به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت سازمان غذا و دارو، کارشناس معاونت غذا و داروی بیرجند گفت: مردم باید با آغاز فصل سرما توصیه ها در خصوص مسمومیت با گاز منوکسید کربن را جدی بگیرند.
محمد علی شریفی نیا با اشاره به اینکه مسموميت با منوكسيد كربن يكي از مرگبارترين انواع مسموميت ها مي باشد گفت: براي پيشگيري از بروز آن باید توصيه هاي ايمني در مورد استفاده از وسايل حرارتي را رعايت شود.
وی افزود: منوكسيد كربن گازي بي رنگ، بي بو و بدون طعم و غير محرك است كه در اثر سوختن ناقص سوخت هاي فسيلي مانند نفت، گاز، بنزين ، گازوئيل، دود اگزوز اتومبیل و ذغال چوب حاصل مي شود و همچنین استفاده از آب گرمکن نفتی یا گازی و یا دستگاه پکیج در داخل محیط حمام و یا محیطهای کوچک دربسته منجر به سوخت ناقص و مسمومیت با گاز خواهد شد.
کارشناس معاونت غذا و دارو بیرجند سردرد، گيجي، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگي را از علايم تماس طولاني با منوكسيد كربن عنوان کرد و افزود: در صورت تماس طولانی فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ، تپش قلب، كاهش هوشياري، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ می شود.
وی ادامه داد: علایم مسمومیت با منوکسید کربن در کودکان تهوع، استفراغ و اسهال می باشد که با مقادیر پایین تری از منوکسیدکربن بروز می نماید و تماس طولاني مدت با گاز منوكسيد كربن بويژه در كودكان، مي تواند با بروز اختلالات رفتاري و كاهش حافظه و ضريب هوشي همراه باشد.
شریفی نیا یادآور شد: مردم باید از خوابیدن در داخل اتومبیل روشن در حالیکه بخاری آن روشن است خودداری نمایید و در برخورد با فردیکه با گاز منوکسیدکربن مسموم شده اند، مصدوم را به هوای آزاد انتقال نمایند و در مواردی که علائم مسمومیت با این گاز شدید باشد باید به مراکز درمانی مراجعه گردد.