کد خبر:۴۷۵۷۹۹
گلستان تا انتخابات-ایستگاه اول؛ علی آبادکتول/

گروهی که با رد صلاحیت به شورای نگهبان حمله کند با نیت فتنه ثبت‌نام کرده است/ جناح‌ها بر گلوگاه انتخاب مردم پای نگذارند

به طبع نماینده مجلس شدن صلاحیت می‌طلبد و ثبت‌نام بی‌رویه رد صلاحیت بیشتری را نیز در پی دارد؛ ضمن اینکه نظام با عرض اندام و به نمایش کشیدن توانمندی‌ها از مجرای قانونی مخالف نبوده و شورای نگهبان نیز از ارکان همین قانون است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-استان گلستان؛ «انتخابات»، عرصه رفاقت‌ها و رقابت‌های سالمی است که مجال سهیم بودن مردم در آینده مملکت خویش را فراهم می‌آورد، رویداد مهمی که گاها، با جدال بین «خدمت» و «قدرت»، محلی برای صحنه گردانی برخی منفعت طلبانی می‌شود که غبار فتنه انگیزی شان از حماسه‌های مردمی تعبیری وارونه خلق می‌کند.

 

با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به بررسی فضای حاکم بر شهرستان‌های استان گلستان طی مصاحبه با فعالین دانشگاهی این استان خواهیم پرداخت؛ آنچه در ادامه می آید مشروح گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری دانشجو در علی آبادکتول با نرگس تجری، دانشجوی فعال سیاسی و اجتماعی استان گلستان و مدیر پایگاه خبری تحلیلی «زرین نامه» در این شهرستان است.

 

 

جو انتخاباتی استان و شهرستان علی آباد کتول را چطور ارزیابی میکنید؟

 

در این دوره از انتخابات مجلس، اقشار مختلفی برای حضور در صف کاندیداتوری اعلام آمادگی کرده‌اند. حضور افرادی از اقشار مختلف همچون اساتید، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، کارمندان ادارات و حتی مشاغل آزاد نشان میدهد، انتخاباتی پرشور از جنس حماسه داشته باشیم.

 

حضور داوطلبانی از اقشار کتولی، شاهرودی و سیستانی نیز نشان می‌دهد آنکس که بخواهد بر کرسی سبز شهرستان علی آباد کتول در مجلس بنشیند، باید مطالباتی از جنس اقوام و اقشار را برآورده کند و برای همه‌ی آن‌ها برنامه داشته باشد.

 

اما در این بین فرصت‌ها و تهدیداتی نیز مشاهده می‌شود که نباید از آن غافل بود؛ علی آباد کتول همچون ایرانی کوچک در نگارستان ایران است و در دل اقلیم چهار فصل خود از کوهستان تا جنگل و از جلگه تا دشت، اقوامی دارد که هر یک مطالباتی دارند.

 

برخی از این مطالبات منطقه ای و خواسته همه اقوام و اقشار و برخی دیگر نیز خواست یک قوم خاص است؛ اما این گستردگی قومیتی و مطالبات یک تیزبینی و تدابیر حکیمانه‌ای می‌طلبد که با حفظ وحدت مثال زدنی این قم کوچک (از زمان انقلاب این شهرستان به علت فضای مذهبی و پیشرو در حرکت‌های انقلابی، به قُم کوچک معروف بود)، در آینده شاهد قوم گرایی‌ها و یا مسایلی جناحی و گسستگی شهرستان نشویم.

 

ملت و رسانه هر کدام چه سهمی در رعایت اخلاق انتخاباتی دارند؟

 

همانطور که گفته شد، شهرستان علی آباد کتول با این گستردگی اقوام و همچنین فعالیت احزاب مختلف، از شرایط حساسی برخوردار است و باید مدیریت مدبرانه‌ای در این زمینه رخ دهد. برای حفظ آرامش و رشد شهرستان و همچنین فرستادن کاندیدای منتخب از این حوزه انتخابیه به بهارستان به عنوان نماینده علی آباد کتول علی القاعده هم مردم، هم رسانه‌ها، هم مسئولان و هم داوطلبان کاندیداتوری را موظف به انجام تکالیف مهمی در سطح فردی و اجتماعی می‌کند.

 

رسانه ها در ادای این تکالیف، باید مراقب باشند که دچار بازی‌های سیاسی نشده و اسیر هوچی گری‌های منفعت طلبان که نه دلسوز شهرستان هستند و نه دلسوز ارزش‌های انقلاب اسلامی، نشوند؛ (البته این مهم محدود به گستره یک شهرستان نیست و در کل کشور تمامی اقشار در قبال انتخابات تکالیف مشترکی دارند که وظیفه شرعی و عرفی آنان است که بدان پایبند باشند.)

 

این را تائید می‌کنم که در شرایط سختی قرار داریم؛ اما باید باز هم به همان نوشداری «بصیرت» رجوع کنیم تا بتوانیم صحیح را از ناصحیح تشخیص دهیم. گاها دیده می‌شود رسانه‌ها به دلیل مشکلات مالی رو به یک جناح یا کاندیدای خاص می‌آورند و برای حفظ حمایت وی، به تخریب رقبای وی می‌پردازند که عمیقا در برخی رسانه‌ها مشاهده می‌شود، در این شرایط و با این حجم از فعالیت رسانه‌ای هر تصمیم در قبال این کاندیداها، نظام را دچار هزینه خواهد کرد، با این حساب این نوع حرکات قطعا یک بی اخلاقی رسانه‌ایست.

 

ما رسانه ای‌ها نباید فراموش کنیم که قلم ما ارزشمند بوده و رسالت ما بسیار عظیم است؛ رسانه‌ها چشم مردم هستند و منبع تامین خوراک فکری جامعه، مردمی که به آن‌ها توجه داشته و به آن‌ها اهمیت می‌دهند، فلذا نباید حقوق آن‌ها نادیده گرفته شده و از حق و اخلاق بگذرند.

 

مردم نیز وظیفه دارند، در مدت باقیمانده تا انتخابات هفتم اسفندماه که ان شالله با حضور ارزشمند مردم، پرشورتر از قبل برگزار خواهد شد، با ابزار بصیرت به شناخت کاندیدای مورد نظر بپردازند.

 

این شهرستان متاسفانه باوجود همه‌ توانمندی‌های بالقوه‌اش، همچنان محروم است و کسی با دیدن این اقلیم و این ظرفیت‌ها باور ندارد که هنوز مردمی در این شهرستان با شکمی گرسنه سر بر بالین می‌گذارند.

 

کاندیداها نیز از هر جناح و قومیتی که باشند وظایف مهمی بر عهده دارند؛ در جریان انتخابات اخیر دو جناح سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب وارد گود شدند در حالیکه در این شهرستان مباحث قومیتی ارجحیت بیشتری دارد، اما در این بین از بداخلاقی‌های سیاسی نیز نمی‌شود غافل شد و گاها مشاهده می‌شود که جناح‌ها یکدیگر را متهم می‌کنند به اینکه برای مثال طرف مقابل وحدت ندارد و ما مسنجم‌تر هستیم، این نیز نوعی بدخلاقی سیاسی است که با وظیفه حزبی و جناحی طرف‌های انتخاباتی مغایرت دارد.

 

با توجه به وجود طیفهای مختلف انتخاباتی چطور میشود جو حاکم را تعدیل و به آرامش دعوت کرد؟

 

این روزها در کنار شور انتخاباتی و هیجان حضور اقشار و شخصیت‌های مختلف اعم از سیاسیون، بازاریان، اساتید و فرهنگیان در انتخابات، گاهاً بد اخلاقی‌هایی هم مشاهده می‌شود که طیف‌های مخالف نسبت به یکدیگر دارند؛ اما باید به این نکته توجه داشت رفتارهای کاندیدا و احزاب و گروه‌های مختلف همچون آیینه تمام نما در مقابل مردم است و مردم بر اساس آن تصمیم می‌گیرند؛بنابراین ایجاد تنش و انشقاق در نهایت برآیندی جز آسیب و حرکت رو به عقب برای شهرستان و همچنین استانمان نخواهد داشت.

 

در این دوره از انتخابات از رشد تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی که به حوزه فعالیت‌های انتخاباتی کاندیدای مجلس دهم نیز اضافه شده، نباید غافل شویم؛ در حال حاضر هر یک از داوطلبان کاندیداتوری برای خود گروه‌هایی اختصاصی تشکیل داده‌اند و علاوه بر آن در بسیاری از گروه‌های عمومی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تمامی شهرستان‌های استان نیز بحث انتخابات داغ است.

 

اخلاق در اینجا حکم می‌کند در دفاع از کاندیدای مورد نظر، کاربران و طرفداران آن‌ها مراقبت کنند که اگر ضابطه‌ای برای کنترل صحت و سقم مطالب نیست، اما توجه به خصیصه‌های انسانی و اخلاق لازم و ضروری است و نباید برای رد طرف مقابل و به کرسی نشاندن کاندیدای خود، دست به سیاه نمایی زد.

 

 یک انتخابات خوب و مردمی چگونه است؟

انتخابی که در آن فشاری بر گلوگاه حقوق و عقلانیت و سلایق مردم نباشد و یک شهروند بتواند با آزادی کامل تصمیم خود را عملی و رای خود را به صندوق سرنوشت ساز شهرش بیاندازد؛ اما چیزی که باب شده این است که آنقدر مردم را در جو تبلیغاتی قرار می‌دهند که به طور غیر مستقیم هوایی برای تنفس اندیشه باقی نمی‌ماند و مردم از انتخاب واقعی خود باز می‌مانند.

اگر تبلیغات خوب صورت پذیرد و کاندیدا با رعایت قانون به معرفی خود و اهدافشان بپردازند، قطعا مردم می توانند از بلوغ فکری ۳۷ ساله‌ی انقلابی خود بهره گرفته و وکیلی خوب و شایسته را به خانه خود در بهارستان بفرستند.

 

اینکه آیت الله جنتی فرمودند افزایش داوطلبان انتخابات ابهام انگیز است به چه معناست؟

 

با این نظر موافقم، به نظر می‌رسد تکثر اینچنینی در ثبت نام برای پست حساسی مانند نمایندگی ملت یک تله برای گمراه سازی مردم بعد از افزایش رد صلاحیت‌هاست؛ چرا که به طبع نماینده مجلس شدن صلاحیت می‌طلبد و ثبت نام بی رویه رد صلاحیت بیشتری را نیز در پی داد)، از همین حیث با افزایش رد صلاحیت‌ها ممکن است عده‌ای که نمی‌توان نامشان را دلسوز انقلاب دانست، با مظلوم نمایی فتنه جدیدی برانگیزند. آن‌ها می‌خواهند با افزایش آمار داوطلبان و در ادامه افزایش رد صلاحیت‌ها به شورای نگهبان فشار بیاورند، اما در واقع شورای نگهبان به وظایف خود در طول دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی خوب عمل کرده است، در اینجا نقش مردم همیشه در صحنه خیلی حساس می‌شود که با هوشیاری دچار ابهام و سوبرداشت درباره شورای نگهبان نشوند.

 

از طرفی هم ممکن است این تعداد زیاد ثبت نام کنندگان برای شکل دادن یک ائتلاف بزرگ در حوزه‌های انتخابیه باشد تا با تجمیع آرای اقشار مختلف که هر کدام به یک کاندیدای خاص علاقه مندی دارند، به افزایش رای و در نهایت پیروزی برسند.

 

البته از یک منظر اقبال زیاد از ثبت نام برای کاندیداتوری انتخابات، نشان دهنده اعتقاد و اعتماد مردم به نظام نیز است و افرادی که احساس می‌کنند توانمندی رشد دادن به انقلاب را دارند به صحنه می‌آیند اما احساس تکلیف تنها یک بُعد از صلاحیت افراد را مشخص می‌کند و باقی شرایط باید با فیلتر شورای نگهبان سنجیده شود که کاملا عقلانی و منطقی هم به نظر می‌رسد.

 

هیچگاه نظام با عرض اندام و به نمایش کشیدن توانمندی‌ها از مجرای قانونی مخالف نبوده و شورای نگهبان نیز از ارکان همین قانون است لذا طبیعی است جریانی برای فتنه انگیزی با جریحه دار کردن احساسات بخواهند این رکن را زیر سوال برده و به این مجرای قانونی هجمه وارد کنند؛ از همین رو ثبت نام زیاد یک ابهام به نظر می‌آید.

 

البته باید یادمان باشد که در سال ۸۸ چه ضربه بزرگی به نظام خورد و چه فرصت بزرگی تبدیل به یک تهدید شد، در صورتی که می‌توانست رفتار معترضان سنجیده‌تر باشد. حالا باید بعد از گذشت شش سال از آن فاجعه، ضمن افزایش بصیرت، نگاهی منطقی به امور داشته باشیم و حافظ منافع نظام باشیم؛ بازگشت به عقب و تکرار ۸۸ رفتاری ناشیانه است چرا که مردم بصیرتر از قبل در مسیر انقلاب گام بر می‌دارند و بر ولایت فقیه خود اعتمادی راسخ دارند.

 

کدام جناح سیاسی در شهرستان شما هماهنگی بیشتری در انتخابات دارد؟

 

اگر چه لازم است برنامه ریزی دقیق‌تری برای رشد تمامی احزاب و جناح‌ها در شهرستان صورت پذیرد؛اما به عنوان یک فرد رسانه‌ای احساس می‌کنم جناحی که سعی دارد طرف مقابل را غیرمنسجم معرفی کند خود از انشقاق و تلاطم بیشتری رنج می‌برد، اقدام این گروه برای تخریب چهره طرف مقابل شاید زیرکانه به نظر برسد اما در باطن حرکتی ناشیانه است؛ چرا که دم خروس بیرون زدنی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
دانشچوی گلستانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴
مصاحبه عالی بود. خدارو شکر که اینچنین دانشجویان بابصیرتی داریم.
علی آبادکتول بخاطر داشتن اقوام مختلف از حساسیت خاصی در انتخابات در استان برخورداره.
به نظرم اندکی نمایندگان علی آباد توانستن از سایر نمایندگان استلن در جذب بودجه پیشی بگیرند اما سهم بخش ها و روستاهای حوزه علی آباد بسیار ناچیز بوده.
2
1
پربازدیدترین آخرین اخبار