به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد فرهادی در مراسم تقدیر هفدهمین جشنواره خوارزمی که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است گفت: سال 79 با تصویب شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی روز 25 آذر به نام روز پژوهش نام گذاری شد و بعد هم بحث هفته ملی پژوهش مطرح شد تا با دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران که در این هفته در معرض نمایش قرار بگیرد.
وی افزود: معرفی پژوهشگران، ارائه آثار پژوهشی و دستاوردها در کل استان های کشور انجام می شود و امروز نیز روز پژوهش فناوری و دانشگاه کارآفرین نام گذاری شده است دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که فقط فارغ التحصیلان معطوف نمی شود بلکه به همه کسانی که در اداره جامعه و ایجاد شغل موثر هستند و برای خود و دیگران اشتغال ایجاد می کنند معطوف می شود. براین اساس روند ساختاری دانشگاه ها شکل جدیدی به خود گرفته و حتی به صورت زنجیره ای بحث تاسیس شرکت های دانش بنیان مطرح است.
وزیر علوم اظهار داشت: اقتصاد برای پویا شدن باید اقتصاد فیزیکی را کنار بگذارد و اقتصاد دانش بنیان را به کار گیرد تا از دانایی به توانایی برسیم و نیازهای کشور و جامعه فراهم شود در همین راستا اساسی ترین برنامه ها روز گرامیداشت و معرفی پژوهشگران جوان است و دستاوردهایی که آنها در پژوهش داشته اند تحت عنوان جشنواره خوارزمی مورد تقدیر قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 250 نفر از اساتید در بررسی طرح های پژوهشی جشنواره خوارزمی کمک کرده اند گفت: نیمی از طرح ها، طرح های ابتکاری بوده که توسط اندیشمندان انجام شده و نیمی از طرح ها برای تبدیل به محصول بوده اند خوشبختانه در این دولت جلوی خرید و ورود محصولاتی که در داخل کشور تولید می شوند گرفته شده است.
فرهادی به بازبینی ضوابط و مقررات برای تاسیس شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: تعیین شده مجوزهای لازم در آئین نامه های مصوب دولت دیده شود و همچنین آئین نامه شرکت های حامی پژوهش نیز در دولت تصویب شده می خواهیم در مجموع در هر استانی حداقل یک شرکت حامی فناوری داشته باشیم و از نوع صندوق های حمایت از پژوهش باشد و حمایت بلاعوض و تسهیلات را با سود بسیار کم در جهت حمایت از تحقیق و فناوری و تولید ارائه کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: برای صندوق نوآوری و شکوفایی خوشبختانه برای سال آینده بودجه 200 میلیون دلاری توسط دولت مصوب شده که با تسهیلات در اختیار کارآفرینان قرار می گیرد در سطح بین الملل نیز همکاری هایی را با شرکت های بین المللی داریم.
وزیر علوم در ادامه گفت: دانشگاه های ما در دو سال اخیر در بین دانشگاه های مطرح و برتر دنیا رشد 80 درصدی داشته است اساتید و دانشمندان ایرانی بین یک درصد دانشمندان برتر دنیا به 200 نفر رسیده اند همچنین رشد سه درصدی در دیپلماسی علمی داشتیم که در روند پسا تحریم نیز بیشتر خواهد شد و همین توسعه شرکت های دانش بنیان را هم در دستور کار داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در پارک های علم و فناوری طی دو سال گذشته بیش از 80 میلیون دلار صادرات از شرکت های دانش بنیان بوده و هزار میلیارد تومان گردش مالی داشتند و قریب به 4000 شرکت دانش بنیان چه در درون پارک ها و چه بیرون پارک ها فعالیت می کنند که حدود 600 شرکت دانش بنیان درون پارک های علم و فناوری مشغول به کار هستند.