به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود اسلامیان مدیرکل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست خبری خود با اشاره به نخستین قانون بازنشستگی در کشور اظهارداشت: در 22 آذرماه 1301 نخستین قانون بازنشستگی به تصویب رسید و حدود 4 ماه بعد از تصویب این قانون، نخستین احکام بازنشستگی در کشور نیز به تصویب رسید.
وی تصریح کرد: چنانچه صندوقهای بازنشستگی به صورت اقتصادی مدیریت نشوند مشکلات عمدهای را به وجود میآورند و به همین جهت ما در صندوق بازنشستگی کشوری طی 2 سال گذشته مطالعات واقعی، علمی و تخصصی را به دور از هرگونه تعصب سازمانی و بررسی وضعیت گذشته و حال انجام دادهایم.
اسلامیان ادامه داد: چند نظر مهم برای بررسی وضعیت صندوق بازنشستگی در نظر گرفته شده است به طوریکه براساس مطالعات صورت گرفته 28 مورد تصمیم در 4 دهه گذشته از عمر صندوق بازنشستگی شرایط نامساعدی را برای این مجموعه رقم زده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: در 4 دهه گذشته به دلیل 28 مورد تصمیمگیری، 410 هزار میلیارد تومان هزینه به صندوق تحمیل شده است که در هر دهه این هزینهها متفاوت است.
اسلامیان با تاکید بر اینکه نبایستی تصمیماتی را بدون پشتوانه علمی برای صندوق بگیریم، گفت: ما مخالف نیستیم که دولت و مجلس برای صندوق بازنشستگی تصمیم بگیرند اما شرط این کار این است که هزینههای تحمیل شده را نیز مد نظر قرار بدهند.
وی با اشاره به پیشنهادات و نظرات صندوق بازنشستگی کشوری در برنامه ششم توسعه گفت: ما پیشنهاداتی را مبنی بر تغییراتی در قانون صندوق بازنشستگی ارائه کردهایم که امیدواریم این پیشنهادات و نظرات مورد تصویب قرار بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به آمار بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری گفت: یک میلیون و 262 هزار بازنشسته از صندوق بازنشستگی حقوق دریافت میکنند که بالغ بر 98 درصد (یک میلیون و 222 هزار نفر) تا سقف 2 میلیون تومان حقوق دریافت میکنند ضمن اینکه کف پرداختی حقوق 750 هزار تومان است.
اسلامیان با اشاره به اینکه برخی از اساتید و قضات حقوق بیشتری را از صندوق بازنشستگی دریافت میکنند، گفت: ما اعتقاد داریم که نباید قوانین خاصی برای پرداخت حقوق برای افراد وجود داشته باشد و در واقع منتقد به این قوانین هستیم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش 30 هزار نفری به جامعه صندوق بازنشستگی کشوری بیان داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی صندوق بازنشستگی کشوری آمار ورودیها به این صندوق است که متأسفانه این ورودیها قطع شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: مشکل قوانین، بستن ورودیهای صندوق بازنشستگی، مشکلات سن بازنشستگی و ... از جمله مواردی است که در لایحه برنامه ششم توسعه لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: یکی از بخشهای صندوق بازنشستگی، فعالیت در حوزه اقتصادی است که تلاش شده است که بنگاههای اقتصادی ساماندهی شوند و در واقع شرایط مناسبی در بنگاههای اقتصادی ایجاد شده است.
اسلامیان با اشاره به شرایط مطلوب صندوق بازنشستگی کشوری نسبت به سایر صندوقها تصریح کرد: هماکنون شرایط خوبی در صندوق وجود دارد ضمن اینکه پرداختی حقوق به بازنشستگان صندوق از 3 منبع کسورات شاغلین - کمک دولت و سود شرکتها انجام میپذیرد و در واقع ماهیانه 1700 میلیارد تومان به عنوان حقوق به یک میلیون و 226 هزار بازنشسته پرداخت میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به افزایش سود شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری گفت: سال 92، 800 میلیارد تومان از محل سود شرکتهای زیر مجموعهها به دست آمد که این رقم در سال 1393 به 1200 میلیارد تومان (35 درصد رشد) و سال 94 به 1500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه نشست خبری خود با انتقاد از عملکرد حوزه اقتصادی دولت احمدینژاد گفت : متاسفانه در این حوزه یکسری اتفاقات. تخلفاتی صورت گرفته است که البته این موارد به صورت کامل در اختیار دادستان تهران قرار گرفته است.
اسلامیان ادامه داد: ما به هیچ عنوان به دنبال فضاسازی نیستیم و در واقع پیگیر احقاق حق بازنشستگان صندوق بازنشستگی هستیم چرا که این صندوق متعلق به 3 میلیون نفری هستند که زحمات بسیار زیادی را برای جامعه کشیدهاند.
اسلامیان ادامه داد: متاسفانه از بین بردن منابع در دولت قبل و صندوق بازنشستگی یکی از موارد تخلف است به طوریکه فردی که ساکن آمریکا (لسآنجلس) بوده قراردادهایی را برای نقل و انتقال ارزی انجام داده است که مبلغ 120 میلیون دلار از یکی از شرکتهای پتروشیمی زیر مجموعه صندوق بازنشستگی برده است.
وی افزود: فرد اشاره شده هماکنون در شهر لسآنجلس زندگی خود را میگذراند و این در حالی است که وی 120 میلیون دلار را از طریق قراردادها و با کمک عوامل دولتی به جیب زده است که البته اقدامات قانونی برای برگرداندن این رقم انجام شده است که هماکنون 100 میلیارد تومان از این رقم یعنی یک چهارم این پول به صندوق بازرنشستنگی برگشت داده است و امیدواریم کشورهای باقیمانده را با کمک دادستانی و قوه قضاییه برگردانیم.
وی همچنین به زمینی به مساحت 20 هزار متر مربع در اتوبان صدر-مینیسینی اشاره کرد و گفت: ارزش این زمین 150 میلیارد تومان بوده که متاسفانه این زمین به مبلغ 32 میلیارد تومان فروخته شده است و این در حالی است که از همین رقم نیز 7 میلیارد تومان پول نقد و 25 میلیارد تومان به صورت جابجایی آپارتمانهایی در شوش صورت گرفته است که براساس بررسیهای صورت گرفته، آپارتمانهای اشاره شده بیش از 16 میلیارد تومان ارزش ندارند.
وی با تاکید بر اینکه مدیرعامل سابق و اسبق صندوق بازنشستگی کشوری در دولت احمدینژاد هیچ نقشی را در این فسادهای مالی نداشتهاند گفت: زمین بزرگی نیز به مساحت 5 هزار متر مربع به یک پنجم قیمت به یک اقای مسئول در دوره گذشته اجاره داده شده بود که طی یکسال گذشته ما از کلیه مراجعه قضایی پیگیریهای لازم را جهت حکم تخلیه این زمین انجام دادهایم به طوریکه قیمت این زمینه نیز 160 میلیارد تومان بوده و براساس قیمت کارشناسی شده اجاره بهای این زمین ماهیانه 300 تا 400 میلیون تومان بوده که فرد اشاره شده آقای مسئول ماهیانه 40 میلیون تومان به عنوان اجاره پرداخت میکرده است.
اسلامیان با اشاره به رشد سود بنگاههای اقتصادی بیان داشت: اعداد و ارقام نشان میدهد که سالیانه 30 درصد رشد سود در بنگاههای اقتصادی بودهایم و این در حالی است که شرکتهای صندوق بازنشستگی به 3 شکل با این مجموعه کار میکنند که از آن جمله میتوان به شرکتهایی که مدیریت آنها در کنترل صندوق بازنشستگی هستند اشاره کرد ضمن اینکه برخی از شرکتها هم به صورت سهام و هیات مدیره با مجموعه صندوق بازنشستگی فعالیت میکنند و دسته بعدی از شرکتها به گونه ای است که صندوق بازنشستگی سهم کوچکی را در آنها دارد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تاکید بر اینکه طبق قانون بازنشستگی بایستی افزایش حقوق و تورم هماهنگ باشد، گفت: در دولت گذشته و در سال 86 تورم 18.4 درصد بود ولی افزایش حقوق 10 درصد، سال 87 تورم 25.4 درصد، افزایش حقوق 10 درصد بود و در واقع آمار و ارقام نشان میدهد که طی 8 سال از دولت احمدی نژاد، 67 درصد قدرت خرید بازنشستگان کاهش پیدا کرده است.
اسلامیان با اشاره به حمایتهای دولت از بازنشستگان جهت افزایش قدرت خرید آنها و بهبود معیشت بازنشستگان تصریح کرد: طی 2 سال گذشته و با توجه به اقدامات صورت گرفته، قدرت خرید بازنشستگان حدود 4 درصد بهبود یافته است.
وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم رویکرد ویژهای را جهت حمایت از بازنشستگان دارد، گفت: در برنامه ششم توسعه موضوع بازنشستگان در کنار 2 محور مهم از جمله آب و محیط زیست قرار گرفته است.
اسلامیان ادامه داد: علیرغم اینکه همه دستگاههای دولتی در سال 94 سال سختی را در لحاظ اقتصادی گذراندهاند اما ما شرایط خوبی را با توجه به عنایت و توجه دولت داشتهایم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود: هماکنون صندوق 2 هزار و 700 میلیارد تومان کسری بودجه دارد و این در حالی است که معاون مدیریت و برنامهریزی دولت دستورات لازم را برای حمایت از صندوق بازنشستگی دادهاند.
وی ادامه داد: ما شرکتهای زیانده و با بازدهی نامناسبی را داشتهایم که به همین جهت یکی از اولویتها به صندوق بازنشستگی کشوری تمرکز بر فعالیتهای مجموعههای پتروشیمی ، معادن فلزی و حمل و نقل است.
اسلامیان اضافه کرد: هماکنون 2 نفر از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری ماهیانه 14 میلیون تومان به عنوان حقوق بازنشستگی دریافت میکنند که البته ما به میزان پرداختی این حقوق نیز منتقد هستیم.
بنابر این گزارش، رشیدی مدیرکل فرهنگی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به بیمه تکمیلی بازنشستگان این صندوق تصریح کرد: از ابتدای شهریور 94 قرارداد جدید صندوق با شرکت بیمه تکمیلی آتیه منعقد شده است و 980 میلیارد تومان اعتبار برای این بخش پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: شرکت بیمه تکمیل آتیه حافظ نیز متعهد شده است که براساس قرار داد تا 65 درصد از بیمارستانها قرارداد ببندند ضمن اینکه قراردادها به صورت کارمزدی است.
رشیدی با اشاره به پرداخت هزینههای درمانی به بازنشستگان گفت: هزینهها طی یک زمان 15 الی 20 روزه به بازنشستگان پرداخت میشود.
وی همچنین به پرداخت وام قرضالحسنه به بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته مبلغ 2 میلیون به 50 هزار نفر از بازنشستگان داده میشد به طوریکه در سال 93 ، به 200 هزار نفر از بازنشستگان مبلغ 2 میلیون تومان پرداخت شد و در سال 94 نیز با افزایش وام قرضالحسنه به2 میلیون و 500 هزار نفر، 200 هزار نفر از بازنشستگان از این تسهیلات استفاده کردهاند.
وی همچنین به سفرهای زیارتی و سیاحتی بازنشستگان اشاره کرد و گفت: قبلاً 50 هزار نفر از بازنشستگان از این تسهیلات استفاده میکردند که هماکنون تعداد دریافت کنندگان خدمات به 95 هزار نفر رسیده است ضمن اینکه علاوه بر سفرهای زیارتی و سیاحتی در داخل، بازنشستگان به عتبات عالیات نیز اعزام میشوند.