کد خبر:۴۷۲۲۵۷
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

ایجاد دیوارهای سبز و باغبام‌ها در افزایش فضای سبز شهری موثر است

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ششمین نشست از سلسله نشست‌های مدیریت شهری که به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز این دانشگاه برگزار شد، گفت: متاسفانه توجه به ساخت چنین فضاهایی در ایران بسیار کم است.

به گزارش حبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فاطمه کاظمی امروز در ششمین نشست از سلسله نشست‌های مدیریت شهری  که به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی، گروه فضای سبز این دانشگاه و گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد و  در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با طرح این پرسش که  آیا نوین و یا سنتی بودن فاکتوری ارزشمندی در فضای توسعه شهری ما باید باشد یا پایداری؟ بیان کرد: قنات یکی از تکنولوژی‌های سنتی است که بسیار ارزشمند است و یا روش آباری کوزه‌ای با این‌که سنتی است در کشورهای اروپایی به عنوان علمی مدرن در جهت آبیاری مورد استفاده قرار گرفته است.

 

وی بر مسئله پایداری تاکید کرد: گفت: در زمینه فضای سبز یکی از موارد که بیش از حد ضرورت بر آن تاکید می‌شود مفهوم زیبایی شناسی است یعنی ما تلاش می‌کنیم فضای سبز بسیار زیبا با یک سری استاندارها را مورد توجه قرار دهیم.

 

استاد دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در صورتی که با توجه به اقلیمی که داریم می‌بایست به سمت پایداری برویم و مفهوم زیبایی شناسی در شهر را نیز به سمت استانداردهای قابل قبول هدایت کنیم.

 

کاظمی مفهوم توسعه پایداری در فضای سبز ایران را بسیار چالش برانگیز دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از گل‌های فصلی که بیشتر در زمان استقبال از بهار کاشته می‌شود باید تعدیل شود چراکه این گل‌ها در جهت ایجاد فضای سبز پایدار نیست.

 

وی در ادامه به ایجاد دیوارهای سبز و باغبام‌ها در جهت افزایش  فضای سبز پایدار و زیبا سازی شهری اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه توجه به ساخت چنین فضاهایی در ایران بسیار کم است به همین دلیل باید ابتدا جوامع علمی وارد کار شوند به بحث گسترده علمی و منطقی آن بپردازند تا پس از اجرایی شدن این طرح با ریسک کمتری مواجه شویم زیرا چنانچه کمترین اشتباهی در این طرح صورت گیرد به طور قطع اعتماد مردم از جوامع علمی سلب خواهد شد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر این نکته که متخصصین ابتدا باید آزمون و خطا کنند و زمانی که به یک نتیجه درست رسیدن آن را به مردم ارائه دهند، تصریح کرد: ما نه کمبود فضا داریم و نه کمبود گونه‌های گیاهی. متخصصین باید کلکسیون‌های گیاهی خود را علمی و غنی و ضمن تبدیل علم به عمل موجبات سبزی شهر را فراهم آورند.

 

وی بر مسئله استفاده صحیح از آب در فضای شهری تاکید کرد و گفت: مجموعه شهری سازی و دانشگاه می‌توانند با کمک هم به آگاهی سازی مردم و آموزش آنان کمک کنند زیرا آگاه سازی مردم امری بسیار مهم است و چنانچه آنان را آگاه کنیم مطمئنا مردم خود به سمت توسعه فضای سبز شهری می‌روند.

 

کاظمی با اشاره به این‌که فضای سبز ریه‌های شهری محسوب می‌شوند، افزود: یکی از انتقاداتی که به صدا وسیما وارد این است این است که چرا در جهت افزایش مشارکت مردم در فضای سبز شهری اقدامی انجام نمی‌دهد.

 

این استاد دانشگاه مشارکت مردمی در ایجاد پارک‌ها را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: هنگامی که در خارج از کشور مسئولان در صدد احداث پارکی برمی‌آیند مردم مانند روز درختکاری ما به کمک شهرداری‌ها می‌آیند و خود نیز پاسدار فضاهای سبز شهری خود هستند.

 

وی بهره گیری از مبانی اسلامی در جهت ایجاد تمایل بین مردم برای گسترش فضای سبز را بسیار مهم دانست.

 

در ادامه علی تهرانی‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در سال‌های اخیر در راستای ایجاد ارتباط بین شهر داری و دانشگاه پروژه‌هایی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تعریف کردیم که بی‌تاثیر نبوده‌اند.

 

وی با اعلام این خبر که مطالعات در خصوص جایگزینی گیاهان بومی به جای چمن در حال انجام است، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در شهرداری عنوان می‌شد سعی کردیم هر جا که نیاز است به آنان کمک کنیم به طور مثال امروز در زمستان‌ها با گرمای زیادی مواجه هستیم که همین عامل سبب خشکی گیاهان شده است به همین دلیل ما یک پایان نامه دکترا را به این امر اختصاص داده‌ایم.

 

تهرانی‌فر افزود: این نشست‌ها سبب بررسی و انتقال چالش‌ها از دانشگاه به مدیران شهری و از مدیران شهری به دانشگاه‌ها می‌شود بنابراین باید در برگزاری چنین نشست‌هایی با جدیت پای کار بیاییم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این نکته که در بحث تحقیقات نیازمند یک سری کمک‌ها هستیم که شهرداری می‌تواند پیشقدم، تصریح کرد: چنانچه خواهان خودکفایی هستیم باید در این زمینه نیز به توانمندی‌های محلی بها دهیم و بدانیم چنانچه با هم همفکری کنیم به نتیجه بهتری خواهیم رسید تا این‌که فردی را از بیرون بیاوریم و بخواهیم مشکلاتمان را مرتفع کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار