به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پناهی، دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور در همایش دانشجویی «بررسی چالشها، فرصتها، راهبردهای توسعه گردشگری سلامت در استان خراسان رضوی» هتل پردیسان مشهد گفت: در کشور ما طول درمان برعکس دیگر کشورها کوتاه است.
وی افزود: ما از پیشینه پزشکی هفت هزار ساله برخورداریم که بعد از اسلام در این زمینه ما جهش داشتیم که این جزء افتخارات ما محسوب میشود.
دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور تصریح کرد: چون هر گردشگر درمان و سلامت، سه برابر گردشگر معمولی ارز آوری دارد، برای همین توقعات بیشتری دارد.
پناهی با اشاره به این نکته که 30 درصد گردشگرانی که به مشهد میآیند، گردشگران درمانی هستند، تصریح کرد: گردشگری سلامت در اقتصاد مقاومتی و خودکفایی تاثیر دارد و زمینه ورود یک سوم ارز به کشور را ایجاد میکند.
وی با تاکید بر این نکته که باید چالشها و فرآیند حوزه گردشگری سلامت را بشناسیم، خاطرنشان کرد: در این حوزه 22 مشکل شناسایی شده که در چارچوب تعریف کردهایم.
دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور با یادآوری این مطلب که شرکت گردشگری باید مجوز بند ب سازمان میراث فرهنگی را دارا باشد، گفت: ارائه خدمات سلامت در این شرکتها باید توسط پزشک صورت بگیرد و همچنین این آژانسها باید از سه سال سابق کار سلامت بر طبق بند ب برخوردار باشند.
پناهی گفت: تا کنون اسامی 25 موسسه آماده شده و پزشکان این شرکتها آموزشهای لازم را داده میشود.
وی بیان داشت: شورای راهبردی سلامت با تعامل وزارت بهداشت، سازمان نظام مهندسی، وزارت خارجه و سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده است.
دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور گفت: ارائه خدمات سفر در داخل بیمارستان و مراکز اقامتی جزو حلقههای گردشگری سلامت میباشد.
پناهی در خصوص طب سنتی خاطرنشان کرد: طب سنتی جزو بحثهای کلان کشور است، که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشته اند.
وی گفت: طب سنتی ما در حال حاضر اعجاز میکند و وظیفه تک تک ما نهادینه کردن آن است.
پناهی در پایان با اشاره به این نکته که باید در طب سنتی قانونمندی و چارچوب داشته باشیم، گفت: باید در این خصوص الگو ارائه بدهیم، فرق این طب با علم پزشکی نوین در پایین بودن هزینههای طب سنتی است.
گردشگری در توسعه، تولید ثروت و اشتغال زایی تاثیرگذار است
در ادامه حسین زارع صفت با یادآوری اینکه خراسان رضوی و مشهد قطب بزرگ گردشگری است، گفت: سه محور گردشگری زیارت، سلامت و سیاحت برای این استان پیشبینی شده است.
وی با بیان این مطلب که وزارت خارجه، میراث فرهنگی و وزارت بهداشت تعاملی در زمینه گردشگری سلامت ایجاد کردهاند؛ تصریح کرد: در این تعامل چارچوبی و شکلی تنظیم شده که اگر شرکتی متقاضی ورود به حوزه گردشگری است، باید مجوز خدمات درمانی را از وزارت بهداشت و درمان کشور و مجوز بند ب سازمان میراث فرهنگی را کسب کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی بیان داشت: در فرآیند گردشگری سلامت ایجاد اعتماد و اطمینان و ماندگاری از اهمیت زیادی برخوردار است.
زارع صفت با اشاره به این موضوع که بازاریابی، تخصص و سلامت در صنعت گردشگری سلامت سخت است، افزود: باید تلاش کنیم تا رقابت با دیگر کشورها و همچنین بازار خود را در گردشگری سلامت حفظ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سطح خدمات درمانی در کشور به خصوص مشهد فوقالعاده است، همجواری با آستان شریف رضوی امکانات گردشگری را کامل میکند و از همه مهمتر امنیت کشور با وجود شرایط حاکم در منطقه خلیج فارس است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: در حوزه گردشگری سلامت باید بخش خصوصی ورود پیدا کنن و خودشان مراقبت لازم را در این زمینه داشته باشند.
زارع صفت گفت: در گردشگری نقش دولت عمدتا سیاستگذاری، نظارت و کنترل است، ما تلاش میکنیم که در سطح استان خراسان در زمینه گردشگری عملکرد خوبی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری در توسعه، تولید ثروت و اشتغال زایی تاثیرگذار میباشد، پس باید از آن پاسداری کنیم و سطح خدمات را روز به روز افزایش دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکیدکرد: تمام بخشهای مرتبط با حوزه گردشگری سلامت باید عملکرد درستی داشته باشند تا با مشکل برخورد نکنیم.
زارع صفت بیان داشت: مسئولان باید سختگیری در این حوزه داشته باشند؛ اما این سختگیری به معنای ایجاد مانع نیست، بلکه در جهت حاصل شدن اطمینان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تصریح کرد: در حوزه گردشگری باید نظارت برای رعایت قوانین و مقررات باشد و از مسئولان قضایی درخواست کردهایم، که پشتوانه قضایی و حقوقی را در این زمینه پیشتر از گذشته فراهم کنند.