گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر افزایش یافته است
آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۲۲۷۰
رئیس دانشگاه بجنورد در همایش «دانشگاه پاک»:

گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر افزایش یافته است

رئیس دانشگاه بجنورد گفت: افزایش گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر دلایلی نظیر نگاه نا امیدانه به پس از تصحیل، بی‌تحرکی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، عدم مدیریت زمان فراغت و تاثیرپذیری از برخی از همسالان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد،‌ دکتر احمد محقر رئیس دانشگاه بجنورد در سومین جشنواره منطقه‌ای و نمایشگاه فرهنگی و اجتماعی با موضوع "دانشگاه پاک" که در این دانشگاه برگزار شد با اشاره به اینکه امروز کشورهای پیشرفته برای پیشبرد اهداف خود برنامه هایی برای نسل فرهیخته دارند، اظهار کرد: آموزش عالی به عنوان مرکز تولید علم و فناوری می‌تواند برای تحقق این اهداف نقش مهمی داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با شرکت نهادهای ذیربط برنامه‌های متفاوتی را در زمینه‌های سوء مصرف مواد مخدر داشته است که از آنها می‌توان برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانشگاه پاک یاد کرد.

 

محقر با اشاره به اینکه این جشنواره با رویکرد کاهش تقاضا و کاهش مصرف مواد مخدر و روان گردان‌ها انجام می‌شود، گفت: طی بررسیهای به عمل آمده حدود 6/2 درصد از دانشجویان به نوعی گرفتار این مشکل هستند گرچه میانگین ابتلا به مواد مخدر در سطح جامعه بیش از این مقدار است.

 

وی اظهار کرد: در پژوهش‌ها چیزی که مد نظر است افزایش گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر است که جای تامل دارد و این می‌تواند از عوامل مختلفی نشات گرفته باشد.

 

رئیس دانشگاه بجنورد گفت: افزایش تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه‌ها، بی انگیزگی و نگاه نا امیدانه به پس از تصحیل، بی‌تحرکی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، عدم مدیریت زمان فراغت، تاثیر برخی از همسالان و یا خدمات تادرست در محیط‌هایی مانند خوابگاه‌ها علت این مسئه است.

 

وی با بیان اینکه اقدمات مختلفی در حوزه دانشگاه با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده است گفت: گسترش فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و مذهبی در قالب تشکل‌هایی مانند هلال‌احمر، خیریه‌ها، فعالیت‌های عام المنفعه، مطالعه و اندیشه جزو راهکار هاست.

 

وی در ادامه گفت: در کنار آن توانمندسازی دانشجویان و دانش‌افزایی مخاطبان گام موثری در راستای ایجاد دغدغه و افزایش مشارکت آن‌ها در فعالیت‌ها بوده، در نتیجه ایجاد پویایی در فضای علمی را نیز به دنبال خواهد داشت.

 

احمد محقر افزود: در کنار این نقاط قوت فعالیت تشکل‌های اجتماعی فهم به سزایی در مدیریت اوقات فراغت دانشجویان دارد، تاثیر دیگر این‌گونه برنامه‌های فرهنگی و فوق برنامه که مورد توجه و تاکید مقام عالی وزارت علوم و معارنت محترم فرهنگی و اجتماعی وزارت نیز هست تحقق دانشگاه کارآفرین است.

 

وی تصریح کرد: نگاه دانشگاه کارآفرین در دوسال گذشته مورد تاکید قرار گرفته و در سند راهبردی دانشگاه‌های استان نیز مد نظر است و از الزامات هئیت اُمنا به شمار می رود.

 

رئیس دانشگاه بجنورد یکی دیگر از راهکارها را بهره‌گیری از قالب هنر و فرهنگ دانست و بیان کرد از طریق برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پاک این موضوع محقق می‌شود.

 

وی ادامه داد: با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی و ستاد مبارزه با مواد مخدر این جشنواره به میزبانی دانشگاه‌های مناطق مختلف برگزار می‌شود.

 

محقر با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها و همایش‌ها فرصتی مغتنم برای تجمیع نظرات، اندیشه‌ها و ایده‌های مختلف دانشگاهیان است، اظهار کرد: اینجا می توان به ابعاد و تبعات مواد مخدر با زبان شیوای هنر جهت پیشگیری و مقابله با آن انگیزه لازم را ایجاد کرد.

 

وی در پایان افزود: در صورت تحقق کامل این برنامه‌ها گام موثری در زمینه سلامت جسم و روح دانشجویان و تحقق دانشگاه سالم و به دور از آسیب برداشته خواهد شد و همین عامل موثر در زمینه علمی و آکادمیک در سطح ملی و منطقه‌ خواهد بود.

پربازدیدترین آخرین اخبار