز جهت احداث ساختمان این دانشکده را تامین و فضای مناسب را برای تحصیل دانشجویان فراهم کند؛ اما با این حال تا به امروز به دلیل خلف وعده های استانداری برای تامین اعتبارات مورد نیاز از یک سو و برقراری کلاس ها در فضاهای نامتناسب از سوی دیگر موجب شده است که دانشگاه علوم و معارف قرآنی کشور بار دیگر انحلال این دانشکده را در دستور کار خود قرار دهد.
در هر حال در سال 92 و زمانی که زمزمه هایی مبنی بر انحلال دانشکده علوم قرآنی به وش رسید استانداری لرستان با اختصاص بخش اندکی از اعتبار مورد نیاز احداث ساختمان این دانشکده و آغاز عملیات ساخت آن در پردیس دانشگاهی آیت الله دانشکده علوم قرآنی را از زیر تیغ انحلال رهایی بخشید؛ اما نهایتا با پیشبرد ناچیزی از فرآیند احداث ساختمان از دو سال گذشته تا کنون بار دیگر دانشگاه علوم و معارف علوم قرآنی کشور تعطیلی آن را در دستور کار خود قرار داده و همین مسئله موجب بروز نگرانی هایی در بین دانشجویان این دانشکده شده است.
سابقه حمایت های نماینده ولی فقیه در استان لرستان از دانشکده علوم قرآنی خرم آباد و پیگیری های شان برای جلوگیری از انحلال این دانشکده در سال 92 موجب شد تا مسئولان و دانشجویان این دانشکده در دیداری که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو با ایشان برگزار شد، بار دیگر برای جلوگیری از انحلال دانشکده دست به دامن نماینده ولی فقیه در استان شوند.
با 400 دیپلمات هم حریف مسئولان لرستان نمی شوم
حجت الاسلام عشریه، رئیس دانشکده علوم قرآنی خرم آباد در حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان ضمن تشریح وضعیت این دانشکده گفت: در برخی از استانها دو تا سه دانشکده علوم قرآنی در مراکز استان ها و شهرستان وجود دارد؛ اما در لرستان تنها یک دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد وجود دارد و ان هم پیگیری های رسمی و نامه نگاری ها را در دست اقدام داریم تا مانع بروز هر نوع مشکلی برای آن شویم.
وی با بیان اینکه استان لرستان از جمله استان هایی است که از قابلیت بالایی در پذیرش دانشجویان مرتبط با علوم قرآنی دارد، افزود: با این حال اگر فضا و تبلیغات مناسب داشته باشیم، می توانستیم 500 تا 1000 نفر دانشجو را در دانشکده علوم قرآنی خرم آباد جذب کنیم؛ اما جا و مکان نداریم و البته به همین دلیل نیز تعدادی از دانشجویان این دانشکده را به ملایر منتقل کرده ایم.
رئیس دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد گفت: متاسفانه و با صد هزار تاسف تعهداتی که استانداری داشته است به آنها عمل نکرده است. روز اولی که مسئولان وقت استان با اصرار برای تاسیس دانشکده در خرم آباد با دانشگاه علوم معارف قرآنی تعهد کردند که ظرف سه سال ساختمان این دانشکده را تکمیل و انگونه که در شان دانشجو است آن را تحویل دهند؛ اما امروز با گذشت چندین سال می گویند بودجه نداریم و حرف های عجیب و غریب می زنند.
عشریه ادامه داد: من که به تنهایی نمی توانم و حتی اگر 400 نفر دیپلمات هم داشته باشم باز هم حریف مسئولان این استان نمی شوم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ساختمان در دست ساخت این دانشکده معطل مانده است، تصریح کرد: سال گذشته 150 میلیون تومان به احداث این ساختمان اختصاص یافت؛ اما امسال ریالی از جانب استانداری تخصیص نیافته است.
رئیس دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد گفت: پس از واگذاری اولین ساختمانی که دانشکده در آن فعالیت خود را آغاز کرد با اعتراض دانشجویان ساختمانی در اختیار ما قرار گرفت که یک گاراژ و انباری بود و در حالی که کامیون ها در طبقه پایین آن اقدام به بارگیری می کردند، کلاس های دانشکده در طبقه بالای آن تشکیل میشدند.
عشریه تصریح کرد: با همه این مشکلات و بی پولی هایی که دانشکده با آن مواجه بود، 180 میلیون تومان در آن ساختمان مخروبه هزینه کردیم تا فضای آن را به سطحی برسانیم که در شان دانشجویان باشد رساندیم؛ اما پس از این اقدام استانداری فرمان تخلیه ساختمان را صادر کرد ولی ما با مقاومت آنها را منصرف کردیم؛ اما برای بار دوم که استانداری مجدد دستور تخلیه ساختمان را صادر کرد، دانشگاه فرهنگیان یک تابلو در مقابل تابلوی دانشکده علوم قرانی نصب کرد.
وی افزود: این بار دیگر نمی توانستیم که در مقابل استانداری بایستیم؛ از این رو دانشکده را از آن ساختمان نیز خارج کردند و به جای آن یک ساختمان مخروبه دیگری را به ما دادند.
رئیس دانشکده علوم قرآنی خرم آباد گفت: قصد جسارت ندارم؛ اما وقتی ساختمان جدید را مشاهده کردیم آنجا حتی برای مرغداری هم مناسب نبود؛ از این رو مجبور شدیم که با این اوضاع بی پولی 70 میلیون دیگر نیز در این ساختمان هزینه کنیم.
عشریه ادامه داد: باید کسی در این استان باشد که به داد و به فریاد انسان برسد؛ اما چه کنیم که استانداری حتی ریالی هم به ما کمک نکرد و الان هم که 70 میلیون تومان برای ساختمان جدید هزینه کرده ایم، باز هم فضای آن در شان دانشجویان نیست و یک پارکینگ را به کلاس برای دانشجویان پسر تبدیل کرده ایم.
وی با انتقاد از عملکرد مسئولان استان در قبال دانشکده علوم قرآنی خرم آباد تصریح کرد: سئوال ما این است که چرا مسئولان استان به وضعیت این دانشکده رسیدگی نمی کنند و هزینه هایی را که متعهد شده اند، پرداخت نمی کنند فکر کرده اند ما یک گروه داعش هستیم؛ اما اینجا دانشکده علوم قرآنی است و عظمت، شان و شوکت دارد؛ اما واقعا چرا رسیدگی نمی کنند.
رئیس دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد از مسئولان استان می خواهیم که بروند و امکانات دانشکده های علوم قرانی در ملایر، کرمانشاه، خمین و اصفهان را بازدید کنند تا متوجه شوند که این دانشکده ها چه ساختمان ها و امکاناتی دارند.
عشریه تصریح کرد: وضعیتی که بر دانشکده علوم قرآنی خرم آباد حاکم است؛ به گونه ای است که دانشجویانی را که به دلیل کمبود فضا به دانشکده علوم قرآنی ملایر منتقل کرده بودیم، الان حاضر نیستند که برای ادمه تحصیل به خرم آباد بازگردند و این در حالی است که 60 درصد این دانشجویان بومی استان لرستان هستند؛ گویا خبر داشتند که در دانشکده علوم قرآنی خرم آباد چه خبر است.
وی تصریح کرد: ساختمان دانشکده علوم قرآنی ملایر به قدری وسیع است که بخشی از فضای آن به دانشگاههای دیگر اجاره داده می شود؛ اما سئوال ما این است که چرا در خرم آباد دانشجوی دانشکده علوم قرآنی باید اینگونه زجز بکشد. واقعا چرا مسئولان استان در تامین امکانات کوتاهی می کند.
رئیس دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد با بیان اینکه ما قدردان پیگیری ها نماینده ولی فقیه در استان نسبت به این دانشکده هستیم؛ اما از استاندار انتظار داریم که دانشکده حمایت کنندگفت: امسال استانداری هیچ بودجه ای را به ما تخصیص نداده است.
عشریه بیان کرد: اعتباری که این دانشکده نیاز دارد، در مقابل هزینه هایی که در استان می شود رقمی نیست و با این حال اگر این اعتبار برای تکمیل ساختمان تامین شود دانشکده علوم قرآنی در خرم اباد ماندگار می شود.
وی افزود: ما به دنبال انحلال مرکز نیستیم و رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآنی هم به شدت مخالف انحلال هستند؛ اما متاسفانه در استان حمایت لازم صورت نمیگیرد و به نوعی ما را به عنوان یک کروهگ هم حساب نمی کنند!
نماینده دانشجویان دانشکده علوم قرآنی خرم آباد نیز در این مراسم با بیان اینکه جای تاسف دارد که در یک مملکت اسلامی بخواهند یک دانشکده علوم قرآنی آن را منحل کنند، گفت: در این مملکت هزینه های میلیاردی صرف می شود و پدیده شاندیذ، برج میلاد، الماس شهر و شهربازی برای تفریح مردم احداث می کنند؛ اما وضعیت دانشکده ای که قرار بوده است که دانشجویان آن با کسب علوم قرآنی مشغول باشند با وضعیت نابسامان مواجه است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد تنها نتیجه بی کفایتی کسانی است که حاضر شده اند، این دانشکده منحل شود، تصریح کرد: استانداری لرستان تا کنون نتوانسته است چند کارخانه برای اشتغالزایی برای مردم ایجاد کند حال چه انتظاری باید از آنها داشته باشیم که بتوانند از دانشکده علوم قرآنی حمایت کنند و البته این جای تاسف دارد و با این حال امیدواریم که سر این مسئولان به سنگ بخورد تا حداقل مقام قرآن را حفظ کنند.
نماینده دانشجویان دانشکده علوم قرآنی خرم آباد گفت: سری قبل که قرار بود دانشکده منحل شود، نماینده ولی فقیه در استان تهدید کردند که اگر این دانشکده منحل شود دو دستگاه اتوبوس حامل نمازگزاران جمعه را به بیت رهبری می بریم و اجازه نمی دهیم که دانشکده را منحل کنند و با این حال به دنبال این تهدید یک کلنگ زنی هر چند صوری در خرم آباد برای احداث دانشکده ترتیب دادند و از آن زمان تا به حال هم هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه طرفداری جزو نماینده ولی فقیه در استان برای حمایت از این دانشکده نمی بینیم، افزود: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان نیز به جای اینکه با تبلیغات از واقفین استان بخواهد تا موقوفات خود را وقف قرآن کنند و از آنها بخواهند که ساختمان دانشکده را بسازند؛ متاسفانه می بینیم که نه تنها این کار را نمی کند؛بلکه نامه هایی را هم پیوست می کنند.
نماینده دانشجویان دانشکده علوم قرآنی خرم آباد گفت: دانشجویانی که حافظ پانزده جزء، ده جزء و پنج جزء قرآن کریم هستند در این دانشکده علوم قرآنی خرم آباد تحصیل می کنند؛ اما با این حال با اطمینان می گویم که اگر این دانشکده منحل شود، 50 درصد از دانشجویان آن از تحصیل انصراف می دهند؛ چون خانواده های آنها اجازه تحصیل به آنها در استان دیگر را نمی دهند.
وی اظهار کرد: سئوال ما این است که چرا وقتی که وزارت علوم می داند در خرم آباد امکانات مناسب برای تحصیل دانشجو در دانشکده علوم قرآنی فراهم نیست، اجازه پذیرش دانشجو را می دهند و بعد به دانشجویان می گویند که برای ادامه تحصیل به مرکز دیگری بروید.
بسیار متاسفیم که در روز دانشجو از انحلال یک دانشکده حرف می زنیم
حجت الاسلام سید احمد میرعمادی نماینده ولی فقیه در استان لرستان نیز در این مراسم گفت: بسیار متاسفم که امروز در روز دانشجو از انحلال دانشکده علوم قرآنی صحبت به میان می آید و این واقعا برای خود من هم بسیار تاسف بار است که ما بیاییم و جمع شویم و این حرف ها را مطرح کنیم؛ البته از مسئولان هم به صورت جدی ما می خواهیم و تاکید هم کرده ایم که از دانشکده علوم قرآنی حمایت همه جانبه مادی و معنوی و پشتیبانی لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه هیچ یک از مسئولان استان و دانشکده به دنبال انحلال دانشکده علوم قرآنی نیستند و شما مطمئن باشید که این اتفاق هم نمی افتد، بیان داشت: اگر چه ممکن است که برخی مسئولان در انجام وظایفشان کارهایی را که می خواستند انجام بدهند را انجام نداده باشند؛ اما هیچکدام به دنبال انحلال این دانشکده نیستند؛ از این رو انتظار داریم که همانگونه که چند سال پیش به دانشجویان سابق این دانشکده توصیه کردم شما نیز فقط درستان را بخوانید؛ چرا که هیچ کس جرات نمی کند، دانشکده شما را منحل کند.
نماینده ولی فقیه در لرستان خطاب به دانشجویان دانشکده علوم قرآنی خرم آباد گفت: بگذارید که کارهای اداری دانشکده را مسئولان خودشان پیگیری کنند و شما هیچ دغدغه ایی را نه برای خود و نه برای خانواده هایتان ایجاد نکنید؛ چرا که یک دوره دانشجو در این دانشکده فارغ التحصیل شده اند و تا اینجا دانشکده پیش آمده است، پس خیلی مایوس نباشید و مسائل را سیاه نمایی نکنید.
میرعمادی خاطرنشان کرد: همان سال اول گفته شد که باید دانشکده علوم قرآنی خرم آباد منحل شود؛ اما من خودم آمدم تدریس در دانشکده را قبول کردم و دانشکده منحل نشد و الان هم همانگونه است و من مشتاق هستم که حتی اگر یک ساعت هم وقت داشته باشم در این دانشکده درس و بحثی داشته باشم.
وی افزود: انتظاری که از دانشجویان این دانشکده داریم، این است که مطالبات خود را تغییر دهند و به جای مطالبات سخت افزاری پیگیر مطالبات نرم افزاری همچون فراهم کردن بستر تحقیق و پژوهش، به کارگیری اساتید توانمند و غنا بخشیدن به منابع کتابخانه ای باشند.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در خصوص مطالبات سخت افزاری این مسئولان دانشکده هستند که باید پاسخگو باشند و به مردم جواب بدهند و در واقع این وظیفه دانشجو نیست.
میرعمادی افزود: برای ما مهم است که در استان حافظان، مفسران و پژوهشگران برجسته قرآنی داشته باشیم؛ از این رو دانشکده علوم قرآنی در خرم آباد که رسالت آن تربیت چنین افرادی است منحل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه مگر ما اجازه می دهیم که به راحتی سرمایه های معنوی این استان را ببرند، افزود: ما اجازه نمی دهیم که سرمایه های مادی استان را ببرند؛ به گونهای که اگر یک روزی آمدند و مجوز احداث پتروشیمی لرستان را به یک استان دیگر واگذار کردند مردم با مطالبه گری زمینه احداث یک واحد پتروشیمی دیگر را فراهم کردند؛ حال مگر این مردم می گذارند که سرمایه های معنوی استان اعم از دانشجویان نخبه و خلاق و تنها دانشکده علوم قرآنی استان را به استان های دیگر منتقل کنند.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در هر حال ما اقداماتی را انجام داده ایم و پیگیری هایی را هم می کنیم؛ از این رو از دانشجویان انتظار داریم که دغدغه ای نسبت به انحلال دانشکده نداشته باشند.
میرعمادی با تاکید بر اینکه اگر فضای دانشکده فضای درس، بحث، مطالعه، تحقیق، تهذیب و تحصیل باشد، کسی نمی تواند این فضا را تغییر دهد، بیان داشت: من تا کنون ندیده ام که کسی صحبت از انحلال کند و با این حال از دانشجویان می خواهم که خودشان به شایعه ها دامن نزنند.
وی اضافه کرد: دانشجویان دانشکده علوم قرآنی خرم آباد از نظر قانونی پذیرفته شده این دانشکده هستند و کسی نمی تواند آن ها را مجبور کند که برای ادامه تحصیل از خرم آباد به شهر دیگری منتقل شوند و در واقع حق شما است که در محل پذیرش خود به ادامه تحصیل بپردازید.
اگر چه در دیدار مسئولان و دانشجویان دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد با نماینده ولی فقیه در استان لرستان انتقاداتی نسبت به عملکرد مسئولان استانی و از جمله اداره کل اوقاف و امور خیریه در قبال این دانشکده مطرح شد؛ اما بنا بر گفته مقام ارشد این اداره کل با توافقات صورت گرفته دانشکده علوم قرآنی خرم آباد به کار خود ادامه می دهد.
حجت الاسلام خاکباز، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته وقف برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرگزاری دانشجو در خصوص وضعیت دانشکده علوم و معارف قرآنی خرم آباد گفت: سه سال از زمان افتتاح این دانشکده در خرم آباد می گذرد؛ اما در این مدت دولت به تعهدات خود عمل نکرده است.
وی بیان کرد: طبق توافق صورت گرفته بین استانداری لرستان و دانشگاه علوم و معارف قرآنی استاندای متعهد شده بود که ظرف مدت سه سال هم ساختمان این دانشکده را احداث و هم هزینه ها و مخارج آن را تامین کند و در سال چهارم دانشکده تحت پوشش سازمان اوقاف و دانشگاه معارف و علوم قرآنی در قرار بگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان در حالی که پس از گذشت چهار سال از تاسیس دانشکده علوم قرآنی خرم آباد عملیات احداث ساختمان این دانشکده تا مرحله شناژ پیش رفته است، گفت: تا به امروز کم و بیش به تعهدات عمل شده است و اینکه گفته می شود دانشکده علوم قرانی منحل می شود، قطعا مطمئن باشید که منحل نخواهد شد؛ اگر چه برنامه بر انحلال این دانشکده بود؛ اما با توجه به اینکه دولت توان پرداخت مخارج آن را ندارد نهایتا با توافقاتی که بین سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و استان صورت گرفت، تصمیم بر این شد که دانشکده به کار خودش ادامه دهد.
خاکباز تصریح کرد: یکی از ساختمان هایی که در اختیار دانشکده علوم قرآنی است، جزو ساختمان های موقوفه است و اعتباراتی نیز که به دانشکده پرداخت می شود از اعتبارات جاری اوقاف است.
وی گفت: اگر اعتراضی از جانب دانشجویان وجود دارد به خاطر عدم اختصاص بودجه عمرانی برای تکمیل ساختمان دانشکده علوم قرآنی در ورودی شهر خرم آباد است. در هر حال اگر دولت و استانداری هم از این دانشکده حمایت های لازم را به عمل نیاورند و به تعهدات خود عمل نکنند، این را از من بشنوید و منتظر نتیجه آن هم باشید که دانشکده علوم قرآنی خرم آباد منحل نمی شود.
خانمی با لباس کتان راه راه و شوهرش با کت و شلوار دست دوز و کهنه در شهر بوستن از قطار پایین آمدند و بدون هیچ قرار قبلی راهی دفتر رییس دانشگاه هاروارد شدند.
منشی فوراً متوجه شد این زوج روستایی هیچ کاری در هاروارد ندارند و احتمالاً اشتباهی وارد دانشگاه شده اند. مرد به آرامی گفت: «مایل هستیم رییس را ببینیم.»
منشی با بی حوصلگی گفت: «ایشان امروز گرفتارند.»
خانم جواب داد: « ما منتظر خواهیم شد.»
منشی ساعتها آنها را نادیده گرفت و به این امید بود که بالاخره دلسرد شوند و پی کارشان بروند. اما این طور نشد. منشی که دید زوج روستایی پی کارشان نمی روند سرانجام تصمیم گرفت برای ملاقات با رییس از او اجازه بگیرد و رییس نیز به ناچار پذیرفت. رییس با اوقات تلخی
خانم به او گفت: «ما پسری داشتیم که یک سال در هاروارد درس خواند. وی اینجا راضی بود. اما حدود یک سال پیش فوت کرد. شوهرم و من دوست داریم بنایی به یادبود او در دانشگاه بنا کنیم.»
رییس با غیظ گفت :« خانم محترم ما نمی توانیم برای هر کسی که به هاروارد می آید و می میرد، بنایی بر پا کنیم. اگر این کار را بکنیم، اینجا مثل قبرستان می شود.»
خانم به سرعت توضیح داد: «آه... نه.... نمی خواهیم مجسمه بسازیم. فکر کردیم بهتر باشد ساختمانی به هاروارد بدهیم.»
رییس لباس کتان راه راه و کت و شلوار دست دوز و کهنه آن دو را برانداز کرد و گفت: «یک ساختمان! می د
خانم یک لحظه سکوت کرد. رییس خشنود بود. شاید حالا می توانست از شرشان خلاص شود. زن رو به شوهرش کرد و آرام گفت: «آیا هزینه راه اندازی دانشگاه همین قدر است؟ پس چرا خودمان دانشگاه راه نیندازیم؟»
شوهرش سر تکان داد. رییس سردرگم بود. آقا و خانمِ "لیلاند استنفورد" بلند شدند و راهی کالیفرنیا شدند، یعنی جایی که دانشگاهی ساختند که تا ابد نام آنها را برخود دارد:
دانشگاه استنفورد از بزرگترین دانشگاههای جهان، یادبود پسری که هاروارد به او اهمیت نداد.بسیار متاسفم که شان قران تو مملکت اسلامی از شان یه آدم کمتره
ما یاد گرفتیم اسم قرانو به یدک بکشیم،فقط بلدیم بگیم دوستدار قرانیم
پس کجاس حمایت از قران؟
گاهی به اسلامی بودن کشورم شک میکنم
کاش میشد این خبرو به گوش رهبر رسوند...
باسپاس