به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور صبح امروز در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره بین المللی مدیریت سلامت در حوادث و بلایا که در مرکز همایش های بین المللی بیمارستان میلاد برگزار شد اظهار داشت: کشور ما یک کشور حادثه خیز است، گستردگی آن و دیگر عوامل، آسیب پذیری کشورمان را در برابر حوادث گوناگون بالا برده و هر از گاهی شاهد حوادثی در جای جای ایران اسلامی هستیم.
وی با بیان اینکه این حوادث علاوه بر خسارات مالی متاسفانه جان هزاران هزار نفر از هموطنان ما را می گیرد ادامه داد: لذا باید افزایش تاب آوری همه جانبه در سطح کشور به ویژه در کلانشهرها را مورد توجه قرار دهیم هم چنین باید آمادگی لازم در زمینه پیشگیری و پیش بینی اقدامات موثر انجام شود که بتوانیم به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم.
نجار تاکید کرد: این در حالی است که تا رسیدن به جایگاه مطلوب راه و فاصله زیادی در پیش رو داریم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: شاید تا یک دهه گذشته این حساسیت در خصوص بحران کشور وجود نداشت اما امروز برگزاری همایش ها؛ برنامه ها و .... پیرامون این مسئله بیانگر آن است که این حساسیت روز به روز در بین مردم کشور و مدیریت بحران در حال افزایش است که جدی گرفتن این مسئله امری بسیار خوشحال کننده است.
وی بزرگترین حادثه پیش رو در کشور را زلزله خواند و افزود: این بلای طبیعی همواره بالاترین تلفات جانی را به خود اختصاص داده است؛ امروز با پیشرفت علم و تکنولوژی گر چه زمان وقوع آن قابل پیش بینی نیست اما می شود جامعه را در مقابل این حادثه ایمن کرد.
نجار دقت در امر ساخت و ساز ساختمان ها را یکی از مسائل وابسته به ویرانیها در زمان وقوع زلزله برشمرد و تصریح کرد: در امر ساخت و ساز وجود چند نکته بسیار مهم و اساسی است که رعایت هر کدام منجر به کاهش خسارات اعم از مالی و جانی در زمان وقوع زلزله می شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مکان یابی مناسب، آزمایشات بالاخص آزمایشات خاکی، به کار بردن مصالح استاندارد در امر ساخت و ساز، آموزش های لازم و ضروری در زمان وقوع حادثه و نظارت به ویژه نظارت نظام مهندسی کشور که متولی این قضیه است را از جمله مولفه های مهم و موثر در کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله برشمرد.
وی تاکید کرد: باید سطح آگاهی ها را آنقدر افزایش دهیم که مردم از حاکمیت و مسئولین مطالبه کنند و از این طریق بتوانیم یک جامعه ایمن و همراه با آرامش داشته باشیم.
نجار خطر نشان کرد: هر اندازه که نکات اساسی برای پیشگیری، پیش بینی و آمادگی در زمان وقوع حادثه از جمله زلزله را مورد توجه قرار دهیم آن زمان کار برای جامعه پزشکی مان به مراتب آسانتر خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: امروز جامعه پزشکی کشور ضمن برخورداری از جایگاه علمی بالا و خبرگانی که در این بخش دارد از تجارب گرانسنگی برخوردار است که از جمله آن می توان تجاربی که در هشت سال جنگ تحمیلی مان کسب کرده اشاره کرد.
وی افزود: اما سوال اینجاست که آیا با وجود این همه ظرفیت، تجربه و پزشک متخصص در زمینه های مختلف توانسته ایم امروز به جایی برسیم که در زمان وقوع حادثه خسارات ناشی از آن را مدیریت کرده، به مصدومان به نحو احسن رسیدگی کنیم و در امر پیش بینی و پیشگیری این گونه وقایع با دقت بیشتری عمل کنیم؟
نجار بیان داشت: امروز زمانی که یک نم باران می زند شاهد ترافیک سنگین در سطح شهر تهران هستیم تصور کنید با این وجود اگر در تهران زلزله بیاید چه اتفاقی خواهد افتاد! از این رو باید با برنامه ریزی دقیق تر همان گونه که پیش از این نیز صورت گرفته نسبت به هر گونه حادثه ای آمادگی داشته باشیم و بتوانیم تمامی تبعات آن را پیش بینی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه طبق سند جهانی همه کشورها ملزم به کاهش خسارات مالی و جانی در حوادث هستند تصریح کرد: آیا تجهیزات پزشکی و برنامه ریزی که داریم و اقداماتی که انجام داده ایم متناسب با زلزله ای همچون زلزله تهران است یا خیر؟
وی افزود: باید یک برنامه ریزی دقیق تر و نگاه فرا بخشی داشته باشیم، متاسفانه این نوع نگاه در زمینه بحران کم رنگ است؛ این در حالی است که بحث پیش بینی و پیشگیری در اولویت نظام و حاکمیت قرار گرفته و حدود 5 درصد از اعتبارات کل کشور به این امر اختصاص یافته که از این تعداد 3 درصد آن در زمینه پیش بینی و پیشگیری و دو درصد آن در زمینه مقابله اختصاص یافته است که چیزی در حدود 12 هزار میلیارد تومان خواهد بود که عدد قابل توجهی است.
نجار در پایان خاطر نشان کرد: برگزاری چنین کنگره هایی قطعا در امر آگاه سازی و آمادگی مردم برای مقابله با حوادث گام مثبتی است اما این امر نباید به ایجاد ناامنی روانی در جامعه نیز منجر شود چرا که قطعا و یقینا تبعات ایجاد ناامنی روانی در جامعه از خود حادثه نیز کمتر نخواهد بود.