گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ در تاریخ جنبش های دانشجویی اتفاقاتی را مشاهده میکنیم که در واقع نقطه عطف و زمینه ساز حوادث بزرگی بوده اند.
شاید بزرگترین این حرکت های دانشجویی که در واقع آغازگر شکل گیری جنبش های دانشجویی باشد اعتراض دانشجویان دانشکده فنی تهران در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در پی آمدن نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا و به شهادت رسیدن سه تن از دانشجویان انقلابی باشد.در واقع روح استکبارستیزی دانشجویان از این اتفاق به بعد بود که در کالبد دانشجویان دمیده شد.
در طول تاریخ و بخصوص بعد از انقلاب اسلامی همیشه افرادی بوده اند که درصدد سوءاستفاده و استفاده ابزاری از پتانسیل دانشگاه و دانشجو برآمده اند به عنوان نمونه در اتفاقات کوی دانشگاه سال۷۸ و فتنه ۸۸ اکثر پیاده نظام دشمن،دانشجویان ساده لوح و بی بصیرت و فریب خورده ای بودند که بدون آگاهی پا به میدان دشمن گذاشته بودند و نقش آفرینی میکردند و امروز هم مشاهده میکنیم که عاقبت این ساده لوحی ها اکثر به اتفاق قریب پناهنده کشورهای غربی و آمریکا شده اند.
دانشجو باید کار سیاسی بکند و نسبت به اتفاقات روز کشورش و جهان تحلیل داشته باشد ولی باید مراقب و بصیر هم باشد تا در میدان دشمن بازی نکند و در دام بعضی جریانات خاص سیاسی که دانشجو را اسباب رسیدن به مقاصد حزبی خود میکنند نیفتد.
حضرت امام خامنه ای حفظه الله در بحث سیاسی بودن دانشجو فرمودند دانشجو باید فهم سیاسی،قادر بر تحلیل سیاسی،قادر بر شناخت انگیزه ها و جریانات سیاسی و قادر بر شناخت از اوضاع سیاسی کشور و جهان باشد.
دانشگاه باید سیاسی باشد تا دانشجو فریب نخورد و وسیله ای برای کسانی نشود که میخواهند سر به تن نظام اسلامی و جمهوری اسلامی و هیچکس دیگر نباشد.
امروز حضرت آقا مطالبه گری،عدالتخواهی و آرمان گرایی را سه ویژگی اصلی دانشجویان عنوان کرده اند و باید ما به عنوان دانشجو این سه ویژگی را در خود تقویت کنیم و آن را باجدیت در دانشگاه و جامعه پیگیری کنیم.
دانشجوی انقلابی باید نسبت به دشمن و مقاصدش و برنامه هایش بصیرت داشته باشد و با هجمه های آنان مقابله کند و روح دشمن ستیزی و مبارزه طلبی را در خود تقویت کند کما اینکه در ۱۶ آذر۱۳۳۲ هم همین حس مبارزه طلبی و استکبارستیزی بود که باعث شد تا سالیان سال نام این روز به عنوان روز دانشجو بر تارک آسمان دانشگاهیان و دانشجویان بدرخشد.
این روحیه باید در دانشجو حفظ و تقویت شود اما متأسفانه امروزه کسانی درصددند تا روحیه استکبار ستیزی را در جوانان و دانشجویان ما کم رنگ کنند و از طرفی رابطه با شیطان بزرگ و استکبار جهانی را عادی کنند.
بعضی از شخصیت های وابسته به دولت رابطه با آمریکا و غرب را از حل مشکلات داخلی ارجح تر میدانند انگار که با رابطه با آمریکا همه مشکلات کشور حل خواهد شد در حالیکه سابقه نشان داده که رابطه با شیطان بزرگ چه مصیبت ها و بدبختی هایی را به بار آورده است.
حضرت آقا فرمودند که مذاکره با امریکا فقط و فقط در مسائل هسته ای ولا غیر و این خط قرمز دانشجویان پیرو خط امام و رهبری است که اگر روزی کسی قصد داشته باشد این خط قرمز را رد کند با برخورد تند و پشیمان کننده امت حزب الله مواجه خواهد شد.
امروزه شاهد هستیم که دانشگاه که به گفته حضرت امام روح الله باید مبدأ تحولات باشد تبدیل به مرکزی جهت سوء استفاده بعضی از جناح های سیاسی شده است.
در آستانه انتخابات مشاهده شده که انجمن ها وکانون هایی به ظاهر و با پسوند اسلامی تشکیل می شوند و شروع به حمایت و تبلیغ نماینده و جناح خاص سیاسی میکنند،این تشکل ها علاوه بر تبلیغ جناح خود،تشکل های انقلابی و اسلامی فعال در دانشگاه را با انگ چسباندن و تهمت ها و فشارهای سیاسی تخریب و به انزوا میکشانند آیا این است رسالت دانشگاه و دانشجو؟؟در حالیکه طبق فرمایش حضرت آقا وظیفه جنبش های دانشجویی ضداستکباری،ضدفساد،ضداشرافیگری،ضدحاکمیت تجمل گرایانه و زورگویانه و ضد گرایش های انحرافی است.(۲۴آذر۸۹)
چرا باید دانشجو آنقدر شأن خود را پایین بیاورد که تبدیل شود به ملعبه دست یک عده افراد سود جو وسیاست زده؟؟ به عنوان یک دانشجوی انقلابی اعلام میکنم که نباید دانشجویان اجازه دهند تا از آنها به عنوان یک عروسک خیمه شب بازی استفاده کنند و باعث شوند تا دانشگاه بجای فعالیت های علمی و سیاسی تبدیل شود به مکانی برای تبلیغ یک کاندیدای خاص و حزب بازی.مسئولین هم بدانند که کلید حل مشکلات کشور در نگاه به توان داخلی و ظرفیت و پتانسیل نخبگان و دانشجویان کشور است نه رابطه با کدخدا...
حسین کیقبادی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است