به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، طرقت، مسئول کمیسیون سلامت مجمع عالی بسیج امروز در ارائه گزارش این کمیسیون در دومین دوره مجمع عالی بسیج که هم اکنون در حسینیه امام خمینی مشهد در حال برگزاری است، گفت: انقلاب اسلامی پس از شکل گیری در حوزه سلامت و بهداشت توانسته است رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ بخشی به اندازه بهداشت و سلامت پس از شکل گیری انقلاب رشد قابل توجهی در کشور نداشته است، بیان داشت: در صورتی که بتوانیم سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه بهداشت و سلامت را اجرایی کنیم، رشد بسیار خوبی در این حوزه خواهیم داشت.
طریقت با بیان اینکه ۱۴ اسفند سال ۱۳۹۰مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه نگرانی خود را در خصوص مادی گرا شدن برخی مسئولان اعلام کردند، گفت: این که برخی مسئولان در کشور در طول یک ماه در بخش سلامت بیش از صد میلیون تومان درآمد دارند نشان میدهد نگرانی مقام معظم رهبری در خصوص تجمل گرا شدن برخی مسئولین بی دلیل نمیباشد.
رئیس کمیسیون سلامت مجمع عالی بسیج با بیان اینکه به موازات علم پیشرفت اخلاقی و تزکیه اخلاقی نیز لازم است، بیان داشت: تغییر سبک زندگی مردم یکی از عوامل مهمی است که در رشد بیماری های غیرواگیردار در کشور و البته جهان تاثیرگذار بوده و به همین دلیل است که اخلاق در کنار علم در حوزه بهداشت قرار بگیرد.
وی سونامی بیماری های غیرواگیردار و مقابله جهان با این سونامی را امر درستی دانست و بیان داشت: امروز اگر جوان ۲۰ ساله دچار بیماری دیابت، فشار و یا قند خون شود تا سالیان سال خود، خانواده و جامعه را دچار مشکل خواهد کرد تا دیگر نمیتوان مانند بیماری های واگیردار در عرض یک روز به علاج بیماری غیرواگیردار پرداخت.
طریقت با بیان اینکه به کارگیری برخی نیروها در بخش خصوصی موجب شده امروزه در حوزه درمان کار سلامت مردم در دست رزیدنت و انترهای سال پایین بیفتد، افزود: متاسفانه وزارت بهداشت در کشور ما درمان محور است و براین اساس نمی توان بر پیش گیری تاکید زیادی داشت.
وی با اشاره به اینکه امر بهداشت در جهان با پیشگیری شناخته می شود، افزود: در تحقیق انجام شده از ۴۴ وزیر بهداشت در ۱۶ کشور جهان در طول چندین سال به این حقیقت رسیدیم از جمع این تعداد وزیر بهداشت تنها سه نفر پزشک بوده و ۴۱ نفر غیرپزشک می باشند و این نشان می دهد که نگاه پزشک محور و درمان محور کمکی به حوزه درمان و کاهش هزینه ها در این بخش نخواهد کرد.
طریقت تاکید کرد: رهبر انقلاب خواستار احیای طب ایرانی اسلامی شدند و براین اساس باید امروز در کشور با اولویت پیشگیری بر درمان در احیای طب ایرانی اسلامی تاکید کرد.
وی در پایان به بند 12 سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره کرد و یادآور شد: در سال 92 معاونت طب سنتی در کشور ایجاد و دانشگاه های طب سنتی نیز احیا شدند که دولت بنا به دلایلی در اولین جلسه خود این معاونت را منحل کرد که امیدواریم جهت ایجاد سبک زندگی اسلامی طب سنتی اسلامی در دستور کار مسئولین کشور قرار گیرد.